Få flotte billeder med nem redigering på telefonen (Vol. 2)

Mange af jer har efterspurgt flere indlæg med redigering af billeder og hele 85% af jer svarede “Ja” på min Instastory til, at I gerne ville have et indlæg mere med redigering. Så det kommer her. Hvis I ikke har set min “basis” redigering, så kan I finde den HER. I denne her redigering tager jeg skridtet videre på nogle andre funktioner.

Jeg bruger ALTID app’en Snapseed, når jeg redigerer mine billeder på telefonen. Den app er simpelthen så god. Og den kan varmt anbefales. Her på det sidste har jeg også fået øjnene op for VSCO. Man skal lige være opmærksom på at den er er på abonnementbasis. Før var den altså gratis, for jeg har tidligere forsøgt mig med app’en. Men jeg synes VSCO har nogle rigtig fine filtre, så jeg har betalt for et år. Det var ikke så galt. 160 kr. for et år mener jeg den kostede.

Her kommer nogle af mine redigerede billeder. Redigeringen kan selvfølgelig være en smagssag, og jeg redigerer jo som jeg bedst kan lide det. På alle billederne er det første billede ‘før billedet’ og det ved siden af er ‘efter billedet’.

Guiden til redigeringen kommer bagefter.

   Før             Efter

Før og efter billedredigering Før og efter billedredigering

Den største ændring på de her billeder siden mit sidste indlæg er, at jeg er begyndt at bruge funktionen “drama” i Snapseed og efterredigere med et filter i VSCO. Det kan måske virke som meget energi at bruge på et enkelt billede. Men jeg elsker det og kunne redigere billeder dagen lang, hvis det skulle være.

Sådan gør du

Før billedet:

Find billedet der skal redigeres og åben det i Snapseed. Vælg “Midler”.

Vælg derefter “Drama”. Jeg er blevet rigtig glad for at bruge “drama”, da den toner farverne på billederne en smule ned og giver dem en lækker kontrast. “Drama” fungerer rigtig godt på naturbilledet i grå, brune og jordnære nuancer. Den er ikke så god til f.eks. en grøn græsplæne. Plænen får en meget unaturlig farve. Men til andet er den super.

 

Når du er kommet ind i “Drama” er der flere typer du kan vælge mellem. Her har jeg brugt Lys 1. Du kan selv redigere farve, kontrast og filterstyrke osv. i de to ikoner, jeg har sat cirkle omkring på nedestående billede.

 

Jeg bruger stort set altid funktionen “Vignet”. Når man har lavet et meget lyst billede ligger den en lækker mørk skygge rundt i kanten på billedet. Her kan du ligeledes skrue op og ned for styrken. Det fortæller jeg mere om i det andet indlæg HER.

Nå jeg er færdig med at redigere mit billede i Snapseed åbner jeg det i VSCO. Her bruger jeg hovedsageligt det filter som hedder C4. C4 giver billedet et rosa skær, som tager det grønne skær ud af mine billeder. Der er stort set et grønt skær på alle mine billeder, som jeg tager indenfor, nok fordi lyset ofte ikke er helt optimalt. Det er nok en smagsag, men jeg bryder mig ikke så meget om det. C4 tilfører et mere blødt lys til billedet, synes jeg.

VSCO har mange andre lækre filter. Men jeg bruger primært C4 til boligbilleder. Man kan skrue op og ned for hvor meget filter der skal være på, jeg skruer oftes ned til omkring + 1-2 stykker. Nogle billeder kræver lidt mere. Men som sagt bruger jeg den kun til at suge det grønne ud af billederne. Man kan få lidt samme effekt ved at bruge farven lilla under “farver” når du redigerer i Instagram.

Gem det færdigt redigerede billede i din kamerarulle ved at trykke på de tre prikker nede i højre hjøne og vælg “Save to camera Roll”.

Engang i mellem tager jeg billedet en sidste gang ind i Snapseed for at give det lidt ekstra lys, kontrast eller lidt mere Vignet. Men det kan man jo prøve sig frem med.

Håber I igen kan bruge min guide, og selv har modet på at redigere billeder i Snapseed og VSCO. Kom endelig med en kommentar med hvad I bruger til at redigere med, eller om I har forsøgt jer med min tidligere guide?

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

8 kommentarer til “Få flotte billeder med nem redigering på telefonen (Vol. 2)”

  1. Jeg elsker denne blogpost! Jeg har længe ledt efter en god app til billedredigering, så tusind tak for inspiration!

  2. Jeg bruger udelukkende vsco til mine billeder og har igennem lang tid brugt f2 filteret og justeret lidt på tonerne ved behov. Men jeg skal helt sikkert leje lidt med c filtrene! Tak for tippet

  3. Fedt med tips!!! Bruger du altid din mobil til at tage billeder med? Eller bruger du også et kamera? Hvis ja hvilken? Går og overvejer om jeg skal invester i et kamera. Men hvis du kan tage så flotte billeder uden burde jeg også kunne gå i træning og lærer det:)

    1. Living on a budget

      Jeg tager kun billeder med min iphone 8. Selvom billedet er “dårligt” kan en redigering virkelig gøre meget. Og jeg redigerer også kun på telefonen:) Kh Louise

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top