living on a budget

Betonhus – Nu med skorsten

Jeg beklager mine få blogindlæg de sidste par måneder, og må nok desværre indse, at mine indlæg ikke kommer så ofte, som de har gjort tidligere. Jeg håber i stadig vil følge med!

Når det er sagt, så har jeg leget lidt mere med beton. Betonhusene har jeg vist jer i et tidligere indlæg, som kan ses her, men nu har jeg også fundet ud af at sætte en  lille skorsten på;) Jeg har brugt en rest af et stykke kobberrør, 22 mm, så hvis man har lyst, kan man også bruge huset som en lysestage.betonhus5Sådan har jeg gjort:

1. Beklager mine klippeevner, håber i ser meningen med kartonen;) Fold taget sammen og tape godt til.betonhus2. Skær/klip et hul til kobberrørret, sæt røret i og tape godt rundt om.betonhus43. For at betonet ikke skal løbe gennem røret, har jeg puttet lidt bagepapir ned i og dækket  med tape.betonhus34. Vend huset på hovedet, evt i en kop og fyld beton i. OBS! Tøretiden afhænger af, hvor flydende man laver betonet. Jeg laver mit ret grødet og det tørrer ca 1-2 døgn. Hvis man vil undgå luftbobler, skal man “banke” luften ud af betonet. Evt med en pind.betonhus2Man kan evt. smøre sin “form” med madolie, så slipper den lidt bedre. Når huset er taget ud af formen har man et fint betonhus med en kobberskorsten:)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

8 kommentarer til “Betonhus – Nu med skorsten”

  1. Jeg har før lavet lysestager af beton – skal vist have købt kobber og lavet huse. Hvor er de fine!! Hvor har du købt kobber?

    1. Tak Stine:) Jeg har købt dem i en VVS butik. Synes de var meget svære at finde. Men ellers køb dem på nettet, der tror jeg også de er billigst:)

  2. halløj nu er der fri i nogle dage og jeg har forelsket mig i disse betonhuse så NU skal det prøves 🙂 Så du bruger en ny karton for hvert hus, er det fordi du laver flere på én gang eller fordi formen ikke kan bruges igen??? tror osse jeg vil prøve det beton som ikke skal have sand i, det lyder noget nemmere 🙂

    1. Det var da dejligt:) Ja, altså det er en ny mælkekarton, men jeg laver dem kun af mælkekartoner, den eneste forskel er højden og det er jo bare mængden af beton i formen du skal regulere:)

  3. FEDT jeg har søgt og søgt efter “opskriften” på disse huse, hvilket blandings forhold bruger du?? er det noget specielt sand du bruger eller bare almindelig?? Er de vejrbestandige så de evt kan pynte ude??

    1. Hej Lene. Det beton jeg bruger, skal bare blandes med vand. Det synes jeg er det nemmeste, frem for også at skulle tilsætte sand:) Det er fra Jem og fix til 86 kr. Mener jeg det kostede. Jeg laver det ret tykt, sådan lidt grødet, vil jeg tro. Beton bruges jo også udendørs, så tror da sagtens de kan stå udenfor;)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

image1

Louise

Jeg hedder Louise og er 34 år. Jeg bor sammen med Morten, vores søn Malte og to hunde Samson og Smilla i vores lille bungalow hus på landet.

Hos mig er æstetik i højsædet og her på bloggen kan du læse om alt fra DIY, livet på landet, rejser, opskrifter og boligindretning.

Jeg håber I bliver inspireret.

Scroll til toppen