Sådan ombetrækker du en daybed

Daybeds har været utrolig populære i et stykke tid nu. Til at starte med syntes jeg de var umulige at opspore, jeg ønskede mig en så meget, og jeg ledte og ledte, uden resultat. Men lige pludselig faldt jeg over den ene efter den anden. 

Jeg har haft en del, og denne er faktisk den fjerde jeg har stående… Og den sidste, tror jeg. Jeg har ombetrukket dem alle til den helt store guldmedalje, og lavet mine egne knapper med et knappe kit fra Tiger. Og det er faktisk slet ikke så svært.

Grunden til, at jeg er vild med daybeds, er, at de har et minimalistisk udtryk, men samtidig kan de hurtigt blive pimpet til en flyder med store rygpuder. Vores fungerer også som gæsteseng. Så det er ligesom 2 i en.

Hvis du selv leder med lys og lygte, kan jeg varmt anbefale DBA, hvor jeg har købt min. Ellers kig i genbrugsbutikker, der har jeg hørt om flere, som nærmest har fået dem til ingen penge, fordi de bag disken ikke ved at de er IN igen;) Jeg har også købt et par stykker i Brugtvare Terminalen i Viby ved Aarhus. De er super søde deruden, men de ved også, hvad de vil have for tingene, og da det er forskellige kræmmere som har stande derude, er det svært at prutte om prisen.

Det skal du bruge for at ombetrække

Faktisk skal du ikke bruge særlig meget, og det er ret simpelt.

-En hæftepistol

-Stof (Mit er fra stof og Stil, se deres udvalg af møbelbetræk HER)

-Evt. knapper (Hvis du ikke vil lave dem selv, så kan de købes færdige, jeg plejer at købe dem i Stof2000)

Når du ombetrækker sengen, er det vigtigt, at stoffet holdes stramt, da det vil give sig en smule. Så sørg for at stramme godt til når du hæfter. Fold evt. stoffet, så du får en pæn kant under sengen. 

Begynd i en side og kør hele vejen rundt. Hjørnerne skal faktisk bare “foldes”, så du skal ikke til at sy. 

Hvis der sidder store folder af stof i hjørnerne under sengen, kan de klippes af efter du har hæftet. 

 hvis du så er lidt bedre til at hæfte med hæftepistolen end du kan se på mit billedet, så er jeg sikker på at resultatet bliver helt perfekt.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

4 kommentarer til “Sådan ombetrækker du en daybed”

 1. Hej Louise,

  Tak for inspirerende indlæg. Jeg står og skal have ombetrukket 2 stk.

  Hvordan syer du knapperne på, efter du har ombetrukket?

  Vh Cecilie

  1. Living on a budget

   Hej Cecilie, Tusind tak:) Jeg har prøvet at svare nedenunder. Hvor der også er henvist til andre indlæg, hvor jeg har syet knapper i. Kærligst Louise

 2. Lige hvad jeg manglede 👏🏻
  Jeg har en bænk jeg vil lave til Daybed ved at betrække en madras. Har du erfaringer med hvor jeg får den bedste madras? Og hvordan har du fået knapperne så flot i?

  1. Living on a budget

   Hvor dejligt du kan bruge indlægget. Jeg vil nok anbefale dig Jysk. Der får man i hvert fald mest madrads for pengene. Hvis du skal i et skumhus løber det hurtigt op. Hvis målene på madrassen ikke passer, kan du altid klippe den til. Knapperne på denne her var faktisk i. Det var sådan et specielt system, hvor der løber en kæde fra bunden op til knappen, som gjorde de kunne skiftes ud. På de andre daybeds har jeg selv tilføjet knapperne. Der har jeg simpelthen målt ud. Sat en nål i hvor de skulle side og så hæftet en knappe i bunden af sengen og kørt tråden gennem madrassen med en meget lang nål og hæftet stofknappen fast på fronten. Håber det giver mening. Ellers kan du se hvad jeg mener i indlægget HER eller HER. Fremgangsmåden med knapperne er den samme:)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top