Rutiner og madplaner i hverdagen

Annonce for Lidl

Indkøb til madplan

Vi er lige er kommet hjem fra 10 dage på Maldiverne, så køleskabet er rungende tomt. Men hverdagen går jo ligesom i gang, og der skal være mad til aftensmad og madpakker. Damn it at vi ikke har en børnehave med madordning;)

Vi har tidligere lavet fast madplan, og det har bare fungeret så godt, men med tiden er vi kommet lidt fra det, og som nogle af jer måske ved, har vi i flere år haft dage med måltidskasser, som jeg af og til melder fra (især omkring ferier og helligdage), fordi det bare er billigere at handle selv. Jeg vil helst have handlet stort ind en gang om ugen, og derfor vil jeg gerne have det med madplanen op at køre igen. Vi får mad til døren ca. 2-3 gange om ugen, så det er også vigtigt, at vi har handlet til ugens andre 4-5 andre dage. Ellers går der bare for meget take-away eller rugbrød i den.

Indkøb til madplan

Vi har en stor og ret fin Lidl i Skanderborg. En af de fineste og billigste indkøbssteder i Skanderborg, hvis du spørger mig. Jeg elsker at der er god plads, og er rigtig glad for deres store udvalg af både økologiske varer og danske produkter til billige penge. Faktisk har de lige udvidet deres sortiment med over 300 nye produkter inden for det sidste år, hvilket er ret vildt, da jeg før også syntes de havde et stort udvalg, og ofte er det meget billigere end andre steder.

For mig er det vigtigste med madplanen, at vi får brugt det mad vi har, både for at spare penge men i særdeleshed for at reducere madspild. Jeg hader at smide mad ud, men til gengæld er jeg også meget sippet med for gammelt mad. Der er Morten helt anderledes. Han køber meget, og tit ting vi allerede har i køleskabet. Men han spiser det til gengæld også når alle datoerne for længst over overskredet;)

Madplan

Mandag: Hjemmelavet fiskefilet med ovnbagte fritter og blomkålsremoulade

Tirsdag: Kyllingfilet med revet rødbedesalat (Revet rødbede, persille, feta og balsamicodressing)

Onsdag: Grønne bønner i tuncreme

Torsdag: Pandekager med kylling og guacamole

Tip: Jeg laver altid pandekager uden sukker og med masser af havregryn, Perfekt i Maltes madpakke.

Fredag: Hel kylling med flødekartofler og øko babysalat med æbler og pinjekerner

Fredagsdessert: Pandekagerester fra torsdag med peanutbutter og bananer. Måske også lige med lidt vanilleis til;)

Lørdag: Oksemørbrad af dansk kvæg med hasselbagte limfjordkartofler og champignonsovs

Søndag: Restemad

Vi plejer faktisk ikke at spise oksekød (overhovedet), men Morten elsker bøf, så sneg der sig altså en mørbradbøf ind på menuen.

Indkøb til madplan

Jeg håber I måske kan blive lidt inspireret af min madplan. Jeg synes i hvert fald ofte det kan være svært at finde på hele tiden, når det både skal være nemt og billigt. Der kommer også et par opskrifter i næste uge, som jeg glæder mig til at dele med jer.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ
1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top