DIY Avocadotræ

For små 2 måneder siden satte jeg mig for at lave et lille forsøg.

Mit forsøg gik ud på at få gang i et advocadotræ ud af en advocadosten.

Den korte historie er – det gik ikke så godt! Efter at havde ventet over 1 måned på bare et lille glimt af noget som lignede en rod gav jeg op.

For der kom aldrig noget, hverken en rod eller en spire og jeg vandede endda trofast i 5 uger!

Men jeg har ikke givet helt op endnu. Næste gang jeg går i gang, tænker jeg, at jeg prøver med et par sten. Så må der da være bare en enkelt som kan lykkes. For der er altså noget sjovt ved at få ting til at gro!

Indtil videre har jeg desværre kun haft succes med at slå ihjel… men det er jeg tilgengæld også RIGTIG god til.

Selv kaktusser dør i min nærhed. Jeg forstår det simpelthen ikke! Men mon ikke det lykkedes at få en lille spire engang!?;)

Er der nogle af jer som har haft succes med at lave advokadotræer?

Hvis I ikke har forsøgt jer endnu, så er her en lille guide til, hvordan jeg har gjort.

Jeg puttede dog min i et gennemsigtigt snapseglas et par dage efter, så jeg kunne følge med i udviklingen.

Jeg havde håbet på, at jeg nu kunne sætte et billede ind af mit lille træ, men efter 5 uger, uden tegn på liv, røg stenen altså i skraldespanden.

Opdatering 2020:

Mange af jeg har rådet mig til at gemme stenen væk i en pose.

Stenen skal pakkes ind i fugtig køkkenrulle.

Læg den et mørkt sted og et par måneder efter skulle den have slået rod. 

Jeg har dog fulgt min egen guide til det her træ. 

Måske det er mere held end forstand;) Men der kom i hvert fald et træ ud af det. 

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

21 kommentarer til “DIY Avocadotræ”

 1. Grethe Winther Nielsen

  Hej alle avokadodyrkere.

  Jeg må have været meget heldig, tror jeg. Jeg plantede 2 sten i slutningen af november 2016 og har nu 3 avokadoplanter.
  Måske har jeg bare grønne fingre, men der kan også være en anden årsag. Mine avokadoer blev importeret fra Florida- og derfor helt sikkert ikke formodnede. De importerede avokadoer var i kg.-klassen og på størelse me
  d 10-15 avokadoer af den størrelse, som kan købes i DK.
  Jeg plantede i almindelig pottemuld i en dobbeltbundet kartoffelspand. Den første spirede efter et par måneder, den anden kom med tvillinger efter ca. 5 mdr.
  Jeg har vandet med filtreret kogt vand og ellers ikke gjort andet, end at dreje potten x1 dagligt. Avokadoerne står i samme potte foran et vestvendt vindue. Der er 2 sideskud på den største, og begge sideskud er begyndt at sætte sideskud.
  Den største er mere end 1 meter høj og har mere end 30 flotte store blade.
  Min bekymring er, hvad jeg stiller op med træet, når det bliver for stort til at være i stuen.
  Gad vist om Randers Regnskov eller Botanisk Have vil tage over?

  1. Living on a budget

   Hej Grethe. Tusind tak for dine rigtig gode råd. Jeg er sikker på, der er flere, som kan bruge dem. Hvor er det dejligt, at du har fået sådan nogle lækre træer. Kan du da næste nænne at give dem fra dig? Rigtig god sommer. Kh Louise

 2. Hejjj igen…
  Vær opmærksomme på at der godt kan gå 5-6 Måneder før der sker noget.
  OG
  Når den er spiret skal den helst i jord.
  Stenen er dens madpakke, som skal give den energi til at spire og sætte rod.
  Hvis den bliver brugt op er der stor chance for at planten går til.
  Så plant den så tidligt som muligt i en god stor potte af LER så den kan ånde.
  Jeg proppede 4 sten ned i en Julestjerne, ved juletid, og jeg fik så 3 skønne planter sidst i Juni måned.
  Tålmodighed er en nødvendig dyd.

  -Jens O.P.-
  Nyk.F.

  1. Living on a budget

   Hej Jens, hvor skønt at du har haft held med dine avokado træer. Og tusind tak for dine tips. Jeg må snart i gang med at afprøve igen og så have lidt mere tålmodighed:) Bedste hilsner Louise

 3. Jeg spiser mange Avokadoer
  Og jeg har nok prøvet med omkring 100 sten uden resultat.
  Og nu kom der lige 3 næsten samtidigt
  De stak ligepludseligt op i en Julastjerne. Som står her fra Jul, med et par blade på
  Så jeg skal til at plante om…. Igen.
  Så her er glæde i hjemmet.
  Avokadoen er i Guinies rekordbog,
  For det største indhold af Omega-3 olie,
  Og E vitamin.

