DIY Kuglelysestage

Ja, jeg har jo ikke opfundet den dybe tallerken de sidste par dage. Men jeg har fået lavet en fin lysestage. Det er et projekt der har været læææænge undervejs. Faktisk er det flere måneder siden, jeg købte lysholderne til sterinlysene. Og jeg er bestemt heller ikke den første i rækken til at lave et rip off af den lækre Ferm Living stage, som i øvrigt koster 700 kr. Jeg havde det meste, undtagen de store kugler. Men jeg vil skyde på, at hele stagen har kostet mig omkring 200-250 kr.

2014-08-10 11.21.532014-08-10 11.22.45

Det har jeg brugt:

– Trækugler fra Panduro med hul hele vejen igennem (til snor)

– Fladbord (22 mm) + boremaskine

– Lysholderer (Panduro)

– Sandpapir

– Maling, hvis du vil male nogle af kuglerne (Mit er Akryl maling fra Søstrene Grene)

– Lædersnor (Panduro)

Man kan også bare snyde og købe kuglerne hvor der er lysholderer i. De kan købes i to forskellige størrelser her. De er selvfølgelig lidt dyrerer, men et fint alternativ, hvis man ikke ejer en boremaskine eller et fladbord eller bare ikke gider at bøvle med at bore huller. Det sidste var i øvrigt grunden til, at jeg var lidt langsom til at komme i gang;)

Fremgangsmåde:

kugle lys

Med mindre man tager den nemme løsning og køber de færdige kugler, skal man bore for til hullet til lyset.

Derefter borede jeg hele vejen gennem kuglen med et fladbord. Hele vejen, så kuglen står stabilt på bunden. Slib hullet lidt, så det får en fin kant rundt. Mal kuglerne og sæt derefter lysholderne i hullerne. Lim dem evt. fast, så de ikke ryger op med lyset. Kør kuglene på en lædersnor og bind knuder på enderne. OBS: Arbejdet med at laver huller bliver en del lettere, hvis man har en skruetvinge til at holde kuglerne fast med;)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

7 kommentarer til “DIY Kuglelysestage”

  1. Hej. Jeg har også selv været igang med at lave denne lysestage. Men havde vældig mange problemer med at få lyset til at stå lige! Altså at få boret lige igennem kuglen.. Hvordan klarede du det? 😉

    1. Hej Signe. Det er også lidt svært. Har du sat dem fast i en skruetvinge? Nogle af mine blev helt lige og andre har jeg måtte slibe lidt i bunden, så de stod stabilt. Måske du kunne prøve det:)

  2. Hvor er den fed! 🙂 Jeg er alt andet end kreativ, men nu er jeg helt hooked på at lave stagen! Ville det være uhyggelig træls for dig at skrive størrelserne ned på de trækugler du har brugt? :/

    1. Mange tak Maja. Jeg har desværre ikke størrelserne på kuglerne. Men de to store er de største man kan få i Panduro og så er det ellers bare tre størrelser nedad:) Håber det kan give dig et lille ide om hvor store de er:)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top