DIY på drengeværelse – Tegn på væggen

Mig: “Malte kan du ikke vente med at tegne på væggen indtil jeg liiiige har taget det her billede… 2 sek.”… Malte: NEEEJ, mor. Jeg vil os tegne, ligesom dig”. Så sådan blev den tredje og sidste bjergtop til. Måske ikke lige efter mit æstetiske hjerte. Men nu er værelset jo også lavet til Malte og ikke mig! For en uges tid siden besluttede vi, (eller jeg besluttede- who am I kidding!) at Malte skulle have sit eget værelse.

Han bliver 4 til september og er begyndt at have legeaftaler osv. Så jeg syntes også han skulle have mere end en skuffe med legetøj på kontoret, som primært var voksen domæne. Men da vi jo lidt er værelser i underskud fik han kontoret og kontoret rykker ind i vores bagerste stue, som vi faktisk ikke rigtig bruger alligevel. Og hans reaktion da han kom hjem fra børnehaven og så sit værelse (som ikke er helt færdigt endnu) gjorde det hele værd. “TAK, mor… hvor er du sød”. Århh så smeltede mors hjerte lige. For jeg må da nok indrømme, at jeg har tænkt tanken “for hvis skyld er det her værelse for”. Drengen er jo fuldt ud tilfreds med at lege på kontoret. Men nu har han stort set brugt samtlige dage, siden vi rykkede rundt, inde på sit værelse og leget og leget. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning, og at han nyder at have sit eget.

Et drengeværelse og ikke et showrom

Fra start var jeg fast besluttet på, at det her var Maltes værelse og ikke mit insta-domæne (selvom det jo lidt bliver det på billeder). Men jeg har prøvet at lave så mange løsninger, som jeg tænker, han vil synes er sjovt og som ikke bare fungerer godt i Insta-verdenen. Værelset skal bruges og ikke styles. Derfor har jeg valgt at male flere flader med tavlelak, så han kan tegne på både bordet og væggen. Planen var en halvvæg med sort tavlelak, men da det alligevel ville blive for voldsomt, valgte jeg i stedet at male bjerge. Jeg synes faktisk at resultatet er blevet rigtig fint.

Hvad synes I. Er det en ide I selv kan bruge? Jeg kan kun sige god for tavlelak. Malte elsker det og synes det er sjovt at han må tegne på bordet. Lakken er købt til 94 kr. i Jem og fix.

Mal flere flader med tavlelak

Mal flere flader med tavlelak

Sådan gør du


Det her var idéen. Der mangler stadig kasser på væggen. Men de kommer forhåbentlig snart med posten, så I kan få lov til at se hele værelset, som primært er indrettet med genbrugsfund fra DBA.

Start med at sætte malertape op i det “mønster” du ønsker. Husk at “lukke” tape’en til med grundfarven fra væggen. I mit tilfælde hvid. Så får du en hel skarp kant. Lad det tørre helt og mal derefter med tavlelak. Det er vigtigt at tapen bliver taget af med det samme efter du har malet med tavlelak ellers river man malingen af med tapen.

Jeg har givet væggen to gange. Sådan her så den ud efter første gang. I kan følge projektet i min faste story på min Instagram profil.

Mal flere flader med tavlelak

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top