Lille oase i haven – Sådan laver du nemt flotte espalier

Espalier i haven

Espalier i haven

Det her indlæg har været undervejs længe. Og jeg har efterhånden lovet rigtig mange, at jeg nok skulle få lavet en DIY på mine espalier i haven. Så her kommer det. De her espalier har vi efterhånden en del steder rundt på matriklen. Det er faktisk også sådan vi har lavet vores hegn og låge. Det er en nem og en ret pæn løsning, synes vi i hvert fald.

Det nyeste espalie vi har lavet er nede ved hængekøjen, hvor jeg har fået lavet en lille hyggekrog. Jeg gad så godt, at vi havde lavet sådan et lille åbent aneks (eller hvad man skal kalde det) dernede. Men Morten ruller bare med øjnene af mig, når jeg kommer ind på det. Og så ved man godt hvad klokken har slået. Haha. Måske han bare skal bearbejdes lidt. Til næste sommer måske;) Jeg kan lige se det for mig, med en fin terrasse med tag og måske en lille brændeovn og en masse planter, som vokser op ad stolperne. Det bliver så godt.

Se hele vore make-over + før og efter billeder af carporten og indkørsel HER

Sådan gør du

Klip rionettet til, så det passer med stolperne

Mål ud til huller

Bor huller

Mal stolperne inden rionettet sættes i. Det er det nemmeste

Skub rionettet ind i hullerne. Og det er faktisk det. Hvis I gerne vil have espalierne ned i en kasse, så har vi købt vores i Jem og Fix. De er med hjul, men dem har vi udeladt. Vi har bare skruet skruer i for at holde espalie og kasser sammen. I kan se tre skruer på en række ned, på det ene billede.

De her espalier er blevet gravet ned i jorden og så har jeg plantet clematis op ad. De gror så dejligt hurtigt og blomstrer så flot.

Dejlig lille hyggekrog.

Se også vores før og efter billeder af terrassen da den blev malet sort

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

4 kommentarer til “Lille oase i haven – Sådan laver du nemt flotte espalier”

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top