Mit julebord 2019

Reklame

Jeg har virkelig forsøgt at rykke nogle farvegrænser i år. Tidligere har jeg været meget sort/hvid (som bare overhovedet ikke er særlig jule-agtigt), men i år er jeg faldet fuldstændig for den fine amber farve, og tænkte at det helt sikkert skulle implementeres i mit julebord. I år holder vi julen hjemme. Det er egentlig ikke fordi vores behov for at holde julen hos os selv er særlig stort, hvilket vi fandt ud af første gang vi holdte jul hjemme for et par år siden.

Vi er begge skilsmisse børn og har været vandt til at holde jul forskellige steder, så for os er julen ikke nødvendigvis forbundet med “hjemme”. Men med en lille baby på trapperne, har vi bare ikke lyst til at køre land og rige rundt i julen. Derfor var vi hurtigt ude med at sige, at vi holdte det hjemme. Det er “Mortens jul” i år, dvs. at vi holder jul med hans familie. En disciplin i sig selv at fordele julen mellem familien, især fordi både min mor og far arbejder over julen. Derfor er vi også altid på farten i alle juledage +/- et par dage før og efter. Noget der til tider godt kan være lidt hektisk. Det kommer dog ikke til at ske i år, da vi har prøvet at samle familien lidt mere. 

I år bliver vi 6 voksne og 3 børn og det bliver så hyggeligt.  Og for første gang nogensinde har jeg faktisk en juledug at putte på bordet. Det skal jo næsten til. Jeg synes den blå farver og amber farven harmonerer så fint sammen og det er tilpas julet, men kan stadig bruges resten af året.

Jeg synes julestel er rigtig smukt, men jeg er generelt ikke fan af at have alt for mange ting opbevaret som kun findes frem en gang om året. Jeg kan godt lide at tingene kan bruges. Selvfølgelig er der julepynten, men det er lidt noget andet med et stel synes jeg. Desuden er vores køkken heller ikke stort nok til stel til flere lejligheder, vi har pladsproblemer nok med et stel til 8 personer, haha. 

Har I nogle faste farver til jeres julebord eller skifter I lidt ud? Det behøver jo ikke være et helt stel man udskifter hvert år. Det kan blot være en anden farve glas eller en anden juledug. Der skal faktisk ikke så meget til at skifte udtryk. Det kan også blot være pynt fundet i naturen som gran eller kogler der kan gøre den store forskel. 

Det fine amber farvet tæppe er faktisk et juletræstæppe, og jeg glæder mig så meget til juletræet skal hentes ind. Det ligger ude i skuret. Sidste år købte jeg jo et plastik juletræ. Mest af alt fordi jeg ofte tager det frem længe inden d. 1. december, og det kan altså godt være en udfordring at holde liv i sådan et træ indtil d. 24. december. Så efter vores tredje juletræ forrige år, valgte jeg altså et plastik træ. Det dufter ikke lige så hyggeligt som et ægte træ, men til gengæld så fælder det heller ikke hele december og det opvejer altså meget;) 

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

2 kommentarer til “Mit julebord 2019”

 1. Hej Louise.
  Først en glædelig jul til dig og dine.
  Syntes dit julebord er SÅ flot og farverne er bare skønne.
  Vores julebord er altid forskelligt, og jeg nyder og finde temaet for årets bord. I år var vi 7 voksne og vores 2 børnebørn på 2, 5 år og 7 uger, så selvfølgelig skulle bordet indeholde støvet gammelrosa, da det er to piger. Dugen syede jeg selv i en skøn grålig mosgrøn, gammelrosa servietter, levende lys og en hel skov af papirstræer i grøn og bordeux. Syntes det blev rigtig flot, og vigtigst af alt, vi havde en skøn aften…
  Tak for en rigtig fin blog, som jeg nyder og følge, og godt nytår hernede fra det sønderjyske af.
  Mvh Jette

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top