DIY Sugerørslampen

sugerørsugerøørJeg har lavet endnu en lampe. Denne gang af sugerør:) Det man skal bruge er, ledning, fatning, pære, sugerør og noget tråd. Hvis man ikke vil bruge lampen som loftlampe, skal man også bruge et stik.

Fremgangsmåden kan ses på bloggen her.

Man kan selv variere størrelsen, længden og farven af sugerørene. Efter at diamanten er lavet, samles trådenderne om ledningen ovenover fatningen, tråden hæftes med en dobbelt knude og man kan derefter trække trækugler på, hvis dette ønskes. Jeg har brugt tre store trækugler fra Panduro.

Lige et lille tip: Når diamanten samles, så hæng den op. Det er langt nemmere end at den ligger på borden:)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

15 kommentarer til “DIY Sugerørslampen”

  1. Nej det er til en stor fatning. Ved desværre ikke hvad størrelse kuglerne er. Men hullet var kun lige stort nok til at de kunne komme på ledningen:)

 1. Hej rigtig fin lampe tænkte at lave til børneværelset 🙂 hvilke tråd har du brugt ? Beskrivelsen er den lavet til den sorte diamant i sugerør målene ?

  Hilsen Celina

  1. Hej Celina. Mange tak:) Det er bare sytråd. Nej beskrivelsen fra kobberdiamanten er taget fra en anden blog. Så sugerørene til lampen skal være noget længere:) Hilsen Louise

 2. Hej igen Louise 🙂
  Er ledningen ikke trukket gennem trækuglerne? I så fald, hvordan har du gjort det? For synes ikke at hullerne på trækuglerne er så store at en ledning skulle kunne komme igennem 🙂

 3. Jeg ved det er lidt tid siden, der sidst er skrevet på denne lampe. Men jeg faldt over den og blev vildt inspireret. Jeg kan godt få samlet de tykke og tynde sugerør, men jeg fatter simpelthen ikke hvordan jeg skal fortsætte med dem på tværs? Help?

  1. Hej Maja. Der kom min hukommelse lige på prøve;) Når du har samlet selve diamaneten så lav en afslutning i toppen. Start derefter en ny tråd og kør den fra toppen af diamanten, ned i et sygerør og påsæt så et tværgående sugerør og kør tråden tilbage i det næste sugerør mod toppen igen. Sådan fortsætter du med hvert andet sugerør fra toppen, til du har alle tværgående sugerør på:) Det er i hvert fald sådan jeg gjorde og afsluttede i toppen til sidst. Håber det giver mening:)

 4. Har du mulighed for at lægge en video ind eller at skrive lidt til billederne, for jeg synes det er svært at se præcis, hvordan den bliver lavet?

  1. Hej Maja. Jeg kan godt forstå du synes den er lidt svær, billedene er fra en anden blog og jeg havde også svært ved lige at se hvordan den hang sammen til at starte med, men når man lige har fundet ud af det, er det ikke så svært. Jeg skal desværre ikke lave en forløbig, så jeg kan ikke tage billeder eller lave en video. Men jeg kan prøve at forklare lidt bedre. Håber det hjælper. Du skal starte med at tage et LANGT stykke sytråd. Det er den samme tråd hele vejen igennem. Og så skal du tage en kort og et langt stykke sugerør (den korte øverst og den lange nederst), som på billedet. Du skal starte med at køre tråden ovenfra og ned i bunden af begge sugerør. Derefter kører du, først en lang og et kort rør på sytråden. Nu har du 4 rør (2 sæt) der er sat sammen i bunden og sytråden er øverst i det 2. sæt du har sat på tråden. Tråden skal så ned igennem det første sæt sugerør igen. Og så starter du forfra med 3. sæt.Fra bunden af. Tråden skal hele tiden ned igennem det 2 sidste sugerørs sæt du har sat på. Og nye sæt skal sættes på fra bunden af. Håber ikke det har forvirret mere en gavnet! Ellers skriv igen:) Tip: Til at køre tråden igennem sugerørene, brug et stykke ståltrål og lav en lykke på ståltråden og brug den som nål til tråden. Held og lykke:)

  1. Jo den er noget størrer:) De længste sugerør er 19 cm, de mellemste 13 cm og de mindste 9 cm. Men man skal passe på med at lave den for lille, da sugerørerne så kommer for tæt på pæren, og den bliver jo meget varm og kan således udgøre en brandfare. Så hellere lidt stor;)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top