DIY Marmor lampe

Lampefeberen er langt fra overstået og jeg har masser af lampe ideer endnu;) Lampen her ville jeg egentlig have lavet af en mælkekarton, men da jeg til min store skræk fandt ud af, at Morten havde smidt den sidste karton ud, måtte jeg jo finde på noget andet;) Så jeg fandt en gaveæske, som jeg købte i IKEA i december måned. Æsken er den største af tre, der var i en pakke til 39 kr. Lampen passer fint med mit grafiske billede, hvor jeg har brugt marmor print.

marmor

Jeg er blevet total vild med marmor. Jeg troede ellers aldrig, at jeg ville komme dertil, men jeg må sige, at det er vokset på mig og jeg er nu også sprunget med på marmor vognen. Til alle jer der er fra 80’erne som jeg og er vokset op med forældrenes marmorstuebord og andre yndige marmor ting, der blev bevaret til langt ind i 90’erne fordi man ikke vidste at marmortiderne for længst var passé og bordet i øvrigt var alt for tung til at slæbe ud af stuen. Til alle jer som stadig ikke er kommet jer over barndommens marmortraumer, så beklager jeg! For jeg har en hel rulle marmorpapir endnu, som jeg tænker der kan komme en masse DIY ud af. Men bare rolig, der vil også komme andet end marmor.

Det jeg har brugt til at lave lampen er:

marmor1

marmor2

marmor3

Æsken er fra IKEA, marmor papiret er fra Røver køb til  er 39 kr. og er selvklæbende, så man behøver ingen lim. Ud over det har jeg brugt ledning, stik, fatning og pære. Fatningen har jeg for et par uger siden sprayet kobberfarvet, den var bare sort da jeg købte den. Og så min Frama pære selvfølgelig:)

Låget til æsken smed jeg ud og vendte æksen på hovedet. Lav et hul ovenpå æsken som passer til fatningen. Lav også et hul bagpå æsken, et par centimet oppe fra bunden, så ledningen kan komme ud på den anden side.

Klip papiret så det passer til æsken og sæt det på og lav hul i papiret, der hvor der i forvejen er hul i æsken. Sæt ledning og fatning i det øverste hul og kør ledningen igennem hullet bagpå æsken og sæt stikket på. Og så har man en ny marmor lampe;)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

15 kommentarer til “DIY Marmor lampe”

 1. så fint. Er helt vild med dit billede. Læser at du selv har lavet det. Er det nogle du sælger for så er jeg meget interesseret 🙂

 2. Pingback: DIY Marmor opbevaring | livingonabudgetdk

 3. Hej Louise

  Hvor meget tager du får en lampe? Jeg ved at jeg aldrig får taget mig sammen til selv at lave en, så hvis du tager imod bestilling er jeg meget interesseret 🙂

  Mvh Pernille

 4. Hej:)

  Super fin lampe, men syntes ikke jeg kan se hvordan den er lavet? – er mest interesseret i at høre hvilken type fatning/ fod du har brugt :)?

 5. Pingback: Diy # 21 Marmor opbevaring |

 6. Super sejt! Flot udført og en trendy og anderledes lampe! 🙂 Ja marmor er in igen – måske skulle man gå på jagt i genbrugsbutikkerne? Selvom jeg må indrømme at jeg ikke er helt solgt endnu, men det kan man jo hurtigt blive med alle de gode idéer! 🙂

  1. Håber jeg får dig overbevist Anne, for jeg har masser af marmor ideer endnu:) Det tog altså også sin tid hos mig, vil jeg sige;) Hvis du ikke allerede er på facebook siden, så skulle du tage og smutte forbi ‘Living on a budget’. Jeg lægger nogle gange nogle flere billeder op derinde, som ikke er på bloggen! God fredag:)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top