Stilhed på bloggen (Sygdom, læsertal og det selvstændige liv)

Arbejdsliv som selvstændig

Der har været lidt stille her på bloggen efter en sindssyg oktober, november og december. Og det har der været en grund til. I midten af december begyndte jeg at skrante. Til at starte med var det bare lidt ondt i halsen, men over juleferien begyndte jeg at få det rigtig dårligt, og den første uge efter nytår lå jeg fuldstændig brak med influenza, og der gik kun ligepræcis en uge uden sygdom, så lå jeg der igen med en ny omgang influenza. Hvor uheldig har man lige lov at være. Og denne gang trak jeg resten af familien med mig ned i sølet. Og det er faktisk først nu her i slutningen af januar, at vi er ved at være ovenpå igen.

Arbejdsliv som selvstændig

Siden jeg blev selvstændig i slutningen af oktober (det kan I læse om her) så har der været knald på. Jeg har altid arbejdet meget om aftenen, ud over om dagen selvfølgelig. Men efter jeg blev selvstændig, har jeg presset mig selv endnu mere. Jeg har aldrig nok timer i døgnet, og i slutningen af 2018 sad jeg hver aften foran computeren. Jeg har haft rigtig svært ved at skille mit arbejdsliv og privatliv ad, da det i mit tilfælde er en ret glidende overgang. For jeg skal jo selvfølgelig også være online (f.eks. på Instagram) når mine læsere/følgere er det, og det er jo i de fleste tilfælde om aftenen.

Oktober, november og december er gået over alle mine forventninger. Det er strømmet ind med fede samarbejdsaftaler, som jeg har elsket at lave, og I har læst med som aldrig før. Faktisk havde jeg min bedste måned til dato med 72.000 sidevisninger og knap 30.000 besøgene på bloggen. Og det gav mig kun mere blod på tanden til at arbejde endnu mere. Så man må sige, at jeg gik ned med et brag i starten af januar. Og set i bakspejlet så har jeg helt klart også været for dårlig til at passe på mig selv. Jeg har nok i virkeligheden følt mig lidt udbrændt eller tom for idéer det meste af januar, og jeg føler ligesom jeg skal i gang igen. For det er også hårdt hele tiden at blive målt og vejet i tal, læsere, sidevisninger, og følgere på Instagram.

Efter at jeg er gået så meget ned i tid på mit faste job, så er der jo selvfølgelig brug for, at jeg arbejder på en anden måde med bloggen og min virksomhed. Det er ikke længere en lille hobby, hvor jeg bare tjener lidt ved siden af til sjov og ballade. Nu er det faktisk et arbejde, jeg er afhængig af for at kunne betale mine udgifter. Og derfor er det også nogle helt andre forventninger jeg har til mig selv og mit arbejde.

Jeg føler hele tiden, at der hviler et usynligt pres på mine skuldre, om at jeg skal være kreativ og tænke i indhold, og det skal jeg blive bedre til at tackle. Min hjerne kører derud af konstant. Det er helt klart noget jeg vil arbejde på i 2019. For det holder ikke i længden. Jeg skal have mere struktur på de dage, jeg arbejder hjemmefra, så jeg kan lukke computeren ned uden lige at skulle åbne den op igen kl. 22. Det er nok lidt for sent med de der nytårsforsæt, og egentlig er det heller ikke noget jeg praktiserer. Men hvis der er noget jeg gerne vil sætte mere fokus på i 2019, så må det være struktur og sundhed.

Jeg vil være mere struktureret som selvstændig i stedet for at se det som et job, hvor jeg skal være på 24/7, og så vil jeg være bedre til at lytte til min krop og signalerne, når den siger fra. Det bliver svært. Men jeg må indse, at efter jeg har fået flere dage, som jeg selv råder over, hvor jeg er min egen chef, så er det bare nogle andre spilleregler der skal til. Det er nok meget godt at jeg stadig har nogle dage med et fast job og faste rammer, for jeg er virkelig dårlig til at være struktureret. Men nu har jeg ligesom luftet idéen, så må jeg holde mig selv i ørerne, og øvelse gør vel mester, som man siger.

Arbejdsliv som selvstændig

Det her indlæg skulle faktisk have handlet om noget helt andet, men nu har jeg vist opbrugt min taletid;) Det blev i stedet lidt tanker om min januar måned, det at være startet op som selvstændig, og en forklaring på hvorfor der har været lidt stille fra min side her i starten af 2019.

Ud over sygdom, som jo er en naturlig del af stilheden, så har jeg også haft gang i nogle nye projekter i min lille virksomhed, som faktisk var hele grunden til at jeg valgte at tiden var inde til at få et CVR nr. Jeg vil nemlig gerne hjælpe virksomheder med deres SoMe marketing. Jeg er uddannet inden for marketing, og da jeg jo selv er influencer, så vil jeg mene, at mine forudsætninger er rimelig gode;) Det håber jeg på, at jeg kan fortælle jer lidt mere om en anden gang.

Tak fordi I læste med heeelt herned. Må I have en fantastisk dag:)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ
1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top