Min mest populære DIY til dato

Gør det selv sengegavl i soveværelset

Der er ingen tvivl om hvilken DIY der er jeres favorit. Og derfor tænker jeg godt at den kan klare en repost. Min sengegavl slår faktisk alle andre DIYs med flere lægder. Den har fået over dobbelt så mange sidevisninger på bloggen end den DIY der ligger på 2. pladsen og har fået flere tusinde  likes på mine sociale medier. Vildt. I er for vilde, og jeg er så glad for at I kigger med og for jeres altid positive respons på mine projekter. I skal endelig bare blive ved med at tagge mig i jeres projekter. Jeg elsker at se jeres fortolkninger af mine ideer.

Du kan også lave din helt egen sengegavl og den behøver faktisk ikke at koste mere end 250 kr. at lave.

Det skal du bruge:

-En spånplade 10 mm. (min er 180X55) + en lille spånplade til bagsiden. Begge er købt i Silvan for 40 kr. Inkl. udskæring

-Pladevat og stof. Købt i Stof og Stil til 174 kr.

-Knapper 2o kr. for et knappekit i Tiger. OBS du skal selv betrække knapperne. De kan også købes “færdige” i stofbutikker.

-4 små knapper til bagpå pladen

-2 hængsler +skruer (kan købes samlet i Silvan)

-1 lang nål og stærkt sytråd

-4 skruer til at skrue de to spånplader sammen med

-2 skruer + 2 rawplugs  til væggen

-Hæftepistol + hæfteklammer (Kan fås meget billigt i et byggemarked)

-Boremaskine, bits, træbor, murebor, tommestok og en blyant/kuglepen

Sådan gør du:

image

Bor 4 huller midt på den store plade med lige stor afstand imellem. Lig eventuelt den lille plade under så du ikke borer ned i underlaget. I mit tilfælde gulvet;) Bor de to spånplader sammen og vær opmærksom på, at den lille plade er helt lige på den store plade. Skru hængslerne på den lille plade.

image

Beklæd først pladen med pladevat og hæft fast og gør derefter det samme med stoffet.

image

Sy knapperne i pladen gennem de borede hullder. Tryk frontknappen godt ind i stoffet og bind et par knuder på tråden. Bor to huller i væggen og hæng pladen op. Og så har du en fint og billigt sengegavl, som helt sikkert vil være dekorativt i ethvert soveværelse. Størrelsen og stoffet kan man jo selv vælge, som det nu passer ind.

image

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

9 kommentarer til “Min mest populære DIY til dato”

 1. Det ligner det perfekte barselsprojekt, som jeg nu har kastet .og over Vaskede du stoffet før du monterede det? Jeg vasker normalt alt nyt tøj før det kommer på, men jeg er bekymret for om det vil trevle i kanten, når der ikke er en søm

  1. Du skal da bare igang:) Nej det har jeg ikke gjort. Men mener det er uld. Hvis du nu køber i ekstra længde, så burde det vel gå, hvis det krymper lidt i vask. Og ellers kan du jo altid bukke kanten inden du hæfter på. Tror det er begrænset hvad stoffet vil trevle:)

  1. Living on a budget

   Det gør du med 3-4 små skruer fra frontpladen og ind:) Håber det giver mening

 2. Den er så fin! Forstår ikke lige den del med at få den op på væggen når den er færdig? Skal man bare bore to huller, sætte ragpluks i og to skruer som stikker lidt ud så pladen kan hænge derpå?

  1. Living on a budget

   Tusind tak. Ja helt korrekt. Skruerne skal stille lidt ud. Ligesom hvis du hænger et billede op. Kh Louise

  1. Living on a budget

   Tusind tak:) Det var faktisk bare det billigste jeg fandt på det tidspunkt. Men jeg kan varmt anbefale at bruge mødelstof. Det holder langt bedre og er mere slidstærkt:) Kh Louise

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top