Kreativ gudmor

Teaktræet fik en overhaling

Rigtig mange har efterhånden spurgt ind til hvordan jeg har behandlet mit teaktræ, og svaret har indtil for nyligt været “ingenting”. Men med en lille mand i huset har jeg erfaret at især bordet hurtigt bliver grimt, så alt teaktræet har fået en overhaling med noget jeg vil kalde for mirakelkuren. Og det bedste er, at det er noget næsten alle har i husholdningen.

Før: 

EfterBlandingen er 1/3 eddike og 2/3 olivenolie. Smør det på med en klud og lad træet suge. Hvis træet trænger, kan man evt. give et par gange til det ikke suger mere. Tør overskydende af med en tør klud. Jeg synes simpelthen det er helt fantastisk hvad de to indgredienser kan gøre! Jeg har egentlig både teaktræsolie og fint ståluld liggende, men det tager jeg nu ikke i brug. Jeg gav en af mine sibaststole det over vinteren, men den blev simpelthen ved med at lugte af terpentin i flere uger. Så eddike og olie er en fin løsning. Nu har alt teaktræet fået en overhaling og det tog ikke engang særlig lang tid!

Tippet fandt jeg på therustyhome. Hvis ikke i allerede følger med hos Julie, så er hendes blog bestemt et besøg værd! Hun blogger om boligindretning, DIY og krydrer med personlige indlæg, så man virkelig får et godt billede af hvem der står bag bloggen.

   

12 kommentarer

 • Living on a budget

  Så er bordet mættet, og du skal tørre overskydende olie af med tør klud. Der går lige lidt, før bordet er helt tørt:) kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille linde

  Hej. Hvad gør jeg hvis bordet stadig er fedtet efter jeg har tærer det af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille

  Ania: Hvis du har et massivt egetræsbord, så er det absolut eneste, som du skal proppe på, sæbespåner. De fås billigt i de fleste indkøbssteder. Bland det, så sæben kun lige netop kan opløses og smør så skummet på bordet. Lad det suge. Giv evt. igen. Tør af. Det bliver flot og beskytter mod kommende pletter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Dejligt du kunne bruge det Ania:) Jeg tør desværre ikke udtale mig om andre træsorter. Jeg har kun teak herhjemme;) Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ania

  Taaak for fif, meget brugbart 👌😊 Spisebordet får en omgang i weekenden, men vil du tro at samme behandling kan laves på andre træsorter? Fx egetræ? Sofabordet trænger nemlig i dén grad også 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Det står i indlægget;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvor meget skal der bruges af hver? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Tak:) Jeg har også brugt alm. Madolie. Men kun alene. Ikke sammen med eddiken. Så jeg ved desværre ikke om det fungerer☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor ser det godt ud. Vil straks gå i gang.
  Er der evt en anden slags olie man kan bruge ud over oliven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Hej Mette. Ganske almindelig lagereddike fra supermarkedet til 4-5 kr. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej
  Er spændt på om det mon blot er helt almindelig lagereddike? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Se det oprindelige indlæg fra min blog livingonabudget.dk […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Kreativ gudmor