Så starter det vilde sommerudsalg!

Genbrug er det nye sorte – især hvis man er på SU;)

Indlægget er sponsorert af dbaguide.dk

image– Karlekammerskab og smuk teaktræsstol købt på DBA –

Ja, jeg har også både været på SU og boet i en minimal lejlighed;) Så jeg ved, hvor svært det kan være at indrette på et lille budget, i et lille hjem. Det gode ved at bo småt med små penge er, at man ikke behøver særlig mange møbler. Men det er vigtig, at de møbler man har, har en funktion og gerne flere. Det er slut med store tv møbler, hvis du ikke mindst har 4 spillekonsoller, eller en stue der er over 20 kvm., og som i øvrigt ikke både fungerer som soveværelse/stue/kontor/køkken/garderobe osv.

Det første sted jeg ville starte, hvis jeg igen var på SU var at købe brugt. Jeg elsker at købe genbrug. Ikke nok med at det giver et personligt præg til indretningen, det er også bæredygtigt, i stedet for at købe nyt og smide ud, og så er det laangt billigere end nyt.

Der findes efterhånden utrolig mange loppemarkeder på nettet, men jeg må nok indrømme, at der altid er en App som jeg vender tilbage til, og det er DBA. Den har længe haft en fast plads på min tlf, og jeg kan bruge mange timer på at søge ting til boligen derinde. Og hvis jeg  fortryder et køb eller bliver træt af noget (som jeg tit bliver;)) er det super nemt at sætte til salg igen.

Funktionelle møbler

imageNår du skal møblere en lille lejlighed eller et værelse, vil jeg råde dig til at finde møbler som kan udgøre flere funktioner. Jeg er f.eks. vild med æblekasser, og hvis du søger på DBA findes de er alle afskygninger og prisklasser i hele landet, så der er gode muligheder for at gøre et kup. Æblekasserne kan både bruges som natbord (evt. med hjul under), sofaborde, hvor man kan sætte to sammen med bundet i mod hinanden og bruge hullerne til bøger osv. De kan også bruges som reoler eller som bordben, med en plade hen over (to kasse i hver side under pladen). Så har man både et spisebord eller et skrivebord med opbevaringsplads.

Jeg har både brugt vores æblekasser til skohylde, reol og sengeborde.

Untitled-1

Daybeden har også fået et kæmpe comeback og prisen ligger generelt mellem 400 – 1800 kr. (De fås også meget dyrere, så det kan godt betale sig at lede lidt efter det gode kup!). De er super enkle og meget smukke, og med nogle lækre stor puder i, så er sofaen hjemme, og det er gæstesengen i øvrigt også. De er også super nemme at ombetrække, så de passer lige præcis ind i din stil. Det eneste det kræver, er stof og en hæfteklamme.

Karlekammer skabet, som ses på det øverste billede, er et perfekt tøjskab. Det fylder ikke ligeså meget som et almindeligt tøjskab, men er stadig meget rumligt. Og de findes i alle størrelser. Og med en klat maling, bliver det virkelig smukt. Jeg har malet mit med sort maling glans 5 fra Sadolin.

Ryd op i dine gamle møbler, og få luft i budgettet OG i lejligheden

Hvis du står og skal købe nye brugte møbler, kan det være en ide, først at se på, hvad du selv har i indretningen. Er dine rum overfyldte, eller har du et loftrum, hvor du, ikke så meget som kan klemme en klapstol ind mellem flyttekasser, gamle lamper og tonsvis af gamle bøger, så er det måske på tide at få sorteret lidt ud. Undersøgelser viser at hver danske familie i gennemsnittet har for lidt over 7000 kr. stående, som de kan sælge videre og købe noget lækkert for. Det er jo helt vildt! Jeg vil dog nok vurdere vores ragelse til en smule mindre;) Men pointen er, at man tit har guld til at stå, som bare samler støv i et hjørne eller på et loftrum. Og det er især guld værd, hvis man er på SU og mangler en ny sofa. Få det solgt, og nyd hvor meget nyt brugt du kan få for pengene. Prøv at tjekke denne video ud HER… Det er for VILDT.

Hvis du tænker, at det virker uoverskueligt at finde gode loppefund eller at skulle sælge en masse gamle ting fra loftet, eller har du svært ved at forestille dig,  hvordan tingene kan se ud i en sammenhæng, så kan DBA give en hjælpende hånd.  De har nemlig lavet guide.dba.dk, hvor du lige præcis får hjælp til de ting. Det er en side hvor du kan finde inspiration til styling, få gode råd, tips og tricks til alt lige fra boligudstyr til elektronik. Så der er ingen undskyldninger for at komme i gang:)

Mine bedste DBA fund

image

1. Mit elskede karlekammerskab, som er blevet piftet op med lidt sort mat maling. Det fik jeg til sølle 500 kr. 2. Min smukke teaktræstol med skind. 3. Det lille fine sengebord, som jeg måtte sende min søster ud efter et sted oppe ved Struer. 4. Mit smukke chatol i teaktræ. Genialt til de små hjem. Det kan både fungere som skrivebord, opbevaring og sminkebord. 5. Paller til 30 kr. stykket, som nu fungerer som en pallesofa på terrassen. 6. Og så har jeg vist også fået købt et par daybeds eller 2;)

Dette er blot et lille udpluk af lækre fund jeg har gjort mig på DBA, og jeg har solgt mindst ligeså meget derinde, herhjemme hober tingene sig i hvert fald ikke op på loftrummet:)

   

8 kommentarer

 • Living on a budget

  Hej Sanne. Hmm, nej det synes jeg ikke jeg har oplevet. Måske er det fedt og fugt fra hænderne?? Du kan jo altid gemme resten af malingen og så male det over, hvis det skulle ske, det din far siger:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Har du oplevet, at dit karlekammerskab bliver blankt de steder, hvor man “bruger/rør” ved det? Jeg ønsker nemlig også at male mit sort mat, men min far påstår, at det vil blive blankt med tiden der hvor man ofte tager fat for at åbne skabsdøren/lågen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Det er træmaling:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Tusind tak. Jeg har faktisk ikke gjort andet end at vaske det af og så male det:) Super nemt. Og malingen dækker rigtig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ex fynbo

  Samt er det træmaling eller vægmaling?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ex fynbo

  Det skab ser godt ud. Hvad har du gjort ved det? Du har ikke gjort andet end at male en gang med sadolin glans 5 sort?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Living on a budget

  Ja, det er sadolin glans 5☺️ Det er nemlig rigtig fint at det er mat👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa 🙂

  Dit karlekammerskab er så fint! Har du brugt mat maling? Det er nemlig pænt, at det ikke er så skinnende.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så starter det vilde sommerudsalg!