Ny ejendomsmægler - Ny vurdering

Fisk to gange om ugen – To opskrifter med lækker fisk

Annonce for Lidl

Vi elsker fisk herhjemme og spiser det gerne flere dage om ugen. Derfor syntes jeg også at det var oplagt at dele to nemme fiskeopskrifter med jer, da jeg tror fisk er svært at få ind i hverdagen for mange. Men fisk kan altså sagtens både være nemt, lækkert og retterne behøver ikke være dyre og indviklede. Alle råvarer er købt i Lidl, da de har et stort udvalg af fisk og en virkelig god tun på dåse:)

Bønner i tuncreme

Den her virkelig nemme og billige ret, har jeg lært af min far, og på et tidspunkt har vi faktisk spist den så meget at Morten ikke gad den mere. Men nu er den altså kommet på menuen igen. For det er virkelig nem aftensmad og det smager mega godt. Men alt med måde;)

Det skal du bruge (til ca. 3 pers)

2-3 håndfulde grønne bønner

300 gr. edamam bønner

En lille håndfuld persille

Tun

2 ds tun

1 1/2 dl mayonnaise

1 1/2 dl neutral yoghurt

Saft fra 1/2 lime (brug den sidste halve til pynt)

1 spsk finthakket kapers

salt og peber

Dressing (kan undlades):

1 spsk flydende honning

1/2 tsk Dijon sennep

1/2 spsk olivenolie

Kog de grønne bønner let og hæld kogende vand over edamam bønnerne. Skyld de grønne bønner let i koldt vand når de er færdige.

Bland mayonnaise og yoghurt og tilsæt afdryppet tun. Rør godt sammen og tilsæt resten af indgredienserne. Smag til med salt og peber.

Pisk dressingen sammen og hæld den over edamam bønnerne og rør rundt.

Anret på et fad eller tallerkner i denne rækkefølge: Grønne bønner først, så edamam bønner og til sidst tuncremen. Pynt med kapers, persille og lime.

Server evt. et lækkert stykke brød til.

Velbekomme:)

Perfekt stegt rødspættefilet med fritter og blomkålsremoulade

Der er altså bare ikke noget bedre end en sprød og lækker fiskefilet. Men det er faktisk først nu, jeg har fundet ud af hvordan den rent faktisk bliver sprød og lækker. Og noget af tricket ligger altså i at bruge fedtstof og salt og peber nok.

Det skal du bruge (Til ca 2 1/2 pers)

1 pk rødspættefileter

kartofler

1 æg

1 citron

Rasp

Hvedemel

Smagsneutral olie

Smør

Salt og peber

Remoulade (100 gr.)

Blomkål (2-3 buketter)

Sådan gør du:

Skyld og skør kartoflerne i firkantede tynde fritter. Put dem i en pose og ryst dem godt med lidt olie. Hæld dem ud på en bradepande, drys med salt og peber og bag dem ca. 20-25 ved 200 grader i ovnen.

Riv 2-3 buketter blomkål fint og rør det sammen med 100 gr. remoulade.

Perfekt stegte fiskefileter:

Lav en lille rille med en kniv midt i fisken, så den kan bukkes sammen på midten (modsat af snittet), og blive lige tyk over det hele. På den måde får du en lækker saftig fisk og ikke en kedelig tynd en. Paner først i mel, så i æg og til sidst rasp. Læg dem på en varm pand med smagsneutral olie, og drys med salt og peber på siden opad. Når du har krydret fisken på den ene side tilsættes 2-3 små klumper smør. Ryst panden lidt, så fedtstoffet kommer godt rundt på hele panden og skummer op. Tjek om siden nedad er lysebryn (ca. efter 2-3 minutter). Hvis fisken er sprød vendes den om på den anden side, hvor der krydres og tilsættes igen et par små klumper smør. Når fisken er færdig tages den af panden. Vend kun fisken en gang. så risikerer du heller ikke den går i stykker. Lad den dryppe af på et lag køkkenrulle.

Pynt evt. med lidt salat, citron og persille.

Velbekomme


 Følg mig også på:

Instagram

Facebook

Følg bloggen – Bliv opdateret hver gang der kommer nye indlæg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny ejendomsmægler - Ny vurdering