Ro i soveværelse

DIY Kalender

imageJeg har lavet mig en lille kalender. Jeg springer let og elegant over september og sætter datoen til d. 17 Oktober, hvor vi tager 16 dage til Thailand:):)

Sådan gør du:

1. Skær en MDF plade eller en anden træplade ud med en stiksav i ønsket størrelse. Skær 6 rundstokke (tykkelse 16mm). Mine er 3,5 cm lange. Men hvor lange de skal være kommer an på tykkelsen af din plade. Min er 1 cm! Slib kanter på pladen og rundstokke let.

2. Den lille plade på det ene billede er til hvis jeg vil have kalenderen til at stå på bordet – lidt ligesom en fotoramme. Denne kan limes på hvis man ønsker en fritstående kalender. Jeg tror nu dog at min skal op at hænge.

3. Bor 6 huller i pladen med et fladbor (16mm). Lim rundstokkene ned i de borede huller med trælim.

4. Print tal og måneder ud på karton. En almindelig printer kan sagtens printe på karton, man skal bare kun stoppe et stykke i af gangen og fodre maskinen med dem så den kan få fat i papiret. Tal og måneder har jeg lavet i Illustrator. Jeg har lavet en kasse rundt om, så jeg havde en ramme at klippe efter og så stykkerne blev lige store.

5. Skær huller i katonet, så de kan komme ned over rundstokkene. Og så har du en kalender.

Tip: I stedet for årstal kan du også lave ugedage. Det er egentlig meningen at jeg vil male bagpladen sort fordi træet ikke lige passer ind. Men jeg synes egentlig at træet er så fint, så det nyder jeg lige lidt endnu inden det bliver malet.

image

 

 

5 kommentarer

 • Stine

  Fin kalender! Vil du oplyse målene på pladen? Og målene på hver enkelt kort (år, tal og måned)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fin og kreativ idé! Helt sikker noget, jeg vil prøve i den nærmeste fremtid. Tusind tak for endnu en omgang god inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Kate

  Hejsa. Hvordan har du skåret hullerne ud i kartonen? Det ser så super fint ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Living on a budget

   Tak:) Jeg har brugt den skalpel der gemmer sig på billedet;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ro i soveværelse