Kan man tjene penge på at blogge???

Kan man tjene penge på at blogge???

De her blogindlæg læste jeg nok for første gang  for et par år siden. Dengang var det meget in at ligge både indtjening og arbejdsopgaver som blogger på sin blog! Så selvom jeg ikke er trendsætter, så er jeg nok virkelig håbløst bagud med lige præcis det her emne. Men da det stadig er et spørgsmål jeg bliver stillet ret ofte, især efter jeg er blevet selvstændig, så synes jeg alligevel, at jeg gerne vil være med til at belyse emnet. Typisk er det et helt selskab, som kan blive forundret over, at det rent faktisk er et arbejde. De kan ikke helt se, hvordan det kan lade sig gøre.

“Jamen får du ikke bare en masse gratis ting”?

Den kommentar får jeg så tit. Nu er der jo ikke noget der er “gratis” for mig. Hvis jeg “får” et produkt, så er det fordi jeg skal arbejde for det. Så hvad er min tid værd? Desuden så laver jeg som udgangspunkt aldrig samarbejder uden betaling. Min tid og det stykke arbejde jeg leverer, skal jeg selvfølgelig have løn for. Ligesom alle andre.

Kan man tjene penge på at blogge???

Der er flere måder man kan tjene penge på ved at være blogger:

Reklamelinks

Det der engang gik under betegnelsen “Affiliate”. Det gør det sådan set stadig. Men for at den almindelig forbruger også ved hvad det drejer sig om, så skal det nu kaldes reklamelinks. Det er f.eks. hvis jeg linker til en webshop her på min blog, og I køber noget igennem det link. Så tjener jeg en lille procentdel af det salg. Prisen for jer er fuldstændig den samme. Men virksomheden betaler mig en procentdel for reklamen.

Affiliate er ikke det jeg gør mest i, og det er derfor heller ikke her her den største indtjening ligger. Jeg synes dog det er sjovt at lave moodboards med både mode og interiør, hvor jeg linker til de forskellige ting. Så det er helt sikkert noget I vil se fremover også. Da jeg selv bliver inspireret af at se andres sammensætninger og moodboards. Jeg er utrolig taknemlig for jer som køber gennem mine links. Oftes hænger de jo også sammen med nogle gode rabatkoder.

Bannerreklamer

I har nok lagt mærke til at der er er reklamer og bannere på min blog (lidt svært at undgå at se). Det er altså ikke noget jeg tjener særlig meget på. Det giver måske gennemsnitlig 400-600 kr. om månden, sååå dem klikker I bare noget mere på! Haha, ej! De er en del af pakken, og jeg vælger ikke selv hvilke bannere der er på min blog. Med mindre det er helt hen i vejret, så kan jeg godt få en enkelt fjernet.

Kampagner

Kampagner er hvor en virksomhed køber mig ind til en opgave. Typisk handler det her om at skabe awerness omkring virksomheden eller produkter. Alle mine kampagner får jeg gennem Bloggers Delight, som er et slags bindeled mellem mig og virksomhederne. De står for forhandlingen af min løn og finder sammen med virksomheden/kunden ud af, hvilke ønsker der er til samarbejdet.

Bloggers Delight gør meget ud af at “parre” de rigtige virksomheder med de rigtige bloggere. Det vil sige, at jeg kun bliver præsenteret for opgaver som giver mening for mig og min blog, og det står mig selvfølgelig frit for, om jeg vil takke ja eller nej til kampagnerne. Når det kommer til kampagner er jeg meget opmærksom på, at det skal passe ind i mit univers. Det skal være noget jeg selv synes er fedt, og som jeg kan se i mit hjem eller mig selv i. Kampagner er helt klart der størstedelen af min indtjening ligger.

Jeg håber, jeg kan være med til at gøre bloggerverdenen lidt mere gennemsigtig, da det stadig er en branche som mange ikke rigtig kender til. Både virksomheder, men også for folk som læser blogs (og dem som ikke gør). Jeg er ked af at bloggere og influencere generelt bliver betegnet som en gruppe, som bare får kastet en masse produkter og oplevelser i hovedet. For sådan er det langt fra. Det er et erhverv ligesom alt muligt andet, hvor man får en løn for et stykke arbejde ligesom ved et hvilket som helst andet job. Og der bliver lagt rigtig meget energi og arbejde i at udarbejde godt indhold.

Kan man tjene penge på at blogge???

Ud over at være blogger og influencer, så er jeg uddannet markedsføringsøkonom og har arbejdet med markedsføring siden 2013. Og jeg tror på at influencermarketing er vejen frem for rigtig mange virksomheder. Især hvis reklamen falder naturligt i influncerens univers. Jeg går selv rigtig langt for at levere godt og gennemarbejdet indhold, når jeg har et samarbejde. Bloggen er jo mit ansigt udadtil og troværdighed og inspiration er nok de to ting jeg ligger størst vægt på, ellers ville I jo heller ikke gide at læse med.

