De fede genbrugsbutikker!

DIY Brændte mandler med Baileys

imageimageSmå dråber fra himlen! Jeg faldt over denne opskrift for nogle dage siden og tænkte, det må jeg bare prøve. Kender I det, når nogen ligger en opskrift ud og skriver, at det er vildt lækkert. Så prøver man det og tænker: arhhhh så lækkert var det heller ikke. Men de her ER mega lærkre! Og det tager kun 5 min. at lave dem. Perfekt som en værtindegave eller som en lille ekstra julegave. Fyld et genbrugsglas, f.eks. et syltetøjsglas. Klip et rundt stykke stof og sæt det fast på låget med lidt lim. Bind et fint bånd rundt om og pynt evt. med et lille kort. Mine kort er købt i Søstrene Grene og stempelbogstaverne er fra Tiger.

Jeg har fundet opskriften på Canas blog “Cana Buttenschøn”. Se den her. Jeg har dog tilføjet lidt ekstra Baileys. Det tænkte jeg godt, at den kunne klare;)

200 gr. mandler

4 spsk. sukker

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kakaopulver

2 spsk. Baileys

Bland det hele sammen i en skål og giv det på max styrke i mikroovenen i 2. min. Rør rundt og giv dem 2 min mere. Fordel dem på bagepapir og vendt til de er helt afkølede. VELBEKOMME:)

OBS: Efter henvendelser, hvor flere har brændt deres mandler på, vil jeg råde til at tjekke dem lidt oftere og give dem lidt mindre. Jeg har ingen problemer haft, men jeg ved også, at vores mikroovn ikke varmer ligeså kraftigt ved max varme som andre.

   

27 kommentarer

 • Living on a budget

  Tusind tak for dit tip, Charlotte!! Dejligt du skriver. Det er jeg sikker på mange kan bruge😊 Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Vonsild

  Har godt nok ikke prøvet med Baileys endnu (men de er på to-do-listen), men jeg har lavet mandler i mikroovnen mange gange, og de kan fint laves med sukkererstatning. Da jeg forhandlede Tupperware, prøvede vi det af på en demo, hvor værtindens mand var diabetiker – mener det var Sukrin, vi prøvede med, men er ikke sikker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Hej Maia, det tør jeg simpelthen ikke at svare på. Jeg ved det ikke. Men du kan jo prøve det an på en lille portion, og se om det lykkes. Håber du kan, så du også kan få lov at smage dem:) Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maia

  Hej.
  Da jeg har sukkersyge. Kan jeg erstatte sukkeret med erstatning sukker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Hej Diana,

  Det ville være super smart, ja. Og jeg ville ønske jeg kunne. Men det fremgår ikke på min mikroovn, hvor meget styrke den har. Det er bare lav, medium osv. Desværre. Og den er så oldgammel, at jeg ikke aner, hvad max effekt er på den. Jeg har lige prøvet at tjekke op på Canas blog, om hun havde skrevet noget med max. Men hun skriver desværre også bare “max effekt”. Håber dog de lykkes for dig. Kan anbefale at røre lidt oftere rundt i dem og tjekke dem lidt mere. Eller prøve dig frem ved lidt lavere styrke, Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej Louise,
  Måske du kan fortælle, hvad max effekten er på din mikrobølgeovn?
  Det vil gøre det lettere for os, der vil forsøge os med din spændende opskrift, så vi undgår at brænde mandlerne 🙂 Det kan gå meget hurtigt fra færdig til ødelagt…
  Jeg glæder mig til at få tid til at afprøve – og udvælge nogle venner, som skal forkæles 😀
  Tak for du deler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Det er da et godt spørgsmål. Jeg har bare givet dem tidsintavalet i opskriften. Men de skal vel ligepræcis have indtil de ikke brænder på. De skal jo gerne blive sprøde, når de er afkølede☺ kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hvornår/hvordan ved man de er færdige 😅😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Nej desværre. Jeg har kun erfaring med mikroovn. Men burde det ikke kunne lade sig gøre en en gryde? Det er vel sådan de “rigtige” bliver lavet:) Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingrid

  Og hvis man ikke har mikroovn? Har du erfaring med alm ovn eller i en gryde?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Tak for din kommentar, Tina. Jeg har nu lige lavet en tilføjelse i indlægget, så det ikke sker for andre:) Godt nok skal de være brændte, men de skal jo ikke være sorte;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Måtte også tage mine ud ca 1/2-1 minut gør tid, ellers var de også brændt på 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Øv hvor ærgerligt! Det har jeg ikke oplevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yvonne

  Øv, mine brændte på efter 2×2 min, ydermere blev min skål til mikroovn ødelagt og er til udsmidning 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annlou

  Nogen erfaringer med at lave det uden microovn? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Øv, det var da ærgerligt! Jeg ved ikke om der er forskel på mikrovne. Mine er i hvert fald blevet gode hver gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Lavede dem lige men de brændte på Ca 30 sekunder før de var færdig. Havde ellers fulgt opskriften til punkt og prikke. De er 900 watt som min har som det højeste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Jeg vil mene de kan holde sig et godt stykke tid. Jeg kan desværre ikke sætte dage på. Men mine har da stået i uger. Er det ikke det alt med sukker kan;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvor længe kan de holde sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Muums de ser lækre ud. De må hellere prøves en dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Det tænker jeg godt:) Måske du bare skal have lidt væske ved for at vinde indgredienserne sammen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Hej Lene. Det ville også være mit bud, uden at jeg kan love noget:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Måske man kan lave dem i en gryde?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Lyder bare så nemt og lækkert Kan man forestille sig, at man kan undvære Baileys uden at ændre andet i opskriften?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hejsa. De ser lækre ud Mon jeg kan koge det sammen, når nu jeg ikke har en microovn? Hilsen Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder virkelig lækkert!

  http://signeebbesen.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej, har du et bud på, om/hvordan man kan lave dem, hvis man ikke har en mikroovn? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De fede genbrugsbutikker!