Når Instagram er en bitch

Legetøj på gulvet.

Kender I det, klokken er 11 søndag formiddag, man sidder i sit udslidte nattøj, man ligner en hængt kat, og nej det er ikke fordi man har festet hele natten og gået hjem i en kæmpe brandert, det er bare fordi man er luddoven, ikke gider gå i bad og bare fordi det er søndag. Og det er så der, man i et sårbart øjeblik griber ud efter sin telefon og åbner INSTAGRAM! Inden I går videre så STOP. Jeg skal i hvert fald stoppe mig selv.

For foran mig, åbner sig en verden af mødre, som allerede kl. 8 stod klar med friskbagte boller til hele familien, kaffe med så smukke dekorationer på toppen, at man skulle tro hele bundet havde taget en bariste uddannelse, fitness typer som allerede har styrketrænet og nu er i gang med et maraton og bagefter skal ud at spise skyr med blåbær og mandler nøjsommelig spredt ud ovenpå. STOP, jeg kaster op ud over mig selv.

Og der står min toårige dreng, som jeg ikke engang orker at skifte, mens andre allerede har gået morgentur, spist brunch, taget en iskold dukkert i havet, løbet 7 kilometer og gudhjælpemig også tabt 2 kilo siden kl. 6 i morges. Det er bare der jeg skal lade min telefon ligge og tænke, at det er helt okay at jeg sidder i min lænestol, luddoven i grimt nattøj og med en dreng med lorteble (jeg skifter den selvfølgelig lige om lidt!!)

I søndags, kunne jeg på snapchat, godt blive enig med en veninde eller to om, at vi hader alle fitness typer eller bare folk med overskud på Instagram, i hvert fald lige i øjeblikket. Og alle hvis hjem står knivskarpt og som går op i boligindretning!???? Det sidste var selvfølgelig efterfulgt af en blinkesmiley. For jeg er jo selv en af dem, af allerværste skuffe faktisk. Der er ikke meget rod i mit Instagram feed og det fik mig til at tænke; gad vide om jeg sender et signal, som får folk i nattøj søndag formiddag, til momentært at hade mig, mens de kigger rundt på deres eget rod?

For sandheden er jo, at det også roder herhjemme…engang i mellem… Det sker ikke så tit (;)) og det sker endnu mere sjældent at det kommer på min Instagram profil. Når jeg sidder der søndag formiddag, skal jeg lade være med at åbne Instagram, for så punker mig selv oven i hovedet med, at jeg ikke er stået op kl. 6 for at bage boller, at jeg ikke kommer i bad før kl. 16 eller at jeg ikke har ryddet op på Maltes værelse. Der er sikkert mange andre gange, hvor jeg ikke burde åbne Instagram, og det er især når jeg har de dage, hvor alle andre er meget bedre til alting end mig og jeg bare sidder på min arbejdsløse numse og ikke kan få et job (!!!). For Instagram er en glamuriøs billedbog (og et fuldstændig fantastisk univers til at hente inspiration i).

Men det er også et kapløb om det perfekte liv, som kun foregår på de sociale medier og ikke i den virkelige verden. Jeg er sikker på at fitness typerne også spiser andet end avokado madder (tal om et stereotyp jeg er ved at være træt af at høre på), og jeg er sikker på, at dem som lige har fået nyt job eller er sprunget ud som selvstændig også har knas med parforholdet eller til tider har en lille djævel af en 2 årig derhjemme, og mommybloggeren sidder garantert også med lort og gylp til halsen. Det ryger bare ikke lige i den perfekte glansbilledbog INSTAGRAM, det er kun de artige unger, som får en plads der! Ligesom jeg heller ikke gider vise Maltes rod frem, som ALTID ligger i en stor pærevælling midt på gulvet på hans værelse, som egentlig stadig er den ene del af vores stuen, fordi der mangler en dør. Jeg slukker bare lyset og lader som om det ikke er der, og så går jeg ud og skifter den ble der, velvidende om at Instagram lyver og at det er de færreste normale mennesker, som lever det glimmerliv Instagram fortæller mig de gør.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

10 kommentarer til “Når Instagram er en bitch”

 1. Eller også skal man lade være med at følge alle de der “perfekte” typer? Ryd op i dit feed.. det er mit bedste råd! God uperfekt tirsdag til dig!

 2. Det kender jeg alt for godt, Louise! Efter jeg har fået Karl kan jeg især blive irriteret på alle de perfekte babyer og mødre på barsel… Knus og tak for i fredags 🙂

  1. Living on a budget

   Haha, åhhh der da heller ikke noget mere irriternede end perfekte mødre, på perfekte barsler, med perfekte babyer!!!? Efter at have kastet op i 8 måneder, født ved akut kejsnersnit en måned for tidligt og ligget brak i de første 5 dage efter kejsersnittet, så var jeg i hvert fald alt andet end perfekt. Men du er heldigvis helt perfekt for Karl og det er det vigtigste. Det var dejligt at se jer og ikke midst lille Karl:) Knus

 3. Virkelig skønt indlæg! Folk har alt for travlt med at vise hvor godt det hele er, i stedet for bare at være tistede i nuet og nyde lige præcis den situation de er i. UDEN at tage et billede og vise det til hele verden.

  Sociale medier er dejlige, men de er også virkelig med til at give mennesker dårlig samvittighed, dårligt selvværd og selvtillid. Desværre.

  1. Living on a budget

   Tak for det, Mia. Dejligt du læser med:) Jeg kunne ikke være mere enig. Der er ikke det store fokus på nuet, folk har travlt med at dokumentere (inkl. mig selv, nogle gange) Jeg er dog blevet ret god til at tage mig selv i det. For det giver nemlig dårlig samvittighed, selvværd og selvtillid altid at se, at andre lever et bedre, sjovere og mere indholdsrigt liv end en selv. Det er jo ren opstilling. Alt filter med måde, så jeg vælger det lige fra om søndagen;) Kh Louise

 4. Kære Louise,
  Jeg er helt med på hvad du mener. Jeg holdt næsten helt op med at bruge Facebook af samme grund, var ved at brække mig over alle perfekte bolle-bagende mødre, de perfekte børn og ægteskaber. Glansbillede, er lige hvad det er. Instagram bruger jeg til at finde inspiration, og et eller andet sted, er jeg glad for at slippe for nullermænd og rod i dette forum – det har jeg nok af selv 😉 Det er selvfølgelig vigtig at have det i baghovedet, at Instagram ikke er virkeligheden og at det virkelig liv indeholder både støv, gylp og usunde madder for de fleste af os, men det behøver vi jo nødvendigvis ikke at dele i billeder. Så personligt håber jeg, at du fortsætter med dit ’pæne og inspirerende feed’ og må vi andre tænke os til dine nullermænd ;). Der er jo også andre der poster mere u filtreret, hvis man er med til det 🙂 Tak for god læsning og god inspiration. Kh Malin

  1. Living on a budget

   Kære Malin. Jeg er helt enig. Instagram er et perfekt univers til inspiration. Og jeg gider egentlig heller ikke se på andres vasketøj eller lortebleer. Jeg skal bare bruge Insatgram med omhu. For mediet kan nemt give mig dårlig samvittighed, hvis jeg ikke er så åben for inspirationen. Mit hjem er selvfølgelig altid helt perfekt og derfor vil der aldrig fremgå nullermænd på mine billeder (;)) Sagt med alt ironi, så vil mit feed nok altid fremstå “pænt”, med et par få udskejelser engang i mellem. Det er så dejligt at du vil følge med og kommentere herinde. TAK for det. Kh Louise

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top