Perfekte billeder på Instagram – redigering på telefonen!

Redigering på telefonen - før og efter.

Redigering på telefonen - før og efter.

Redigering på telefonen - før og efter.

Jeg har overvejet overskriften nogle gange på det her indlæg. Jeg er ikke så stor fan af “perfekt”. For hvad er perfekt?? Det kommer jo an på øjet der ser. Og egentlig så kan jeg også godt lide den der modbølge på Instagram, som gør op med det “perfekte”. Men når det så er sagt, så vil jeg altid redigere mine billeder inden de kommer på Instagram, fordi jeg synes det er vildt sjovt. Det jeg derimod ikke synes er fedt er, filtre og redigeringer som manipulerer med virkeligheden, og som folk ikke føler de kan leve op til. Den effekt håber jeg ikke mine redigeringer har på mine tilskuere!

Jeg elsker at redigere billeder. Faktisk synes jeg ofte at det er det allersjoveste i hele processen, ud over at style selvfølgelig. Derfor har jeg lavet en lille miniguide til, hvordan jeg får mine billeder til at se ekstra lækre ud. Jeg bruger rigtig lang tid på at redigere mine billeder. Både fordi jeg elsker at gøre det, men også fordi, jeg synes det er sjovt at få det bedste frem i billederne.

Jeg bruger altid app’en “Snapseed”. Jeg synes det er den bedste app. Nogle gange færdiggøre jeg også billedet med Instagrams eget redigeringsværktøj, hvis jeg lige synes der mangler det sidste.


Sådan gør jeg


Det første jeg gør er altid at rotere billedet. Ofte er mine billeder en smule skæve, og hvis der er noget jeg ikke kan klare, så er det skæve billeder;) Tit ser billedet ikke skævt ud, men når jeg så bruger “roter”, så kan jeg godt se, at det var en anelse skævt. Roterknappen roterer nemlig selv billedet til den position, hvor billedet er lige.

Bagefter går jeg ind i “Justering”. Her bruger jeg oftest Lysstyrke, kontrast, Lyse områder og Skygger.

Jeg er begyndt at bruge “Vignet” rigtig meget. Det er et smart redigeringsværktøj, som laver skygger i kanten af billedet. Det giver sådan et fint finish. Synes jeg i hvert fald. Når man har valgt “Vignet”, kan man både justere med mørke og lys i kanten og inde i midten af billedet.

 “Healing” bruger jeg kun, hvis der er en grim stikkontakt eller noget andet, som jeg synes generer i billedet, så fjerner jeg det. Det er ikke så tit jeg bruger den. Penslen er jeg til gengæld begyndt at bruge en del. Den er super god, hvis der lige skal lidt mere farve på et område, eller som i mit tilfælde, at nogle af plakaterne skal markeres lidt mere op, så de står helt skarpe og optegnede i de rigtige farver. Typisk kan de godt se lidt matte ud i farverne pga. af f.eks. genspejling i glasset.

Jeg bruger generelt ikke rigtig de eksisterende filtre. Jeg synes aldrig helt de passer, og jeg vil langt hellere “selv” redigere mine billeder.

Jeg håber I kunne bruge min lille guide. Der er rigtig mange forskellige værktøjer til at redigere billeder med på telefonen. Snapseed er blot en af dem, som jeg er faldet for. Jeg har prøvet andre, men jeg synes Snapseed virker bedst for mig.

Redigerer I jeres billeder inden de ryger på de sociale medier? Og hvis ja, hvilken app bruger I så?

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

3 kommentarer til “Perfekte billeder på Instagram – redigering på telefonen!”

 1. Fedt indlæg 🙂
  Du har samme rutine som mig og ja, det med lige at rotere en smule gør jeg også altid, hehe.
  Jeg bruger altid Adobe Photoshop Express til behandling, den synes jeg er virkeligt god og har et overskueligt interface. Lightroom er også god.
  Til at fjerne en dum plet eller en gren der er ude af fokus bruger jeg Photoshop Fix og Photoshop Mix.
  Filtre laver jeg i VSCO, den er virkeligt guld værd 🙂

  1. Living on a budget

   Tusind tak. VSCO har jeg aldrig lært at bruge. Det er en fejl. Tak for dine tips:) Kh Louise

 2. Tak for din gode og brugbare guide! Jeg er enig med dig i, at den perfekte fremstilling af verden på Instagram kan gå over gevind – men når fokus lige præcis er på boligstyling, synes jeg det giver mening at billederne er appetitlige og æstetiske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top