Afslag på 2. byggeansøgning og et helt nyt hus!

All I want for christmas er en godkendelse fra kommunene!

Efter endnu et afslag fra kommunen var vi ærlig talt ret slukøret. Vi havde virkelig satset på at tegninger gik igennem denne gang. Første gang var tegninger mangelfulde, og taget var for højt. Vi fik at vide ved kommunen, at byggehøjden maksimalt måtte være 8,5 meter, hvilket er ret standard. Så vi fik lavet nye tegninger, hvor højden var 8,4 meter, og vi fik rettet de kritikpunkter som kommunen var vendt tilbage med. Vi var ret skråsikre på, at det ville gå igennem anden gang.  Damen ved kommunen vender dog tilbage og siger, at der en kommunalplan for vores lille landsby, som kun tillader en maksimal byggehøjde på 7,5, og at de havde holdt et lille møde om det, og havde valgt at håndhæve de 7,5 meter. Det er 90 centimeter for meget. 90 centimeter!!!! Kunne de for pokker ikke lige gøre en undtagelse. Vi bor på landet og har to naboer. Alle er da pisse ligeglade med de 90 centimeter!! Men den gik ikke. Jeg har sjældent hørt Morten være så sur på et fremmed menneske i telefonen. Men hun havde jo ligesom misinformeret os første gang og nu er processen bare trukket ud.

Økonomi

Lånet blev taget hjem sidst i september, så lige nu betaler vi 12.000 kr. ekstra i kvartalet for INGENTING. Det er jo selvfølgelig selvforskyldt. Vi kunne havde ventet med lånet og alt det der, men der er jo mange ting med vurdering af huset, renter på lån osv. som skal gå op i en højere enhed, når man skal i gang med sådan et byggeprojekt. Og det er jo aldrig til at forudse hvor hurtigt eller langsomt det går med sådan en tilladelse. 

Tegninger af huset anden gang med fuldvalmet tag

De nyeste tegninger som skal sendes ind til godkendelse. Personligt er jeg meget mere til den stil vi er endt ud i, og jeg håber virkelig det bliver godkendt!

Fordi taget nu kun må være 7,5 meter skulle der en helt anden tagkonstruktion til. Der ville ganske enkelt ikke være nok kvadratmeter med et valmet tag. Så i stedet for det traditionelle valmet tag (som vi også har i dag), så kommer der et saddeltag på. Og i stedet for en muret kvist kommer der en zinkkasse på og gavlene bliver muret. Det er egentlig sådan vi ville have huset skulle havde set ud helt fra starten af, men der blev det for dyrt. Nu har vi dog fundet nogle lidt andre løsninger så det bliver billiger.

Som I kan se på plantegninger bliver overetagen faktisk større, fordi vi får lige gavle. Så det ender med at blive et ret stort hus på 220 kvm. Der kommer stadig til at være to værelser, et multirum og et badeværelse. Men nu er der også plads til et depotrum eller et walk-in closet og det klager jeg bestemt ikke over;)

Det eneste jeg ønsker mig til jul er, at kommunen godkender denne gang. Jeg tror næsten ikke på det. Men jeg kan virkelig ikke se, hvad de skulle have af indvendinger denne gang. Så kryds lige fingrer… igen igen! Og så håbe vi på, at vi kan starte i januar eller februar.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

4 kommentarer til “Afslag på 2. byggeansøgning og et helt nyt hus!”

  1. Pingback: Derfor bygger vi ovenpå! - livingonabudgetdk

  2. Pingback: Når bekymringerne overtager nattesøvnen + en vild nyhed! - livingonabudgetdk

  3. Hej, håber byggetilladelsen kommer 🙂 og ja der er mange regler når der skal bygges og med det nyeste bygningsreglement er det blevet endnu mere besværligt.
    Men tænkte at I måske skal være opmærksom på at lånetilbudet (lånet) er givet til et slags projekt og at der måske skal ændres i betingelserne grundet at projektet ændres. Det betyder sikkert intet, men kreditforeningerne og bankerne er meget nøjeregnende efter at alle reglerne er strammet ovenpå finanskrise og alt muligt. Vh Ellen

    1. Hej Ellen

      Tusind tak for din besked. Jeg tror ikke det gør en forskel, for lånet er lavet på baggrund af kvm og en overetage og det er det samme projekt. Faktisk får vi bare flere kvm. end før. Tagkonstruktionen må være ren æstetik, det tror jeg ikke kommer til at have en indflydelse. Det er stadig to værelser, et multirum og et badeværelse:) Kh Louise

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top