DIY Kalender

Jeg har lavet mig en lille kalender. Jeg springer let og elegant over september og sætter datoen til d. 17. Oktober, hvor vi tager 16 dage til Thailand;)

Sådan gør du

Sådan gør du:

1.   Skær en MDF plade eller en anden træplade ud med en stiksav i ønsket størrelse. Skær 6 rundstokke (tykkelse 16mm). Mine er 3,5 cm lange. Men hvor lange de skal være kommer an på tykkelsen af din plade. Min er 1 cm! Slib kanter på pladen og rundstokke let.

2.   Den lille plade på det ene billede er til hvis jeg vil have kalenderen til at stå på bordet – lidt ligesom en fotoramme. Denne kan limes på hvis man ønsker en fritstående kalender. Jeg tror nu dog at min skal op at hænge.

3.    Bor 6 huller i pladen med et fladbor (16mm). Lim rundstokkene ned i de borede huller med trælim.

4.   Print tal og måneder ud på karton. En almindelig printer kan sagtens printe på karton, man skal bare kun stoppe et stykke i af gangen og fodre maskinen med dem så den kan få fat i papiret. Tal og måneder har jeg lavet i Illustrator. Jeg har lavet en kasse rundt om, så jeg havde en ramme at klippe efter og så stykkerne blev lige store. De kan også sagtens laves i word!

5.   Skær huller i katonet, så de kan komme ned over rundstokkene. Og så har du en kalender.

Tip:

I stedet for årstal kan du også lave ugedage. Det er egentlig meningen at jeg vil male bagpladen sort fordi træet ikke lige passer ind. Men jeg synes egentlig at træet er så fint, så det nyder jeg lige lidt endnu inden det bliver malet.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

8 kommentarer til “DIY Kalender”

 1. Hej
  Sikke en fin kalender.
  Kan du evt. oplyse mål på træpladen og de forskellige “kort”?
  Tror jeg vil kaste mig ud i at lave en til min 3. klasse.

 2. Sikke en fin kalender! Er først stødt på din diy til den nu, en del år efter, men flot er den, og den vil jeg prøve at lave til at have hængende i klassen, så mine elever dagligt kan følge datoen.

  Hvor stor er selve pladen? Og har du evt. også mål på de tilhørende “kort” der skal hænge på?

  1. Det er desværre ved at være så længe siden at jeg ikke kan huske målene. Men pladen er ca. 20×30:)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top