Make-over af teaktræsbord


For et par dage siden gjorde jeg det her loppefund i Brugtvareterminalen i Aarhus. Jeg må nok indrømme, at jeg overvejede bordet en gang eller to, for det var virkelig medtaget. Men flettet i hylden var helt indtagt og der var ingen afslag, så jeg tog chancen og tænkte, det kan jeg sagtens få pænt. Og se lige forvandlingen! Det eneste jeg har givet det er blandingen fra DETTE indlæg. Jeg sliber aldrig min teaktræ, men har givet det en tur med en gang fint ståluld (med træets retning!), så bliver olien gnedet godt ned i pladen.

Jeg overvejer dog en let slibning af bordet, så jeg kommer helt i bund med det. Men man skal passe på med slibning af teaktræ, da det ofte kun er et tyndt lag finér!

Men tjek lige den lækre rødlige farve der kom frem efter lidt olie. Jeg synes virkelig det er blevet et flot bord! Og for en god ordensskyld, så skal jeg altså lige sige, at der er ingen snyd. Billederne er overhovedet ikke redigeret, på hverken før eller efter billederne. Det eneste bordet har fået, er lidt knofedt og en masse kærlighed.

I kan se flere forvandlinger af mit teaktræ HER!

Før

Teaktræsbord før make-over

Efter

Teaktræsbord efter make-over

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

18 kommentarer til “Make-over af teaktræsbord”

 1. Hej Louise
  Jeg ser desværre din vejledning til behandling af teaktræsmøbler efter jeg er gået i gang…Jeg har brugt teaktræsolie, og det lugter for meget – det ved jeg nu til en anden gang! Jeg har også brugt fin ståluld på udsatte steder. Desværre er de steder nu blevet mere synlige, og jeg tænker på om jeg nu skulle bruge ståluld på hele bordet, for at gøre det ensartet!?!
  Har du erfaringer/holdning til det?
  På forhånd tak –
  Cecilie

  1. Hej Cecilie

   Det er meget vigtig at du sliber i årenes retning. Måske du allerede har gjort det. Og jo slib endelig det hele, så det bliver ens. Jeg har en enkelt gang givet en stol teaktræsolie. Den lugtede så meget at jeg måtte sætte den ud i skuret og der stod den i næsten 14 dage. Kh Louise

 2. Jeg har pønset på at friske vores teakmøbler op og har derfor
  et enkelt spørgsmål omkring den her metode.
  Min kæreste er bekymret for om det kan risikere at lugte harskt når man bruger olivenolie. Har du oplevet nogle lugtgener ved at bruge olivenolie og eddike på den her måde?

  1. Living on a budget

   Overhovedet ikke. Det lugter til gengæld rigtig fælt, hvis du giver det alm. Teaktræsolie (i hvert fald til at starte med) Du kan også sagtens bruge en anden neutral olie som f.eks. majs-
   eller rapsolie:)

 3. Jeg har dit skønne gamle teak Sofabord. Og selvom vi har brugt skånere til glas mm har han desværre på et tidspunkt efterladt et fugtigt glas der har efterladt en tydelig ring i glasset. Og jeg kan simpelthen ikke få det væk. Har netop prøvet din teak kur men ser ud til at det heller ikke er nok. Skal jeg bare prøve at give det et par gange eller skal jeg kaste mig over stål-ulden?

  1. Living on a budget

   Hej Lise. Øv hvor ærgerligt. Jeg tænker, du skal prøve med ståluld. Husk det skal være helt fint og slib med træets åre. Ellers er der et lille fif længere nede i kommentarfeltet med sæbe. Jeg har ikke prøvet det, så jeg ved ikke om det virker. Jeg har selv en ring på min dejlige teaktræsskænk, som jeg heller ikke kan få af, uanset hvad jeg har prøver, og det er bare rigtig træls. Men prøv med ståluld + blandingen, og se om det ikke kan tage det. Håber ellers I er glade for det:) KH Louise