Den anden dag fik jeg en besked fra en sød følger (som har fulgt mig længe), om at hun syntes bedre om min blog inden der kom reklamer og kampagner. Det gjorde mig lidt ked af det. For alt det jeg skriver om her på bloggen giver mening for mig, og i sidste ende håber jeg også at det er med til at inspirerer jer. Jeg ved godt, at jeg ikke kan ramme alle med det samme indhold og heldigvis kan man bare scrolle videre, hvis der er et indlæg som man ikke finder så aktuelt eller relevant for en selv:)

Jeg håber det gav jer et lille indblik i min verden, og hvordan bloggen fungerer som et arbejde for mig. Hvis jeg ikke havde muligheden for at tjene penge på bloggen, så havde jeg slet ikke tiden til at blogge. Så skulle jeg bruge den tid på et fuldtidsarbejde. Jeg har tidligere forsøgt at få mit bloggerliv til at gå op med et fuldtidsarbejde, og det var fuldstændigt umuligt for mig med et familieliv og en nattesøvn som også skal hænge sammen;)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

10 kommentarer til “Kan man tjene penge på at blogge???”

 1. Pingback: Jeg har sagt mit job op! - livingonabudgetdk

 2. Jeg var blogger. Jeg startede med at skrive om hverdagen. Da der var mere end 10.000 abonnenter, begyndte hun at tjene penge på det. Jeg tjener mindre i øjeblikket på reklame og mere fra at levere tjenester: det vil sige den sti, jeg har taget i blogging – jeg hjælper andre mennesker med ikke at miste denne energi

 3. Fint indlæg. Nu bliver jeg lidt nysgerrig. Har du på noget tidspunkt været opsøgende for at reklamere eller at have reklame på din blog for at tjene penge? Eller er det udelukkende virksomheder der henvender sig til dig? Hej fra Jannie

  1. Living on a budget

   Hej Jannie. Da jeg startede anede, jeg ikke man kunne tjene penge på at blogge. Det var først da jeg blev kontaktet af Bloggers Delight, at jeg rent faktisk fandt ud af at man kunne tjene penge på reklamer. Det er dem som står for alt det opsøgende arbejde. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke, det er det fedeste at skulle “sælge” mig selv på den måde:) God aften. Kh Louise

 4. Stor ros for, at du melder ud, at du selvfølgelig skal have penge for dit arbejde som blogger.

  Jeg synes dog, du mangler en ret vigtig detalje: At de ting man får ikke er gratis, overhovedet 1) Man skal arbejde for dem, som du også skriver og 2) Man bliver beskattet af værdien af dem.

  Så det koster penge at få ‘gratis’ ting og det har især nye bloggere nok især gavn af at vide

  1. Living on a budget

   Tusind tak for din besked. Præcis. Det giver ingen mening at modtage et produkt uden betaling. Det koster bare penge… Og ens tid! Kh Louise

 5. Nanna Rosing Romanowski

  Jeg elsker at følge med. Du giver en masse fantastiske ideer, og ikke mindst en masse inspiration. Tak for det gode indblik i, hvordan og hvorledes det hænger sammen <3

 6. Virkelig lækkert indlæg! Tak fordi du har lyst til at give os et indblik i den del af influencerverdenen. Jeg er selv blogger og laver ind imellem nogle forskellige samarbejder – på meget mindre plan end du, og på nuværende tidspunkt får jeg “ikke andet” end de omtalte produkter/oplevelser for mit arbejde og som det er nu, er det fint for mig, for det betyder at jeg kan arbejde videre med det jeg elsker: nemlig at skrive og dele.
  Jeg hører selv tit den med “får du ikke bare en masse gratis ting” og “at blogge er jo ikke et rigtigt arbejde” og jeg tror desværre at meget af det også handler om det “ry” som influencers i mange munde har fået. Desværre synes jeg også selv at der indenfor de seneste par år er kommet rigtig mange influencers til, som egentlig virker s**** ligeglade med det at skrive, dele og lave indhold og egentlig bare synes det kunne være fedt netop at “få en masse gratis ting.” Og så er der jo desværre en masse brands, som virker ligeglade med kvaliteten af indholdet og bare kigger på om de har med et smukt eller populært menneske at gøre. Jeg synes personligt selv det kan være svært at sætte ord på disse tanker – i frygt for at det kommer til at lyde fordomsfuldt og dømmende, men jeg synes det har en stor indflydelse for dem, som rent faktisk finder en glæde i det kreative og semi-journalistiske arbejde 🙂

  1. Living on a budget

   Tusind tak, Malene! Jeg har fuldstændig de samme tanker som dig. Jeg synes branchen er kommet lidt skævt i gang, da den jo lidt bygger på, at mange har sagt ja til “gratis” ting og stadig gør det. Derfor synes jeg, det er endnu mere vigtigt at fortælle om, hvordan det rent faktisk hænger sammen. Og jeg synes ligeledes også det er ærgerligt, hvis nogle bare reklamere for at reklamere, og i bund og grund ikke tænker over godt indhold. For det giver jo ikke mening for nogen. Hverken for læseren eller virksomheden influenceren samarbejder med. Men jeg tror og håber på at det er et fåtal, som vælger at udnytte på den måde. Og hey, rigtig fin blog du har!:) Kh Louise

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top