Sommeren byder på to kør-selv ferier

Sommeren byder på to kør-selv ferier

Jeg kan vist godt sige, at vi mildest talt har fået en forkert start på 2019. Bortset fra en tur til Maldiverne i februar og en positiv graviditetstest i samme måned har der ikke været meget andet positivt at skrive hjem om de sidste 7 måneder. Og det er bestemt ikke fordi de to ting ikke er helt fantastiske, de bliver bare hurtigt overskygget af, hvad vi har gennemgået de sidste 4 måneder. Mig med en slem HG graviditet, som I kan læse mere om HER, som har været skyld i 3 måndeders sygemelding, Morten der har været alenefar til Malte, et ret isoleret liv og massiv hjælp fra vores familie, for at få det hele til at hænge sammen.

Nu når jeg er ude på den anden side, har jeg svært ved at se, hvordan jeg overhovedet er kommet igennem de 3 måneder, hvor jeg primært har fået tiden til at gå med at græde, brække mig, sove og glo ind i væggen.

Vi gik også glip af en kærestetur til New York i april, som jeg fik af Morten i julegave, men som tingene så ud, kunne vi overhovedet ikke havde været taget afsted. Så det blev til en afbestilling. Sjovt som tingene gentager sig. Da jeg var gravid med Malte tilbage i 2014, måtte vi også aflyse en måned til Thailand, fordi jeg var så skidt. Der stod jeg med en positiv graviditetstest 7 dage inden vi skulle afsted, og vi røg ind og ud af hospitalet til scanninger og blodprøver, fordi de ikke kunne finde ud af hvad der var i vejen.

Nu er det jo ikke ligefrem rejser vi går ned på, men det er nu sådan vi har valgt at prioritere vores liv, og derfor er det jo vildt ærgerligt, når en rejse er købt og bestilt, at man ikke kan komme afsted. Så denne sommer har vi valgt noget helt andet og ganske afslappende. Ingen lange flyture og ingen lange ventetider, for det er min krop og min psyke slet ikke gearet til pt. Derfor går turen i år først til Kristiansand i Norge, med et vennepar og alle ungerne selvfølgelig, og derefter 3 dage til Amsterdam. Det bliver vores kærestetur i stedet for New York.

Læs også: Billig kør-selv ferie til Polen

Familietur til Norge

Vi har valgt at bestille et stort sommerhus i Norge, så der er god plads til 4 voksne og tre børn. Vi har booket gennem Novasol, og jeg håber virkelig det er godt. Det var ret dyrt, men taget i betragtning af at det er midt i højsæsonen, så er det måske okay. Hvad der kom lidt bag på os var, at færgebilletterne faktisk næsten kostede det samme som sommerhuset. Så alt i alt løber sommerhus og færge op i 11.000 for vores familie. Det er stadig langt billigere end en charterferie. Og så tager vi det meste mad osv. med hjemmefra, da mad er ret dyrt i Norge.

Jeg glæder mig til bare at kunne tage tingene i vores eget tempo, at vi kan holde pauser, når vi har lyst på vej derop og hjem, og at vi kan tage det med som vi har lyst til. Der er en dejlig frihed ved at køre selv på ferie. Efter en uge i Norge har vi en uge herhjemme, hvor vi skal et smut i sommerhus, og ellers bare slappe af og forhåbentlig nyde noget godt dansk sommervejr.

Læs også: Kør-selv ferie til Stettin – Polen

Kærestetur til Amsterdam

Amsterdamturen var ganske impulsiv, og kom sig af, at Morten ikke gad at bruge det meste af sommerferien herhjemme på martriklen. Og nu var vi jo ligesom en kærestetur i underskud. Vi havde flere storbyer i Europa oppe at vende, men de fleste steder vi gerne ville hen, var køreturen for lang. Jeg ved ikke hvordan jeg kom på Amsterdam, men jeg har aldrig været der, og jeg synes byen ser så hyggelig og smuk ud på billeder. Det tager ca. 7 timer og 30 minutter at køre, og fordi Malte skal passes hos min mor, som vi kører ned til dagen i forvejen, skærer vi lige en time af køreturen. Så vi ender nok på 6 timer + pause.

Jeg er virkelig spændt på, hvordan min gravide krop reagerer på så mange timer i bilen, men vi kan jo altid holde lidt flere pauser undervejs. Jeg kiggede faktisk først på, at vi kunne tage toget derned, men det tager næsten dobbelt så lang tid som i bil, så det droppede jeg hurtigt igen.

Jeg glæder mig virkelig til at se og opleve Amsterdam. Det er også ved at være et stykke tid siden vi har været på storbyferie og det bliver rart at mærke livet og pulsen i byen. Jeg har fået super mange fine anbefalinger på Instagram med, hvad vi skal opleve i Amsterdam, og jeg er ved at samle jeres anbefalinger i et blogindlæg, som jeg håber kan inspirere til at opleve byen. Og så håber jeg den lever op til mine ret høje forventninger, som jeg har fået efter at have læst alle jeres dejlige beskeder.

Håber I har nogle skønne sommerferieplaner, hvad enten ferien skal bruges herhjemme, på charter, på kør-selv eller noget helt tredje.

Rigtig god sommer<3

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

1 kommentar til “Sommeren byder på to kør-selv ferier”

  1. Amsterdam er en super hyggelig og go kæreste by tænker jeg. Og inden for rækkevidde som du selv skriver. Det føles ikke sååhh langt i bil når man ikke har børn med 😅😂 blot lige OBS på at bøderne for at køre for stærkt i Holland er tårnhøje så giv den gas i Tyskland og tá den med ro i Holland 😀

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top