  -Jens O.P.-
  Nyk. F.

 4. Jeg har faktisk haft held med at gøre det på en helt anden måde, end alle guides siger – og der er kommet et flot træ ud af det. 🙂 Jeg puttede simpelthen to pæne avokadosten i noget jord med hver sin ende op af (da jeg ikke lige kunne lure, hvilket vej, den ville spire). En af de to sten er nu blevet til et fint, lille avokadotræ. 🙂

  1. Living on a budget

   Tror jeg vil prøve mig lidt frem med nogle forskellige metoder. Tak for dit tip, Luna:)

 5. Har prøvet et utal af gange, tror jeg var oppe på 8 sten inden der skete noget. Jeg har nu to små avocado træer (20 cm), husk at plante dem over i jord når de spirer, ellers får de ingen næring. Stammen med bladene kommer senere. Sender dig gerne et billede på instagram i morgen.

 6. Hos mig er det lykkedes én gang, har nok prøvet med 5 sten. Er dog ikke meget af et træ, nærmere en tynd stængel med lidt blade i toppen. Og de er dæleme svære at holde pæne, mine er blevet brune i kanterne. Så det er nok for meget eller lidt vand…

 7. Det er overhovedet heller ikke lykkedes hos mig. ØV!!!
  Jeg var også meget tålmodig og huskede at vande. Stenen stod i et solrigt vindue, som alle anbefaler, men alligevel lykkedes det ikke 🙁
  Mystisk, hvad vi gør galt! 😉

 8. Jeg har groet et par avokadotræer efterhånden, og har haft success med at sætte glasset på radiatoren indtil stenen revner og den begynder at spire :-). Det var om vinteren, så radiatoren var selvfølgelig tændt, men det hjalp i hvert fald at sætte stenene på det varmeste sted i min lejlighed. Og så er tålmodighed vigtigt, ved min første sten ventede jeg i omkring 3 måneder før der skete noget… selv om det er lidt kedeligt at vente så længe 🙂

 9. Må jeg komme med en lille notits?
  Nu gør jeg det altså;
  Du må ikke pille skallen af, så dør stenen, ligesom man piller barken af et træ 🙂

  Held og lykke med et nyt forsøg

  1. Living on a budget

   Måske jeg skulle prøve at lade skallen sidde på næste gang:) Tak for info, Simone:?

 10. Det har faktisk lykkedes mig (på mirakuløst vis må jeg da have lov at tilføje) at få liv i sådan et avokadotræ – og den lever endnu og står SÅ flot. Jeg gjorde som du – pillede skrællen af og isatte tandstikkerne, og så satte jeg den så i et stort ølglas i stedet, så jeg slap for at huske at vande den – ja, for at være ærlig skiftede jeg først vandet når det var rigtigt slimet og grønt. Nu ved jeg ikke præcis hvad der er gået galt for dig, men har nogle forslag:
  1) Det er MEGET vigtigt at stenen vender rigtigt. Dvs. med den ‘tunge’ side nedad. Har du vendt den rigtigt?
  2) Måske det bare er årstiden, og du har været for tidligt ude? De to jeg plantede i/omkring sommeren spirede f.eks. begge (den ene dog først efter jeg vendte den rigtigt ;)), hvorimod de 4 jeg plantede i løbet af efteråret viste ingen tegn på aktivitet overhoved.
  Med de to ting i mente tænker jeg at det nok burde lykkedes de næste par måneder, især hvis du spiller på flere heste, og måske placerer avokadosten i forskellige vinduer for at finde det ultimative avokado-sted.

  Hilsen en anden kaktusdræber

  1. Living on a budget

   Ej hvor fedt med dine fine træer:) Jeg må spise en ordentlig røvfuld avokadoer og så op på hesten igen;) Tak for tip👍🏻☺️

 11. Hejsa, det er en rigtig god ide netop at tage det yderste “skræl” af stenen, da det så går hurtigere. Jeg synes at de små sten skyder rod før de store sten, men der går desværre stadig rigtig lang tid… Også gerne længere end 5 uger, så det er med at have tålmodighed 😐 jeg lod mine stå i et stort glas vand med tandstikker eller kødnåle i, til de havde en lang og snoet rod, og der endda var begyndende spire og små blade på – fordelen med de store glas er, at de så ikke skal vandes hele tiden, så længe stenen bare er halvt dækket af vand.. Derefter plantes de og giver det fineste lille træ 🙂 god fornøjelse.

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top