Teaktræet fik en overhaling

Rigtig mange har efterhånden spurgt ind til hvordan jeg har behandlet mit teaktræ, og svaret har indtil for nyligt været “ingenting”. Men med en lille mand i huset har jeg erfaret at især bordet hurtigt bliver grimt, så alt teaktræet har fået en overhaling med noget jeg vil kalde for mirakelkuren. Og det bedste er, at det er noget næsten alle har i husholdningen.

Blandingen er 1/3 eddike og 2/3 olivenolie. Smør det på med en klud og lad træet suge. Hvis træet trænger, kan man evt. give et par gange til det ikke suger mere. Tør overskydende af med en tør klud. Jeg synes simpelthen det er helt fantastisk hvad de to indgredienser kan gøre! Jeg har egentlig både teaktræsolie og fint ståluld liggende, men det tager jeg nu ikke i brug. Jeg gav en af mine sibaststole det over vinteren, men den blev simpelthen ved med at lugte af terpentin i flere uger. Så eddike og olie er en fin løsning. Nu har alt teaktræet fået en overhaling og det tog ikke engang særlig lang tid!

Tippet fandt jeg på therustyhome. Hvis ikke i allerede følger med hos Julie, så er hendes blog bestemt et besøg værd! Hun blogger om boligindretning, DIY og krydrer med personlige indlæg, så man virkelig får et godt billede af hvem der står bag bloggen.

FØR:

Efter:

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

29 kommentarer til “Teaktræet fik en overhaling”

  1. Man kan sagtens bare bruge en almindelig blød klud. Men man kommer ikke ned i træet på samme måde, som med ståluld:)

 1. Hej Louise,
  Man kan med fordel også købe vådslibe sandpapir til et par kr arket.
  Jeg sleb vores med alm korn 180 og bagefter olie, og så korn 800 vådslibepapir oveni den våde olie. så blev det super glat.
  Mvh Mathias

 2. Iih tak for tip! Det vil jeg gøre med mit bord for ja, tesktræsolien er ikke til at holde ud at lugte til uge efter uge, indtil den forsvinder.

 3. Det skal jeg i gang med. Det ser så flot ud. Har søgt rundt på nettet efter en opskrift, og var inde og læse datablad på teaktræsolie. Ikke noget, der skal på mine børns spisebord! Det er jo giftigt. Så hopper helt klart på din opskrift. Tusind tak!

 4. Hej teak kan godt bruges på badeværelset. Teak anvendes på skibsdæk, da træet har højt olie indhold. Du kan anvende en teaktræsolie til vedligeholdelse. Gør du det jævnligt, har du en meget smuk og robust overflade.

 5. Hej Louise. Jeg overvejer at bruge et teak møbel til badeværelset med en vask ovenpå. Ved du, hvordan sådan et møbel har det i sådan et fugtigt miljø? Og skal træet behandles med noget inden man gør det?
  Pft for svar 🙂
  Mvh Tine

  1. Living on a budget

   Hej Tine:) Jeg tænker ikke det er det mest anvendelige badeværelsesmøbel. Men har du kigget over ved Lise og Michael (https://liseogmichael.dk/), de har i hvert fald et på badeværelset. Det ser jo mega godt ud. Men har desværre ingen erfaring med det. Kh Louise

  2. Min veninde har det under vasken på hendes gæstetoilet, det er blevet lakeret med skibslak. Det giver naturligvis en anden glans men stadig virkelig flot. Og det holder i et hjem med tre børn.

 6. Hej
  Dit bord er blevet super flot 🙂
  Jeg har også forsøgt, men jeg synes der stadig er samme farveforskel som før selvfølgelig mørkere og selv mindre skjolder er stadig synlige.
  Noget bestemt olie og eddike du bruger?

  1. Living on a budget

   Hej Jytte. Jeg bruger faktisk bare lige det jeg har stående. Men har du prøvet med fint ståluld også? Det kan købes i byggemarkedet til ingen penge. Det sliber ligesom olien lidt dybere ned i træet. Men husk at slib med årerne:) Håber det virker for dig. Kh Louise

  1. Living on a budget

   Så er bordet mættet, og du skal tørre overskydende olie af med tør klud. Der går lige lidt, før bordet er helt tørt:) kh Louise

 7. Ania: Hvis du har et massivt egetræsbord, så er det absolut eneste, som du skal proppe på, sæbespåner. De fås billigt i de fleste indkøbssteder. Bland det, så sæben kun lige netop kan opløses og smør så skummet på bordet. Lad det suge. Giv evt. igen. Tør af. Det bliver flot og beskytter mod kommende pletter 🙂

 8. Taaak for fif, meget brugbart 👌😊 Spisebordet får en omgang i weekenden, men vil du tro at samme behandling kan laves på andre træsorter? Fx egetræ? Sofabordet trænger nemlig i dén grad også 😊

  1. Living on a budget

   Dejligt du kunne bruge det Ania:) Jeg tør desværre ikke udtale mig om andre træsorter. Jeg har kun teak herhjemme;) Kh Louise

  1. Living on a budget

   Tak:) Jeg har også brugt alm. Madolie. Men kun alene. Ikke sammen med eddiken. Så jeg ved desværre ikke om det fungerer☺️

 9. Pingback: Det her bliver jeg nød til at vise jer - Littlethings.dk

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top