Fra knuste boligdrømme til 1 million på kontoen

Vurdering af huset

Det er ved at være længe siden, I har fået en update på vores boligdrømme, og der er sket en del siden sidst. I kan måske huske, at vi tilbage i vinters blev ret slukøret, da vi skulle have en vurdering af vores hus, så vi kunne låne i banken til vores byggeprojekt, som skal give os en overetage på vores et-plans bungalow. Vurderingsmanden fra DanBolig som banken sendte ud, ville kun vurdere huset til 1,6 millioner trods de mange ændringer vi har lavet. Til trods for at vores bankrådgiver forsøgte at presse på med, at vi lige havde fået ny varmekilde, stod ejendomsmægleren fast. Jeg er stadig lidt harm! Det kan I læse mere om her:

Når boligdrømmen braser fuldstændig“.

På fleres opfordring tog vi fat i en ny ejendomsmægler fra EDC, som var ham der solgte os huset. Han var virkelig positiv og gav en vurdering på 1.9 millioner, og sendte os videre til Jutlanderbank, hvor vi fik en tredje ejendomsmægler ud til en forhåndsvurdering af byggeprojektet. På det tidspunkt havde vi stadig ikke fået den endelige forhåndsvurdering fra vores bank/DanBolig.

Den tredje ejendomsmægler (Nybolig) som blev sendt ud fra Jutlanderbank vurderede huset til 1.8 her og nu. Så nu havde vi en her og nu vurdering fra DanBolig på 1.6, en fra EDC på 1.9 (hvilket var en salgspris og ikke en vurderingspris) og en fra Nybolig på 1.8. Så vi var ret spændte på forhåndsvurderingerne fra henholdsvis DanBolig og Nybolig. Samme dag som vi skulle i Jutlanderbank for at få vurderingen og snakke om vores økonomi, fik vi også vurderingen fra DanBolig. Vurderingen fra Danbolig ville efter vores byggeprojekt ligge på 2.3 millioner. Lidt skuffende, men det gav mening i forhold til, at han kun ville vurdere huset til 1.6 her og nu. Der er jo grænser for hvad et hus kan stige fra den første vurderingspris. Men vi var alligevel skuffet, for med den pris ville vi ikke kunne udføre boligdrømmen med en ny overetage uden at skulle stifte mere bankgæld, da man kun kan låne 80% af husets værdi i realkredit, og vi havde håbet på at vurderingen ville være så høj, at kunne låne det hele i realkreditinstituttet.

Så vi tog meget spændte til møde hos Jutlanderbank, som heldigvis havde godt nyt i forhold til deres forhåndsgodkendelse. Deres mægler vurderede nemlig huset til 2.8 efter vores byggeprojekt. Dvs. 500.000 mere end DanBolig (!!!). Jutlanderbank var slet ikke i tvivl om vurderingen, da der nu var to mæglere der havde set potentialet i huset, og havde vurderet det til 1.8 og 1.9, så de var meget positive, og vi var bare klar på at skifte over.

Det skal lige siges, at jeg altid har haft Nordea, og det har jeg været rigtig glad for. Hele processen med vurderingsmanden derfra har bare været enormt frustrerende, og det giver jo kun mening, at vi vælger den bank, hvor vi får de fleste fordele. Jutlanderbank har nu givet os muligheden for at finansierer hele vores byggeprojekt i realkredit OG muligvis betale vores forholdsvis lille men stadig ret dyre boliglån i banken ud. Så det er bare fuldstændig perfekt! Vi er enormt glade og lettede over at vi nærmest kommer til at have mere luft i økonomien efter det her bankskifte end før.

Nu mangler vi bare en godkendelse af byggeprojektet fra kommunen. Det er stadig uvist om det skal forbi fredningsstyrelsen, da vores grund ligger ned til en fredet eng. Men vi håber meget på at kunne starte op til efteråret. Så kryds lige fingre for os. Men nu er det økonomiske heldigvis sikret:)

Så tusind tak for alle jeres råd og opfordringer til både at få en anden vurdering af huset og et bankskifte, det har været en kæmpe hjælp og opmundring!

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

5 kommentarer til “Fra knuste boligdrømme til 1 million på kontoen”

 1. Må jeg spørge hvor meget i forventer det vil koste at etablere en 1 sal. Vi har kig på at købe en bungalow hvor jeg netop kan se potentialet med en 1 sal.

  1. Living on a budget

   For 56 kvm kommer det ca. til at løbe op i 850.000-900.000. Men intet er jo sikkert, før vi er færdige:) Kh Louise

 2. Super fedt for jer! ☺️👏🏻
  Har du nogle indlæg om planerne? Vi bor også i en bungalow som vi gerne vil sætte 1.sal på, men der lyder byggeprisen til at være en del mere end 5-600.000, så er meget interesseret i at høre mere om jeres ☺️

  1. Living on a budget

   Hej Charlotte

   Det kommer der helt sikkert når vi får planerne godkendt af kommunen. Vi har måtte lave vores drømme og ønsker en del om undervejs, simpelthen fordi det blev for dyrt. Det første tilbud lød på 1,5 millioner, og det var alt for meget i forhold til, at det er hvad vi har givet for huset. Vi er nu endt med en “skrabet” men rigtig fin løsning for os og derfor er tilbudet derefter. Desuden er tilbudet for et “råhus”. Dvs. at vi skal lave det meste indvendige selv, ellers bliver det selvfølgelig dyrere. Kh Louise

 3. Hvor fedt for jer. Vi er selv igang med et projekt herhjemme, som sjovt nok heller ikke kunne finansieres over kreditforeningen, til trods for at samme mægler 4 år forinden (da vi snakkede om at sælge) vurderede huset til 2.450.000 og da han skulle vurdere det for banken 4 år efter blev vurderingen 1.825.000 🙈 og I vores lille område er priserne kun steget de seneste par år, så her var skuffelsen også kæmpe.

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top