Jeg gjorde det! 14 dage uden Sukker og brød!

For præcis 15 dage i dag tog jeg en beslutning om at skære hvidt brød, sukker og mælk ud af min kost. Og det er gået langt bedre end forventet. Hvidt brød blev til alt slags brød og mælk blev til stort set alle mælkeprodukter og sukker er jo bare sukker. Jeg har ikke rørt nogen former for søde sager, ud over dem jeg selv har lavet med frugt. Det sværeste har faktisk været brødet, når vi har været “ude” at spise. Sidste weekend var vi hjemme hos min mor, og til eftermiddagskaffen var der franskbrød og kage og til aftensmad var det burger. Bare MUMS til det hele! 

Læs også: 14 dage uden sukker og brød!

Jeg spiste et halvt stykke franskbrød og en appelsin til kaffe og fik altså en burger til aftensmad. I dag har jeg tænkt, at man jo godt kunne have udeladt bollen. Men det syntes jeg faktisk også ville for mærkeligt. For hvad kan man egentlig “tillade” sig, når man spiser ude. Jeg spiser altså det der bliver serveret. Både fordi jeg er høflig, men også fordi jeg elsker burger. Men er det overhovedet “velset” at man sorterer noget mad fra? En ting er, at man ikke kan tåle det eller ikke kan lide det. Men at man bare sådan har valgt det fra. Kan det accepteres? Eller er det bare mig som overtænker det? Der er så mange normer omkring mad, at det faktisk er lidt svært at træde ud af det.

Jeg har faktisk ikke haft svært ved at undvære de tre ting. Jeg har ikke cravet slik. Jeg har godt kunne mærke at min krop har haft brug for “hurtig energi”. Men jeg er ikke kørt i Brugsen efter slik, som jeg tidligere har gjort, når jeg har forsøgt at undvære sukker. 

Jeg har heller ikke haft noget problem med at undvære brød. Jeg har lavet et lækkert knækbrød af kerner, som jeg synes har fungeret fint med pålæg, humus, banan og peanutbutter eller som drys på salat. 

Det har jeg spist til morgenmad

Jeg har prøvet at veksle mellem “varm morgenmad” og “kold morgenmad”. Så den ene dag har jeg fået æg og bønner og den næste dag har jeg fået en kold grød. Den her birchermüsli er FANTASTISK! Find opskriften HER.

Jeg er virkelig blevet glad for min bønneblanding. Og den er vildt nem at lave. Jeg laver gerne til flere dage. 

Lav den selv:

Svits et hvidløg på panden, tilsæt drænede sorte bønner og en dåse hakkede tomater. Smag til med stødt koriander, spidskommen, chiliflager, salt og peber og lad det simre lidt. Det kan sagtens stå i køleskabet i en beholder i 5-6 dage (sikkert også længere). Det smager virkelig lækkert med et spejlæg til. 

Det har jeg spist til middagsmad

Til middagsmad har jeg primært spist forskellige salater. Jeg har sørget for at blande det med humus eller pesto for smagens skyld og drysset med mit hjemmelavede knækbrød. Jeg har været meget opmærksom på at tilføre noget som mætter, som bønner, kød, æg eller fisk. 

Jeg har også lavet omelet til middag de dage, hvor jeg ikke har spist æg til morgenmad.

Snacks

Jeg er typen som snacker konstant. Hvis jeg ikke spiser ofte ryger mit blodsukker i bund og jeg bliver sur, træt, får ondt i hovedet og min krop begynder at ryste. Så det har været vigtig for mig hele tiden at have snacks i køleskaber eller med i tasken. Jeg har spist forskellige grønsager og knækbrød med dip til (f.eks. humus eller pesto), nødder eller frugt.

Snacks til den søde tand

Vær opmærksom på, at der er sukkerarter i nogle af produkterne f.eks den mørke chokolade, soya fløden og soya kakoen). Det tørrede frugt og frugt generelt går jeg ikke ud fra, at jeg behøver at sige, at det indeholder naturligt sukker!

Her har jeg lavet Snickerskugler. Opskrift HER

Chokofreakshake. Opskrift HER

Kækbrød med peanutbutter og banan

Chiagrød med soya kakaodrik (der er tilsat sukker i kakaodrikken!) 

Aftensmad

Aftensmad har været den nemme del. For der er vi bare fortsat, som vi plejer. Vi har altid spist sundt og varieret til aften, med mange grønsager og ikke så meget kød. Vi får måltidskasser, så vi ender aldrig med bare at spise det samme igen og igen. 

Reflektion og minus 1 1/2 kilo!

Det vigtigste for mig i de her 14 dage har været, at jeg spist noget jeg godt kunne lide og som smagte godt. Jeg gider simpelthen ikke sidde og tygge i en gang icebergsalat. Det skal være lækkert og se lækkert ud. Det har heller ikke været en livsstilsændring eller en kur. Men nærmere en anden måde at tænke med på. 

Jeg har fået et helt andet fokus på mad og jeg spiser ikke bare for at spise mere. Jeg tænker faktisk over, hvad jeg putter i munden. Og det har nok været den største ændring. Vægten er i dag sneget sig ned på 80,5 kilo. Så jeg har tabt 1 1/2 kilo på 14 dage. Vægten er som tidligere skrevet ikke det primære for mig. Det vigtigste for mig er, at jeg kan lide det jeg ser i spejlet, og at jeg har en stærk krop (hvilket jeg overhovedet ikke har lige nu;)). Der mangler stadig 5-6 overflødige graviditetskilo jeg gerne vil af med. Men med den her tankegang og træning, så tror jeg på at det nok skal komme. 

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

2 kommentarer til “Jeg gjorde det! 14 dage uden Sukker og brød!”

  1. Vildt flot klaret. Har selv overvejet noget lignende. Min ide var også at prøve nogle sunde måltidskasser. Jeg kiggede her holdhus og synes at retnemt eller årstiderne ser spændende ud, men der er godt nok mange valgmuligheder

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top