Jeres anbefalinger til Amsterdam

Herhjemme er der ikke altid så langt fra tanke til handling, så da Morten meddelte at han ikke gad bruge 2 uger af ferien hjemme i haven, kom vi hurtigt frem til at køre en tur til Amsterdam. Det tog ikke lang tid både at få afsat to stk. hunde (hurra for dejlige naboer) og Malte barnet (Hurra for mormor). Så nu er der dømt 3 dages kærestetur til Amsterdam. Og jeg spurgte derfor jer kære følgere fra Instagram til råds. Og jeres tips har jeg samlet i indlægget her.

Jeres anbefalinger til Amsterdam

Vi skal bo i De Pijp området på Sir Albert Hotel Amsterdam (Deluxe-værelse). Booket gennem Hotels.com. Vi har valgt ikke at tage morgenmad på hotellet for det første fordi det var ret dyrt, og for det andet så er der garanteret rigtig mange lækre morgenmadssteder i byen.

Det skal vi opleve i Amsterdam

– Anne Franks hus (museum). Det ville jeg vildt gerne se. Men billetterne er totalt udsolgt i hele juli måned, så man skal være i virkelig god tid.

– Gå en tur i jødekvarteret

– Lej cykler – Cykel rundt i Jordaan området

– Tag på kanalrundfart (Find en lille båd med lokal skipper)

– God shopping og hyggelig stemning omkring De Pijp (Perfekt vi skal jo bo lige midt i det)

– Besøg gaderne omkring Albert Cuyp marked

– Besøg en tulipan farm/tour på landet

– Besøg Westerpark (Det er der amsterdammerne hænger ud;))

– Se smukke huse omkring Vondelpark

– De 9 gader med kunsthåndværk og finurlige butikker


Her skal vi spise

– Spis pasta og pizza på Pasta Pasta i Ferdinand boldtraat

– Spis Japansk på Wagamama

– Besøg skybaren på Hilton Hotel

– Lækre drinks ved Rosalias Menagerie (Det må nok blive næste gang #preggo:/)

– Pizza på La Perla (Bestil bord – det er ret populært)

– Spis æblekage med Myntete (Men hvor?)

– Burger på Geflipt

– Besøg De hallen til frokost (Mon det er det samme som Foodhallen/Kinkerstraat? Mange små butikker og afslappet stemning)

– God kaffe på Toki (Så ærgerligt at jeg ikke kan lide kaffe!)

– Bakers & roasters Metropolitain (Bruch, salater, drinks, kage, sandwich)

– Spies cookies hos Van Stapele

– HotelNotHotel – Byens bedste Thai (??)

– Pasta e Basta god mad og tjenere som synger og underholder (Bestil bord)

– The Seafood bar (lækker fisk og skalddyr)

– Massimo is i De Pijp (lækker is, altid mega lang kø)

– Envy (Goumet oplevelse)

– Restaurant Jansz (lækker mad og udsigt ud over kanalen)

– Polaberry (Jordbær + chokolade – Mums!)

En anbefalede også hash is. Den tror jeg nok lige jeg springer over. Gravid I ved. Tror måske jeg ville springe over alligevel haha. Men det skulle eftersigende være godt… Og sjovt. Ikke at det var en anbefaling!;)

Tip

Find stederne på Instagram først. Så kan man lige savle over madbillederne først. Og det er også en god indikator på om andre synes det er lækkert.

Jeg glæder mig til at besøge nogle af stederne, og til at se om jeg er ligeså begejstret, som I er. Jeg er godt klar over, at vi næppe når alt det her på tre dage, slet ikke spisestederne i hvert fald. Men vi vil gøre et forsøg;) Jeg er jo altid sulten for tiden!!

OBS

Hvis man vil undgå for mange turister skal man ikke komme her: Dam torvet, Leidserplein, kalverstraat og generelt alt om central stationen.

Har I andre gode steder i Amsterdam, er I mere end velkomne til at give et pip i kommentarfeltet:)

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

5 kommentarer til “Jeres anbefalinger til Amsterdam”

 1. I er nødt til at have pannenkoeken i Holland. Det er pandekager, hvor i der er “indbagt” f.eks. Skinke og ost. Det er pizza blot med pandekagedej. Det er en spise jeg har taget med mig hjem til Danmark 🙂
  Og ellers er frikandel også en hollandsk spise, som er værd at prøve, hvis man vil have fastfood.

 2. Jeg anbefaler uhyre varmt tapas restauranten Barca (så lækkert og autentisk, samtidig med der er lidt gå-i-byen-stemning over det) og ikke mindst det top fine, hipster-hippe The Avocado show 😀 Tjek evt sidstnævnte på instagram, der er tons af fotos, fordi maden er så smuk.

 3. Håber at I får en fantastisk tur!
  Holland er smukt og der er så meget at se.
  Vi besøgte Keukenhoff blomsterpark i maj, hvor den er fuldstændig pakket med tulipaner og andre forårsblomstrende løg. Jeg tror dog at de har lukket for sæsonen i juli måned.
  Men der venter jer helt sikkert nogle skønne dage!

 4. Nu ved jeg ikke hvad I er interesseret i, men nu vil jeg lige smide et par personlige anbefalinger afsted:
  Da min kæreste og jeg var i Amsterdam i april sidste år, der tog vi en tur på De Silveren Spiegel. Det er en lille gourmet restaurant med hyggelig atmosfære og enormt lækker mad (og vin)! Du kan evt finde mig på Instagram (anjavalsby) hvor jeg lagde et opslag op i april sidste år, med en masse herlige madbilleder. Hvis det ikke er sådan en slags oplevelse I søger, så kan jeg anbefale det mere turistede The Fat Dog, hvor de laver vildt lækre gourmet hotdogs og milkshakes. Derudover skal I da også huske at smage de lokale Stroopwafels 😉
  Med hensyn til seværdigheder, så vil jeg altså også sige at Red Light District er et besøg værd – om ikke andet, så bare for gåturen i de spændende gader 😉
  God tur!

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top