En husejers værste mareridt! (Undgå en af dem med GROHE)

Annonce for GROHE

Fra jeg var i starten af 20’erne og frem til for 4 år siden, har jeg været lidt en rodløs sjæl. Jeg har flyttet rigtig meget, og jeg har faktisk præsteret at bo hele 7 steder på mine 6 år i Aarhus og 3 steder på 4 år i København. Inden vi købte vores andelslejlighed på Amager havde jeg i over 10 år ikke boet et sted i mere end max et år ad gangen. Og jeg havde egentlig heller ikke haft brug for det. Det gjorde mig ikke noget at pakke alle mine ting sammen og starte et nyt sted, faktisk elskede jeg det.

På Amager fløj 3 år afsted, indtil vi solgte lejligheden og flyttede hjem igen og senere købte vores hus. Og her har jeg endelig fået “fred”. Selvom vi kun har boet her i 4 år, så er det det hjem, jeg har boet i, i længst tid siden jeg var 17 år gammel. Og jeg kan slet ikke forestille mig at bo noget andet sted. Jeg elsker det hjem vi har skabt, og jeg elsker, at jeg kan fornye og skabe, fordi det er vores eget og ikke en lejet lejlighed eller en andelsbolig. Men med et hus følger også en masse bekymringer, og ting som vi ikke aner en pind om. Så vi har som det første lavet en masse forsikringer, for at sikre at vi er dækket, hvis der skulle opstå noget uforudset.

Mit yndlingrum i vores hus er vores køkkenalrum

Vi har et par gange oplevet at stå i et iskoldt hus, uden varmt vand fordi fyret er gået i stå. Vi har også haft et hul i taget, som har gjort at det regnede ned gennem emhætten, uden at ane hvilken fagmand vi skulle ringe til for at få det fikset. Jeg har fra venner og bekendte hørt skrækscenarier om sprængte vandrør, oversvømmelse, rotter (dem har vi også haft), utæt tag og meget andet. som bare kan følger med, når man ejer et hus. Og sådanne skader kan altså være en bekostelig affære, skulle jeg da lige hilse og sige.

Inden vi købte huset her, ville jeg ikke have haft noget problem med at flytte pga. af en vandskade, fugt eller noget helt tredje. Jeg ville ikke have haft noget i mod at rykke teltpælene op, men i dag kan jeg kan slet ikke bære tanken. Jeg elsker vores hus. Det er her vi har skabt en familie, det er vores første hus, hvor vi har holdt vores første jul, hvor Malte er vokset op, og hvor vi har knoklet i rigtig mange timer, for at få det som vi gerne vil have det.

Jeg kan få helt åndenød ved tanken om at komme hjem til et hus der har haft indbrud, er brændt eller har fået en stor vandskade. Det kan godt være det bare er “døde” ting, men vi har lavet alt selv, og har lagt rigtig meget sjæl og energi i det. En ting er de forsikringer vi har tegnet på huset, husforsikring, indbo og alt det der, som kan sikre os økonomisk HVIS skaden skulle ske. Men det kunne jo være rart at være foruden at skaden overhovet sker!

Grohes Sense System

I starten af januar fik vi installeret Grohes Sense System, som er et vandbeskyttelsessystem der beskytter hele vores hjem mod vandskader. Så er der i hvert fald en bekymring mindre som husejer. Sense systemet er blevet koblet på vores vandrør ude i bryggerset. Stakkels installatør, som skulle klemmes ind mellem fyret og vaskesøjlen (haha).

Systemet holder øje med vores vandrør, luftfugtighed og frost. Hvis det opfanger, at der er noget galt, får vi en besked i GROHE Ondus app’en som er connectet til Grohe Sense sensoren. Systemet stopper automatisk vandet, hvis der pludselig kommer vand ud af et vandrør, eller hvis den registrerer et højere vandforbrug end ellers. Det kan f.eks. være hvis et vandrør sprænger, eller noget mindre “farligt” at man har glemt at slukke haveslangen eller en vandhane står og drypper.

Det er da meget hyggelig at tænke på, at der sidder sådan en lille vagt, som hjælper os med at passe på huset. Jeg anede ikke engang hvor de der vandrør sad, før installatøren kom ud, så jeg ville helt sikker først opdage et sprængt vandrør, når det var ALT for sent. Meget kan jeg selv og nok vil jeg betegne mig selv som en handywoman, men når det kommer til sådan nogle ting, så overlader jeg det altså til en professionel.

Jeg har også hørt, at det skulle være ret lige til at installere GROHE Sense System. Men vi har altså fået en fagmand til det alligevel (I kan finde en fagmand HER). Desuden var han rigtig hjælpsom med at connecte systemet til vores telefoner og fortalte også, at nogle forsikringsselskaber giver en billigere indbosforsikring, hvis man har det system, som vi lige har fået sat op. Så jeg skal helt sikkert lige have ringet til vores forsikringsselskab en af dagene!

Grohes Sense System

De små runde “vagter” på billedet, kan placeres på gulvet i f.eks. en kælder, under vaskemaskinen eller opvaskemaskinen, hvor man kan have svært ved at opdage en vandskade. Hvis der kommer vand på gulvet, opdager de det og sender en melding om det til app’en. Man connecter både  de små enheder og selve Sense systemet via Wi-Fi. Super nemt!

Grohes Sense System

Så uvidende om at de snart får kamp til stregen som husets vogtere;)

Hvis du vil læse mere om systemet kan du gøre det HER. Ellers spørg løs, så skal jeg nok prøve at svare så godt jeg kan ud fra vores erfaringer med GROHE.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

2 kommentarer til “En husejers værste mareridt! (Undgå en af dem med GROHE)”

  1. Living on a budget

   Hej Malene

   Selve vandafbryderen GROHE Sense Guard har en vejledende pris på 3.895 kr.

   Prisen for at få den installeret er lidt forskelligt afhængig af rørsystemet i hjemmet og installatørens individuelle timepriser. Men vores pris var 1.500 kr. for installering.

   Kh Louise

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top