Små dråber fra himlen! Jeg faldt over denne opskrift for nogle dage siden og tænkte, det må jeg bare prøve.
Kender I det, når nogen ligger en opskrift ud og skriver, at det er vildt lækkert. Så prøver man det og tænker: arhhhh så lækkert var det heller ikke.
Men de her ER mega lærkre! Og det tager kun 5 min. at lave dem.
Perfekt som en værtindegave eller som en lille ekstra julegave.
Fyld et genbrugsglas f.eks. et syltetøjsglas. Klip et rundt stykke stof og sæt det fast på låget med lidt lim.
Bind et fint bånd rundt om og pynt evt. med et lille kort.
Mine kort er købt i Søstrene Grene og stempelbogstaverne er fra Tiger.
Jeg har fundet opskriften på Canas blog “Cana Buttenschøn”.
Se den her. Jeg har dog tilføjet lidt ekstra Baileys.
Det tænkte jeg godt, at den kunne klare.
200 gr. mandler
4 spsk. sukker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kakaopulver
2 spsk. Baileys
Bland det hele sammen i en skål og giv det på max styrke i mikroovenen i 2. min.
Rør rundt og giv dem 2 min mere. Fordel dem på bagepapir og vendt til de er helt afkølede.
VELBEKOMME:)
OBS: Efter henvendelser, hvor flere har brændt deres mandler på, vil jeg råde til at tjekke dem lidt oftere og give dem lidt mindre. Jeg har ingen problemer haft, men jeg ved også, at vores mikroovn ikke varmer ligeså kraftigt ved max varme som andre.
35 kommentarer til “Brændte mandler med Baileys”
Lyder lækkert – det må prøves!
Jeg er nysgerrig på, hvad du har brugt til at lave tagget på glasset, og hvor det er købt?
Det er bare et stykke stof jeg har klippet og limet på:)
jeg lavede dem uden kakao og med 1 spæk bailey mere.
Satte dem i mikroovnen på 800 w i 2 min 50 sek. tog dem ud omrørte godt og smed dem på en stegepande der var varmet op på 7 (ud af 9) på mit induktionskomfur, omrørte let i 1 min og skruede ned til 5 (ud af 9). Herefter rørte jeg til 50% af sikkermassen var mat og der begyndte at blive 50% blankt sukker.
Fordelen ved at starte i microovnen og slutte på panden er at sukkermassen sidder bedre fast på alle mandlerne. Hvis man laver sukkermassen i gryden eller på panden, har sukkermassen det med at samle sig uden at sætte sig på samme måde på mandlerne.
Havde ikke Baileys, men brugte Amarulla. De blev også super gode
Uhh lækkert. Tak for anbefalingen:)
Det skal jeg helt sikkert prøve – man skal jo næsten have dem lavet, inden det bliver alt for meget forår – de passer mere til vinter og efterår-sæsonen. 🙂
Fantastiske.. Ikke sidste gang de bliver lavet.
🙂 De er bare så gode. Kh Louise
Har godt nok ikke prøvet med Baileys endnu (men de er på to-do-listen), men jeg har lavet mandler i mikroovnen mange gange, og de kan fint laves med sukkererstatning. Da jeg forhandlede Tupperware, prøvede vi det af på en demo, hvor værtindens mand var diabetiker – mener det var Sukrin, vi prøvede med, men er ikke sikker.
Tusind tak for dit tip, Charlotte!! Dejligt du skriver. Det er jeg sikker på mange kan bruge😊 Kh Louise
Hej.
Da jeg har sukkersyge. Kan jeg erstatte sukkeret med erstatning sukker?
Hej Maia, det tør jeg simpelthen ikke at svare på. Jeg ved det ikke. Men du kan jo prøve det an på en lille portion, og se om det lykkes. Håber du kan, så du også kan få lov at smage dem:) Kh Louise
Hej Louise,
Måske du kan fortælle, hvad max effekten er på din mikrobølgeovn?
Det vil gøre det lettere for os, der vil forsøge os med din spændende opskrift, så vi undgår at brænde mandlerne 🙂 Det kan gå meget hurtigt fra færdig til ødelagt…
Jeg glæder mig til at få tid til at afprøve – og udvælge nogle venner, som skal forkæles 😀
Tak for du deler.
Hej Diana,
Det ville være super smart, ja. Og jeg ville ønske jeg kunne. Men det fremgår ikke på min mikroovn, hvor meget styrke den har. Det er bare lav, medium osv. Desværre. Og den er så oldgammel, at jeg ikke aner, hvad max effekt er på den. Jeg har lige prøvet at tjekke op på Canas blog, om hun havde skrevet noget med max. Men hun skriver desværre også bare “max effekt”. Håber dog de lykkes for dig. Kan anbefale at røre lidt oftere rundt i dem og tjekke dem lidt mere. Eller prøve dig frem ved lidt lavere styrke, Kh Louise
Hvornår/hvordan ved man de er færdige 😅😅
Det er da et godt spørgsmål. Jeg har bare givet dem tidsintavalet i opskriften. Men de skal vel ligepræcis have indtil de ikke brænder på. De skal jo gerne blive sprøde, når de er afkølede☺ kh Louise
Og hvis man ikke har mikroovn? Har du erfaring med alm ovn eller i en gryde?
Nej desværre. Jeg har kun erfaring med mikroovn. Men burde det ikke kunne lade sig gøre en en gryde? Det er vel sådan de “rigtige” bliver lavet:) Kh Louise
Måtte også tage mine ud ca 1/2-1 minut gør tid, ellers var de også brændt på 🙁
Tak for din kommentar, Tina. Jeg har nu lige lavet en tilføjelse i indlægget, så det ikke sker for andre:) Godt nok skal de være brændte, men de skal jo ikke være sorte;)
Øv, mine brændte på efter 2×2 min, ydermere blev min skål til mikroovn ødelagt og er til udsmidning 🙁
Øv hvor ærgerligt! Det har jeg ikke oplevet.
Nogen erfaringer med at lave det uden microovn? 🙂
Lavede dem lige men de brændte på Ca 30 sekunder før de var færdig. Havde ellers fulgt opskriften til punkt og prikke. De er 900 watt som min har som det højeste.
Øv, det var da ærgerligt! Jeg ved ikke om der er forskel på mikrovne. Mine er i hvert fald blevet gode hver gang.
Hvor længe kan de holde sig?
Jeg vil mene de kan holde sig et godt stykke tid. Jeg kan desværre ikke sætte dage på. Men mine har da stået i uger. Er det ikke det alt med sukker kan;)
Muums de ser lækre ud. De må hellere prøves en dag.
Lyder bare så nemt og lækkert Kan man forestille sig, at man kan undvære Baileys uden at ændre andet i opskriften?
Det tænker jeg godt:) Måske du bare skal have lidt væske ved for at vinde indgredienserne sammen:)
Hejsa. De ser lækre ud Mon jeg kan koge det sammen, når nu jeg ikke har en microovn? Hilsen Lene
Hej Lene. Det ville også være mit bud, uden at jeg kan love noget:)
Lyder virkelig lækkert!
http://signeebbesen.dk
Hej, har du et bud på, om/hvordan man kan lave dem, hvis man ikke har en mikroovn? 🙂
Måske man kan lave dem i en gryde?:)
Der er lukket for kommentarer.