Ny ejendomsmægler – Ny vurdering

Vurdering af vores hus

I dag har vi haft en ny ejendomsmægler ude for at kigge på vores hus. Måske I husker, at vi fik noget af en mavepuster, for et par uger siden, da vores bank sendte en ejendomsmægler ud for at lave en kreditvurdering. Vurderingen stemte slet ikke overens med vores ønsker og forventninger, hvilket selvfølgelig er farligt at have. Men vi mente alligevel, at vi med ro i mave godt kunne forvente en god pris, med alt det vi har lagt i huset.

Efterfølgende har jeg simpelhen fået så mange beskeder og kommentarer både her på bloggen, på facebook og på Instagram fra jer, med jeres historie, som har været som vores. I er mange der har skrevet, at I har haft flere mæglere ude, og mange af jer har også skiftet bank, fordi I har fået en meget bedre vurdering et andet sted.

Læs også: Når boligdrømmen braser fuldstændig

En kreditvurdering er jo et ret konservativt bud i forhold til en salgpris, og vi er godt klar over at huset ikke er det største, det er præcis derfor vi gerne vil udvide. Vi har dog indtrykket af, at vores vurdering blev lavet udelukkende ud fra de “få” kvadratmeter, og at der ikke rigtig blev taget hensyn til beliggenhed/udsigten og de moderniseringer vi har lavet. Vi prøvede forgæves at få dem til at hæve vurderingen, da vi lige har fået en helt ny varmepumpe installeret og afskaffet oliefyret, men uden held, de står fast på den første vurdering!

I dag havde vi så besøg af en anden ejendomsmægler, faktisk den ejendomsmægler huset var til salg hos, og som vi købte igennem for snart 5 år siden. Så derfor kendte han til vores drømme, for det snakkede vi om allerede da vi købte huset. Han havde en helt anden indstilling end den første mægler. Han var meget positiv over alle de forbedringer vi havde lavet, og så både mulighederne i huset og især udsigten og beliggenheden.

Vi har fra starten af ønsket at få en anden ejendomsmægler ud, for at få et andet besyv på sagen, især fordi vi var så slukøret over den første vurdering. Jeg var virkelig ked af det, og tænkte, at nu kunne vi aldrig indfri vores drømme med huset. Men efter at ejendomsmægleren tog hjem i dag, fik jeg en ny positiv energi. Hans mening om området stemmer også meget bedre overens med ejendomsmægleren, som vurderede naboens hus for noget tid siden.

Vores nuværende bankrådgiver er dog positiv og tror på at huset nok skal stige med de knap 650.000 som vi skal kaste i en overetage, men det bliver nok kun med 1:1. Vi mangler stadig at få forhåndsvurderingen af huset efter projektet, så vi venter spændt på, hvad den første ejendomsmægler melder tilbage med. Men de har altså ikke mange +++ i min bog. Men det kan da vende, hvis de kommer med en ordentlig forhåndsvurdering;)

Det var virkelig positivt at få en anden ejendomsmægler ud, så jeg vil gerne sige tusind tak for alle jeres kommentarer, de har helt sikkert hjulpet med at sætte skub i nogle andre tanker, og ikke lade sig slå ud af en enkelt vurdering.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

6 kommentarer til “Ny ejendomsmægler – Ny vurdering”

  1. Åh vi planlagte en masse renovering da vi købte vores hus og fik lånet på en beregnet værdi af huset inklusive de nye forbedringer. Super løsning tænkte vi, men renoveringen skulle være færdig indenfor 2 år. Det bleve meget presset da vi også fik vores første barn mit i renoveringen. Vi valgte at få to ejendomsmæglere ud hvis banken skulle vurdere lavt men heldigvis kom vi op på hvad vi skulle og faktisk en halv million oveni! Så kunne vi også låne til at få fikset taget… Pøj pøj med banken men husk at det kommer en tidsfrist og det kan være lidt hårdt at stå med syge håndværkere og en bank der presser på…. Men alt løser sig i den sidste ende.

  2. Vi skal igang med den helt store renovering og taler med arkitekt, bygningskonstruktør og bank. Men hvordan har I grebet det an? Vi vil i hvert fald gerne, at forbedringerne bliver 1:1, men det virkelige også til at banken er meget konservative i forhold til vores planer og drømme ☺️

    1. Living on a budget

      Tror i virkeligheden at vi har grebet det lidt forkert an. Det har været en drøm længe, men årene har bare taget hinanden. Vi gik først i banken, for at høre om vi overhovedet kunne låne, og det var intet problem og først derefter fik vi udarbejdet et tilbud. Så i stedet for at have alle tinge klar og så gå i banken og få en forhåndsvurdering, så har vi gjort det lidt mere bøvlet for os selv. Vi har kontaktet en anden bank, som sender en vurderingsmand ud, og ud fra den pris vi får fra dem, så må vi så beslutte om vi skifter bank eller ej.

  3. Krydser fingre for jer. Vi har været det samme igennem. Den ejendomsmægler som for nogle år siden ville sælge vores hus for 2.550.000 kr, og som efterfølgende har skiftet job til vores bank. Vurderede pludselig vores hus til 1.890.000 kr 🙄 og vi har siden den gang skiftet alle gulvene udmed Dinesen planker mm. Han var endda så fræk ikke engang, at komme herud, men lavede en vurdering ud fra de huse, det var solgt i området, og som var Ca 30-40 kvm mindre, men det mente han var rimeligt, da det er et træhus. Efterfølgende kom en anden ank ud og vurderede det til 2.300.000 kr.

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top