Haven der aldrig blev sommerklar bliver vinterklar

Reklame for Fiskars

Selvom drivhuset både skal indeholde haveredskaber og møbler over vinteren, må det jo gerne se lidt pænt ud. Kapilærkasserne er stablet, så man ikke kan se de hvide flamingokasser indeni og fungerer nu som et fint afsætningsbord til planter og lanterner

I er flere der over sommeren har efterspurgt mere inspiration fra haven. Og hvor ville jeg gerne have givet jer det. Jeg elsker at være i haven. Både at nyde haven og arbejde i den. Men det har bare ikke kunne lade sig gøre pga. min graviditet. Faktisk har haven ikke fået mange tanker i år. Når jeg endelig har været derude, har jeg siddet på en stol og gloet ud i luften og håbet på, at tiden forsvandt. Men jeg har planer om at tage revance næste år. Der skal haven stå knivskarp. Og for at den kan det, indebærer det ligesom, at man har gjort sit forarbejde. Derfor har vi haft en lille familiedag i haven, hvor mine drenge heldigvis gjorde det grove arbejde.

Malte elsker at være i haven ligeså meget som jeg. Morten knap så meget;) Men han tog de tunge løft, ryddede op og slog græsset. Malte derimod gik amok med grensaksen, som han har set et lys i lige siden den kom med posten. Vi har flere buske som er stukket helt af, fordi vi jo ikke har været over dem i løbet af sommeren, så vi har fået skåret og klippet en masse til og jeg var faktisk imponeret over, hvor nemt Malte fik klippet de store grene over med grensaksen, han er trods alt kun 5, lige indtil jeg selv fik den i hånden. Jeg må sige, vi indtil videre har haft det forkerte og måske og ret udtjente værktøj;) 

Alt værktøj vi har brugt til at tidy haven op med til vinter kan findes hos Fiskars.

PowerGear X Grensaks / Ergonomisk Kost

Drivhuset og terrassen er nok de to steder som har været mest forsømt. Hen over sommeren fik Malte og jeg godt nok plantet lidt i drivhuset, men det var alt for sent, og både peber og de fleste tomater nåede aldrig at blive modne inden det blev koldt. Jeg fik aldrig givet terrassen olie, og jeg ville også gerne have sat de 9 vinduer i drivhuset, som har manglet siden sidste år. Men sådan blev det ikke.

Jordbærerne i det lille drivhus har blomstret i tre år, og så er det vist tid til at de skal op. Jeg må blankt indrømme, at jeg faktisk ikke ved særlig meget om det, jeg har bare taget små stiklinger fra planterne, og håber at der kommer jordbær næste år. Inden vi plantede ud brugte vi jorden fra plantesækkene i drivhuset, en god måde at genbruge jorden på, da jorden i plantekasserne altid synker over året.

PowerGear X Topsaks (Kan række op til 3,5 meter)

Vi har længe snakket om at få skåret æbletræet til, da flere grene hang ned og tog udsigten. Da Morten først var begyndt, kunne han slet ikke stoppe igen. Haha.

Kultivatoren og løvriven fra Fiskars havde vi faktisk i forvejen, vi har været rigtig glade for det ergonomiske skaft, som gør det nemmere at bruge redskaberne. Og uanset hvor meget jeg elsker at arbejde i haven, så må det godt være nemt, for i bund og grund så er det jo resultatet jeg er mest vild med. I år fejrer Fiskars 370-års fødselsdag så med deres lange historie er ikke så sært, at de ligger top of mind, når vi køber haveredskaber. herhjemme. For mig står Fiskars i hvert fald for kvalitet og lang holdbarhed.

Ergonomiske Hakke / Kultivator / Løvrive

PowerGear X Hækkesaks. Perfekt til at trimme hækken med. Især fordi vores hæk hurtigt sætter nye lange skud 

I bund og grund handler vores klargøring til vinteren jo om at gøre det så nemt som muligt at komme i gang i haven igen til foråret. Og det glæder jeg mig allerede til. Vi har stadig et par buske som skal skæres ned, men nu er vi i gang, og når man først har de rigtige redskaber, så taget det jo i virkeligheden ikke særlig lang tid. 

Næste år ønske vi os en robotplæneklipper, for at gøre havearbejdet endnu nemmere. Det har vi egentlig gjort de sidste par år. For nogle år siden købte jeg en brugt plæneklipper til 250 kr. Hver gang man tænder den, lyder den som om den synger på sidste vers, men dengang var det ligemeget, for den skulle jo bare lige holde den ene sæson. Det er så snart 3 sæsoner siden. Men den starter utrolig nok hvert år alligevel. Men det tager et ondt år at slå haven, da den på ingen måder er vedligeholdt. Og vi har alligevel en grund på 1200 kvm. så det ville være rart med en robot, som kunne klare det arbejde. 

Har I gjort haven vinterklar i år? 

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

2 kommentarer til “Haven der aldrig blev sommerklar bliver vinterklar”

  1. Hejsa.
    Et godt råd i forhold til æbletræet. Alle de knækkede, døde grene, dem der krydser hinanden, dem der går lige op i himlen væk med dem.
    Træet skal ligne lidt en omvendt paraply.
    Mvh Catharina (gartneren)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top