Budgetferie i Polen

I var en del i min Instastory, som gav udtryk for, at I gerne ville høre lidt mere om vores Polen eventyr. Så nu prøver jeg med en ny kategori her på bloggen. Jeg håber I vil tage godt i mod den.

Hvis nogen af jer skulle være så heldige at have lidt sommerferie tilbage, kan jeg varmt anbefale en kør-selv tur til Polen.

Polen er virkelig smuk, pæn, ren og ikke mindst utrolig billig! Faktisk var jeg meget imponeret over, hvor rent der var ALLE steder. Vi ramte Gdansk tirsdag aften kl. 17 og kørte hjem igen lørdag aften, så vi havde 4 overnatninger. I mens vi var dernede hævede vi 1000 zloty (1750 kr.), og det levede vi stort set for alle dage. Lejligheden bookede vi gennem booking.com. Det kostede 1.700 kr. for 4 overnatninger i en 1 værelses lejlighed. Da vi kom derned, opgraderede vi med det samme til en stor 2 værelses lejlighed for 600 kr. mere. Så vi gik lige fra 25 kvm til 55 kvm med balkon og udsigt til vandet.

Udsigt fra lejligheden.

Vores udsigt fra lejligheden

Vi boede midt i den gamle bydel i Gdansk. Der er virkelig smukt og en masse at se. Jeg kan varmt anbefale, at man tager en tur i pariserhjulet og smutter en tur ind i de små gader, hvor der oser af charme, og boomer med små hyggelige kaffebarer. “Hovedgaden” er enorm flot med alle de smukke facader, men der er også rigtig mange mennesker.

Tjek lige de her hyggelige cafeer. Jeg var i caféhimlen. Det var simpelhen så hyggeligt! 

Hyggelig café


Spis i Gdansk


Alt det mad vi fik i Polen var mega lækkert. I kid you not. Selv pita’en vi fik i en kiosk i Zoo, er den bedste (og største) jeg nogensinde har fået, og så kostede den kun 22 kr.

Da Malte var ret træt om aftenen, tog vi et par dage bare take away med hjem i lejligheden. Vi var så heldige at have den bedste cafe lige om hjørnet og ved siden af den en lille konditor, som også solgte is. Kagerne var rimelig standard danske priser. Men hold nu op de var gode!!

Pita


Polen i børnehøjde


Hvis man har børn med på turen, kan jeg klart anbefale Jump City i Gdansk. En kæmpe trampolin hal, hvor man køber sig ind for en time ad gangen. Malte elskede det. Og det var altså også meget sjovt for de voksne;)

Zoo i Gdansk

Gdansk byder også på den hyggeligste Zoo. Den ligger nærmest i skoven, så man er omringet af natur og høje træer. Vi brugte en halv dag derude, og så kørte vi lidt videre.

Zoo i Gdansk

Hvis man er i den ende af byen, som Zoo ligger i, vil jeg anbefale, at man svinger et smut forbi den smukke Park Oliwski. Jeg er så glad for at vi vendte om og kørte tilbage til den. Det var meningen, vi ville have besøgt en anden park, men vi fortrød heldigvis.

Park Oliwski Gdansk


Sopot


Sopot er en by lidt udenfor Gdansk. Ligesom Gdansk oser den af charme. Tag en tur ud på molen. Gå en tur langs stranden og køb lækkert frugt dyppet i chokolade. Hovedgaden er, som den gamle bydel i Gdansk, meget besøgt og befærdet. Smut ud i de små sidegader og oplev stemningen og de små fine polske huse.


Shopping


Fredag var lidt en gråvejrsdag. Det regnede faktisk en del. Så den brugte vi i et kæmpe shoppingcenter “Galeria Baltycka“, hvor alt bare var lidt billigere end i Danmark. Bagefter hoppede vi en tur i poolen i nabohotellets spa-afdeling. Perfekt afslutning på en skøn dag, trods regnvejr.


Tip


Det er helt sikkert ikke sidste gang vi kører til Polen. Næste gang tror jeg dog, vi stopper allerede i Stettin. Gdansk er en dejlig by! Men man skal være opmærksom på, at køreturen fra den polske grænse til Gdansk næsten udelukkende består af landevej. Det er en rigtig smuk tur, hvor man kommer gennem mange små polske landsbyer, og store træer langs vejen skaber nærmest en alléstemning, så selvom turen kan føles lidt lang, så fejler udsigten bestemt intet!

Polen har mine varmeste anbefaling! Jeg håber I fik lidt tips med på vejen, hvis I selv planlægger en kør-selv ferie til Polen! I er mere end velkomne til at smide en kommentar, hvis I har spørgsmål.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

10 kommentarer til “Budgetferie i Polen”

 1. Jeg har vært over alt i Europa, men jeg ble forelsket i Helhalvøya. Jeg venter på bygging av min Verano Residence-leilighet som skal bli ferdig, og vi vil kunne flytte dit med hele familien!

  1. Living on a budget

   Hej Dorte, hvor dejligt du blev inspireret af mit indlæg. Gdansk er klart et besøg værd:) Kh Louise

 2. Enig – Polen er fedt ferieland. Vi har taget Stenaline færgen fra Karlskrona over, da vi var der – så var køreturen meget kortere – hvis man altså bor i nærheden af broen som om / eller på hele Sjælland.. Færgen går til Gdnynia,som også er en dejlig by, men vi kørte videre til Gdansk.

  1. Living on a budget

   Hej Nina, vi bor i Skandeborg, så vi kan desværre ikke tage færgen, eller det ville i hvert fald ikke give mening, da turen ville blive lænegere. Det må ellers være rart, da man så kan lave noget andet, end bare at sidde i bilen. Det er altid rart at strække benenen, samtidig med, at man rent faktisk kommer tættere på destinationen:) Kh Louise

 3. Hej
  Hvor er den forforfriskende, informativ og god side du har her. Vi har valgt at linke til den, for de kunder der leder efter inspiration.

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top