  2. Tak for svar! Jeg må tage mig mod til og prøve. Kæresten er MEGET flov. Jeg bruger argumentet at han så må betale for min næste teak projekt som er en kommode. 😉 Han synes det er en hård straf. Hehe.
   Hvis jeg når i mål med at få det fjernet skal jeg nok lige skrive.
   Og ja, vi er SUPER glade for det! <3

  3. Living on a budget

   Haha, synes det er en rimelig straf😂😉 Ja, gør endelig det!🙏🏻 dejligt at I er flade for det😍😍

  4. Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har ikke hørt om erfaringer derfra og jeg har selv kun teaktræ. Desværre:)

 4. Hold da op, et pænt resultat! Har før ladet et bord stå, fordi jeg ikke troede, at jeg kunne rede det – næste gang kommer det med under armen ;0) Tak fordi du deler dit fif!

 5. Det handler om, at få strippet teaktræet for al olie. Det kan du gøre ved at vaske det ned i sæbespåner. Lav en tyk sæbespånemasse (en pose sæbespåner til omkring 1 l. kogende vand) Lad massen hærde til dagen efter. Fugt nu en køkkensvamp og kør den rundt på den hærdede sæbemasse (nogen gange skal der lidt mere vand til – mærk dig frem). Masser nu massen rundt på træet. Vask sæbemassen af træet, og gentag indtil det ønskede resultat er opnået (Ja – teaktræet bliver helt lyst). Hvis du vil kan du nu slibe på overfladen med meget fint ståluld (000). Teaktræsolien kan nu smøres på i træets retning med meget fint ståluld (000). De steder der trænger til lidt ekstra slibning kan med fordel køres lidt ekstra over. Tør overskydende olie, og giv evt. mere indtil du føler træet er mættet.

  Jeg fik selv rådet af en mand som lever af at restaurere og sælge teaktræsmøbler, da jeg skulle til at restaurere et dækketøjsskab. Dækketøjsskabet står i dag i fineste stand, uden nogen skjolder og diverse 🙂

 6. Ofte handler det om, at man skal have al den gamle olie trukket ud af træet. Et råd er at vaske det ned i sæbespåner. Lav en tyk masse af sæbespåner, som du lader hærde til dagen efter. Fugt nu en svamp og kør den rundt på sæben (nogle gange skal man bruge lidt mere vand på svampen), og masser sæbeblandingen rundt på træet. Tør sæbemassen af. Dette bliver du blot ved med indtil du synes overfladen ser nogenlunde ensartet ud (Ja, teaktræet bliver helt lyst). Hvis du synes kan du slibe det let med det fineste ståluld (000). En god teaktræsolie smøres på i træets retning med det fint ståluld (000). Tør overskydende olie af – og giv evt. olie indtil du føler træet et mættet.

  Jeg fik rådet af en mand, som lever af at restaurere og sælge teaktræsmøbler, da jeg selv skulle til at restaurere et gammelt dækketøjsskab.

  1. Living on a budget

   Hej Julie, mange tak for tippet. Hvor fedt at du vil give det videre. Det må jeg prøve. Og der er garanteret også mange andre, som kan bruge rådet. God aften til dig. Kh Louise

 7. Imponerende forvandling!
  Jeg har mine forældres gamle runde teaktræsspisebord og det trænger efterhånden også til en overhaling. Så er det godt jeg kan læse dine tip 🙂

  1. Living on a budget

   Ja, ikke. I forhold til hvor grimt det var, så synes jeg virkelig, det er blevet flot. Hvor dejligt du kan bruge tippet. Ståluld kan købes i billige pakker i jem og fix (10 kr.). Blot hvis du ikke allerede har købt:) God søndag.

  2. Først troede jeg, at jeg havde skrevet, for jeg ville også sige tak for tippet og har et gammelt spisebord, dog fra mine svigerforældre. Med skam at melde er det mig selv, der har hærget det.
   For en gang var det desværre moderne med afsyrede møbler, og ingen til at stoppe mig.
   Men dit tip har allerede hjulpet, så stort tak herfra.

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top