DIY To lamper én gren

DIY Marmor lampe

Lampefeberen er langt fra overstået og jeg har masser af lampe ideer endnu;) Lampen her ville jeg egentlig have lavet af en mælkekarton, men da jeg til min store skræk fandt ud af, at Morten havde smidt den sidste karton ud, måtte jeg jo finde på noget andet;) Så jeg fandt en gaveæske, som jeg købte i IKEA i december måned. Æsken er den største af tre, der var i en pakke til 39 kr. Lampen passer fint med mit grafiske billede, hvor jeg har brugt marmor print.marmorJeg er blevet total vild med marmor. Jeg troede ellers aldrig, at jeg ville komme dertil, men jeg må sige, at det er vokset på mig og jeg er nu også sprunget med på marmor vognen. Til alle jer der er fra 80’erne som jeg og er vokset op med forældrenes marmorstuebord og andre yndige marmor ting, der blev bevaret til langt ind i 90’erne fordi man ikke vidste at marmortiderne for længst var passé og bordet i øvrigt var alt for tung til at slæbe ud af stuen. Til alle jer som stadig ikke er kommet jer over barndommens marmortraumer, så beklager jeg! For jeg har en hel rulle marmorpapir endnu, som jeg tænker der kan komme en masse DIY ud af. Men bare rolig, der vil også komme andet end marmor.

Det jeg har brugt til at lave lampen er:marmor1 marmor2 marmor3Æsken er fra IKEA, marmor papiret er fra Røver køb til  er 39 kr. og er selvklæbende, så man behøver ingen lim. Ud over det har jeg brugt ledning, stik, fatning og pære. Fatningen har jeg for et par uger siden sprayet kobberfarvet, den var bare sort da jeg købte den. Og så min Frama pære selvfølgelig:)

Låget til æsken smed jeg ud og vendte æksen på hovedet. Lav et hul ovenpå æsken som passer til fatningen. Lav også et hul bagpå æsken, et par centimet oppe fra bunden, så ledningen kan komme ud på den anden side.

Klip papiret så det passer til æsken og sæt det på og lav hul i papiret, der hvor der i forvejen er hul i æsken. Sæt ledning og fatning i det øverste hul og kør ledningen igennem hullet bagpå æsken og sæt stikket på. Og så har man en ny marmor lampe;)

15 kommentarer

 • Liselotte

  så fint. Er helt vild med dit billede. Læser at du selv har lavet det. Er det nogle du sælger for så er jeg meget interesseret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Living on a budget

   Der er nogle som minder om på min IG @livingonabudgetdk_salg:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Da jeg stadig havde mere marmor papir (fra Panduro) og flere gaveæsker fra Ikea, tænkte jeg at jeg ville lave nogle marmor æsker. Æskerne købte jeg i december i Ikea, 3 for 39 kr. Jeg havde en ide om at jeg vil finde noget fint papir til dem, men det eneste jeg fandt var gavepapir fra Bahne. Men jeg var ikke helt tilfreds (se det 2. nederste billede). Så de blev hurtig pakket væk. Den sidste og største æske blev lavet til marmor lampen som kan ses her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Louise

  Hvor meget tager du får en lampe? Jeg ved at jeg aldrig får taget mig sammen til selv at lave en, så hvis du tager imod bestilling er jeg meget interesseret 🙂

  Mvh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej:)

  Super fin lampe, men syntes ikke jeg kan se hvordan den er lavet? – er mest interesseret i at høre hvilken type fatning/ fod du har brugt :)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Camilla. Tak:) Du kan se fremgangsmåden under DIY i menulinjen. Fatningen er fra Silvan. Mener den koster omkring 20-30 kr.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Wolgast

  Hvor har du købt spraymalingen? 🙂 Lampen er superfin!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak Bettina:) Spraymalingen har jeg købt i Bauhaus. Men du kan få det i næsten alle byggemarkeder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina Wolgast

  Hvor har du købt spraymalingen henne? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • signe

  hej. Hvor er billedet fra?
  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Da jeg stadig havde mere marmor papir (fra Panduro) og flere gaveæsker fra Ikea, tænkte jeg at jeg ville lave nogle marmor æsker. Æskerne købte jeg i december i Ikea, 3 for 39 kr. Jeg havde en ide om at jeg vil finde noget fint papir til dem, men det eneste jeg fandt var gavepapir fra Bahne. Men jeg var ikke helt tilfreds (se det 2. nederste billede). Så de blev hurtig pakket væk. Den sidste og største æske blev lavet til marmor lampen som kan ses her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Super sejt! Flot udført og en trendy og anderledes lampe! 🙂 Ja marmor er in igen – måske skulle man gå på jagt i genbrugsbutikkerne? Selvom jeg må indrømme at jeg ikke er helt solgt endnu, men det kan man jo hurtigt blive med alle de gode idéer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Håber jeg får dig overbevist Anne, for jeg har masser af marmor ideer endnu:) Det tog altså også sin tid hos mig, vil jeg sige;) Hvis du ikke allerede er på facebook siden, så skulle du tage og smutte forbi ‘Living on a budget’. Jeg lægger nogle gange nogle flere billeder op derinde, som ikke er på bloggen! God fredag:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY To lamper én gren