Mit julebord 2018 – Krøllet dug og tørret ukrudt

Julebord

Det meste af november har jeg kigget på flere og flere julebilleder på Instagram, og jeg har bare tænkt “jeg vil have sommeren igen”. Jeg har slet ikke været i julehumør. Overhovedet. Men nu er jeg faktisk ved at være der. Lidt julebordopdækning og julemusik gør noget ved en. Hvad siger I. Er I ved at være der eller er der stadig for lang tid til december?

Mit bud på et julebord i år er egentlig ikke så julet igen. Det er i hvert fald meget nordisk, med brune og jordnære farver. Ligesom jeg kan lide det. Jeg er generelt mest til naturjul og pynter mest med naturen og afdæmpede kugler og kogler. Så vores julekasse er heller ikke så stor. Det kommer bag på mig hvert år, hvor lidt der er i den, når jeg alligevel formår at pynte et helt hus.

Herrnhuterstjernen fik jeg sidste år i julegave af min mormor og morfar. Den har en helt særlig betydning for mig, da jeg er døbt i Brødremenighedens kirke. Christiansfeld blev grundlagt af herrnhuterne 1773. I kender måske byen for dens honningkager. Brødremenigheden er et evangelisk kirkesamfund i Christiansfeld og i virkeligheden så ved jeg faktisk ikke så meget om det. Men min bedste sang i Brødremeningheden, så jeg har været der meget som barn og jeg husker, hvordan vi børn juleaften fik tildelt levende lys af konfirmanterne, som skulle bæres hele vejen hjem, og så skulle lysende på juletræet tændes med dem. Sådan en fin tradition.

Jeg har også lavet stjernerne sammen med min bedste, og jeg har et billede, hvor jeg er omkring 4 år og står med en stor stjerne i hånden. Så jeg er meget glad for min Herrnhuterstjerne. Jeg kunne rigtig godt tænke mig den i nummeret større i papir, og jeg har fundet ud af at Hausholmliving forhandler dem. Og overskuddet går faktisk til Brødremenigheden.

Tilbage til bordet.

I år behøver julebordet ikke være så pænt. Så efter at jeg havde strøget dugen krøllede jeg den faktisk sammen igen. Det må godt være lidt tilfældigt og hør-agtigt at se på. Derfor er stofservietterne også bare krøllet lidt tilfældigt sammen, og har fået et bånd rundt om. Bordet er dækket med porcelæn fra IKEA og Bitzshop. Krystaglasene er fra min mormor og vinglasene er gamle. Stofservietterne er også fra IKEA og dugen er fra HM. Træfigurerne er fra Architectmade.

Tip

Pynt bordet med tørrede blomster eller “ukrudt” fra vejgrøften. Det ser smukt og enkelt ud.

Se også mit julebord fra 2017 HER eller fra 2016 HER. Det er lidt sjovt at se, hvordan det samme bord, kan være så forskelligt. For det er faktisk de samme tallerkner og glas jeg har brugt. Men farven på væggen, dug og plakater gør en stor ændring.

Julebord

Julebord

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

8 kommentarer til “Mit julebord 2018 – Krøllet dug og tørret ukrudt”

  1. Jeg er helt vild med det…. elsker det rolige udtryk som den mørke dug giver og træ blandet med porcelæn er så lækkert… tak for inspirationen.

  2. Det ser jo superfint ud med de fire tallerkener. Men hvordan får du det til at passe med de retter, man spiser juleaften?

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top