Råt betonlook i gangen

Reklame for Primacol

Råt betonlook i gangen

Det er faktisk ved at være ret længe siden jeg blandede den blå maling og malede den halve væg ude i gangen, og væggen var ved at være lidt træt. Den var slidt og grim, og fordi den var hjemmeblandet og opbrugt, kunne jeg ikke lige opfriske den. Så jeg tænkte, at det var på tide med en make-over. Hvornår er det ikke det!!

Jeg er fuldstændig tosset med vores nye væg som har fået en dekorativ beton “maling” fra Primacol. Det ser superfedt ud med det rustikke og rå betonlook. Jeg har valgt netop den løsning for at få en robust og modstandsdygtig væg i forhold til en lyseblå maling. Gangen er det sted hvor vi kommer ind med våde hunde, beskidte jakker og gummistøvler, og derfor er det rå look oplagt til vores gang. Jeg havde egentlig heller ikke tænkt over, at den halve væg faktisk gjorde gangen mindre. Men jeg kan godt se nu, efter at jeg har malet hele væggen, at rummet virker større, og at det virker som om der er højere til loftet, fordi væggen ikke bliver delt i to.

Beton "maling"

Farven jeg har valgt hedder

Beton (162/3)

Sådan gør du

Inden du starter er det vigtigt, at du dækker grundigt af. Det er faktisk et trin jeg ofte springer let og elegant hen over, når jeg maler. Men det her dekorativ beton er lidt anderledes, da det skal påføres med en murske og man nemt kan spilde lidt. Så det kan godt betale sig at dække godt af. For at få lige skarpe kanter vil jeg også anbefale at “lukke” malertapen i kanten med grundfarven fra væggen, som i mit tilfælde er hvid. Det kan I se, jeg har gjort i kanten på billedet nedenfor.

Når der er dækket godt af, skal du starte med en primer. Den skal rulles på med en malerrulle så den dekorative beton hæfter bedre på væggen.

Når kontakt primeren er tør, kan man fortsætte med dekorativ beton, som påføres med en murske. Det er vigtigt at væggen kun får et tyndt lag, for at det ikke løber. Så kør det godt ud med murskeen.

Her har væggen fået første omgang. Og er nu klar til anden og sidste omgang.

Når anden omgang er tørret færdigt skal man afslutte med en dekorativ lak for at beskytte overfladen.

Hvad synes I om min lille make-over?:)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

7 kommentarer til “Råt betonlook i gangen”

 1. Vivian borgstrøm

  Hejsa hvordan laver man sådan en smuk væg. Er int i materialer samt priser da jeg skal til at male mit soveværelse.

 2. Pingback: Se min make-over med de smukke BMC woodpanel væglameller i gangen

 3. Hej, sikke en lækker vægEr lidt nysgerrig på om den har overflade som en pudset væg – altså lidt sandpapirs agtig? Eller er overfladen glat?

  1. Tusind tak, Rie. Nu har jeg jo svaret dig på FB, men får at andre også får gavn at dit spørgsmål, så fortæller jeg også lige her, at strukturen er sådan lidt ru i det. Men intet sidder fast i væggen. Men lidt fin sandpapirsagtig:) God dag. Kh Louise

 4. det er meget meget flot, virkeligt!
  jeg elsker også indretning, det eneste der falder lidt ud er træmøblet til venstre, det ville jeg give en farve så det passede perfekt til resten af gangen…men så fint det hele og vægggen

  1. Living on a budget

   Det er en gammel en fra Ikea. Jeg tror ikke den forhandles mere. Kasserne har jeg selv lavet dertil:)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top