DIY Træterrasse med pergola

Reklame for Bauhaus

De sidste par år har jeg tegnet og tegnet. For jeg har sådan ønsket mig en pergola op af muren over til naboen. Og nu er den her. Og vi har selv bygget den.

Jeg er så KÆMPE stolt og det er klart det flotteste vi har lavet til dato. 

Jeg vil ha' en pergola

Det hele startede nok for flere somre siden, hvor jeg begyndte at tegne på en terrasse med en pergola over. Men som med så meget andet, så er der jo lige en part som skal overtales først.

Og han hedder Morten;)

Men til sidst var han sgu med på ideen!

Der har været mange ting oppe at vende og mange forskellige designs, men jeg er bedst i proces og vi har derfor tilføjet lidt hen ad vejen.

Jeg synes selv det er blevet mega godt med lægtehegnet bagtil og er glad for, at vi også tog en halv side med, så det dækker lidt for vejen. 

Før

Morten fældede det ene birketræ og det andet træ går op gennem terrassen. Det er blevet mega godt. Og giver virkelig noget charme.

Efter

Materialer og pris

Jeg er altid pris- og tidsoptimist. Sådan er det bare. Så jeg havde nok håbet på, at vi kunne holde os under 10.000. Men det kunne altså ikke helt gøre det.

Tidsmæssigt synes jeg egentlig, vi har klaret det meget godt. Måske fordi jeg også overvandt min frygt for kapgæringssaven. Og så gik det stærkt;)

For hvor Morten er meget detaljeorienteret, så kører jeg bare derud af. Så det har været et fint kompromis. 

Vi har bevist valgt trykimprægneret fyrtræ. Nok det billigste træ man kan komme i nærheden af, men da det alligevel skulle have olie, så var det lidt ligemeget, hvordan det så ud.

Beslagene vi har samlet pergolaen med hedder Plus Cubic og vores er 70×70 mm. Stolperne er afhævlet, da det er de eneste man kan få i 70×70 mm.

Bagbeklædningen og “tag”er lavet af trykimprægnerede lægter 3,8×5,7. 

Det var egentlig meningen, at jeg ville give dem neutral olie, men jeg tror bare, jeg lader dem stå.

Det “grønne look” fra trykimprægneringen vil snart forsvinde.

Hele projektet har kostet ligeomkring 13.000 kr. Det er uden olie, for jeg havde en spand stående fra den gamle terrasse. Men jeg synes faktisk ikke er galt for en træterrasse på 25 kvm med pergola og beklædning og slet ikke taget resultatet i betragtning!

Kæmpe DIY med børn

Nu har vi jo bygget en terrasse før. Den store rundt om huset.

Den må Morten nok hellere få æren for.

Men her har jeg stort set lavet lige så meget som Morten og det er en kæmpe tilfredsstillelse.

Nora har været en mega god baby, og har bare siddet og kigget på fra barnevognen og Malte har leget i haven med nabodrengen imens vi har bygget. Ellers har vi bygget til sent om aftenen, når ungerne har sovet, og vi er flere dage først gået ind omkring kl. 22. 

Sådan er det jo, når man har børn:)

Sort terrasse

Mange spørger ind til vores gamle terrasse fordi den er sort.

Den største bekymring er, om den er varm at gå på. Den gamle terrasse har fået samme olie som denne. Men da jeg ikke har fået tørret olien af, har den fået et så tykt lag over flere gange, at den faktisk ser malet ud.

Det er nu ris til egen røv, for den skaller helt vildt.

HUSK at tørre overskydende oile af!!

Jeg er glad for det sorte look, og jeg tror egentlig ikke den bliver meget varmere end så meget andet, når solen står lige på. Desuden har vi ofte sko på og ligger ikke så meget mærke til det.

Det jeg er mest træt af er, at den hurtig ser beskidt ud. Men det tror jeg ikke bliver så slemt her, da den har fået et helt andet look end den rundt om huset, fordi jeg jo har fået tørret olien af.

Jeg har olieret med Pinotex terrasseolie tonet Nordic black.

Resultatet!!

Jeg kan ikke få armenen ned over det her. 

Jeg synes det er så vildt, at vi selv har lavet det.

Jeg er spændt på, hvad I synes? 

Og jaja, der er nok lige lovlig meget luft mellem strøerne i konstruktionen i den ene side. Men altså, tvivler på at vi falder igennem;)

I kan finde meget mere inspiration til jeres næste DIY projekt under #mitbauhausprojekt eller på @bauhaus_danmark.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

32 kommentarer til “DIY Træterrasse med pergola”

 1. Hej Louise,

  Tillykke med det flotte resultat! Jeg er sikker på at I har haft stor glæde af den i sommer (jeg kan se at opslaget ikke er helt nyt ;). Jeg er virkelig fan af alle de billeder, som du har taget i processen – det gør det nemmere at omsætte til “eget brug”. Er selv i “pergola-overvejelser”, men da den skal stå i et hjørne mod to naboer, ligger løsningen ikke lige for, men super inspiration.

 2. Hej
  Flot pergola
  Vi tænker noget lignende på terrasse, som er ved huset, men bange at den bliver for lav, så vi kunne tænke at vide hvor høj jeres pergolaen er?
  Tak
  Dorthe

  1. Jeg mener stolperne er 2,10. Vi har sidenhen også lave en ved vores hus. Du kan se den på min Instagram : @louiseuotto 🙂

 3. Ej men, så lækker en pergola jo!
  Ved du hvor “høj” den er? Altså hvor langt stolperne er over gulvhøjde? ☺️

 4. Hej. Super flot!! Har du nogle planer om “tag” – altså udover lægterne – fx solsejl, planter, markise? Hvis ja, hvad har du tænkt?

 5. Hej

  Det ser rigtig fint ud.

  Som super amatør, prøver jeg lige at gennemskue fremgangsmåden.

  Er der udelukkende brugt fliser under terrassen? Det vil sige ingen stolper, der skal graves ned. Fungerer det efter hensigten?

  Der er ikke mange billeder af trappen undervejs, så den kan jeg ikke lige gennemskue? Er det lige ud af landevejen, eller er der noget smart her?

  1. Vi har kun fliser under ja. Tror muligvis vi har et par stolpefødder i hjørnerne. Men kan faktisk ikke helt huske det. Tror nemt du kan finde en guide på skellettet på trappen på youtube:) Det er meget enkelt. Vi har brugt youtube rigtig meget.

 6. Hvor er det en flot pergola! Har kigget inde hos Bauhaus og har et par spørgsmål: hvorfor valgte I 70×70, i stedet for 90×90? Hvordan klarede pergolaen stormen Malik?

  1. Tusind tak. Tror egentlig det handlede om at beslagene fra PLUS var udsolgt i 9×9. Det har været så fint med 7×7. Det er ret stabilt:)

 7. Hej, hvor ser det bare godt ud. Hvor er de stålbeslag som i forbinder de sorte stolper med fra?

 8. Pingback: Sådan laver du flotte DIY lanterner til terrassen.

 9. Det er virkelig flot. Er igang med tegne en pergola til vores have. Ville høre dig hvor lange lægterne er? Er det samme mål der er brugt horisontalt som vertikalt (altså kvadratisk?)?

 10. Hvor har du fundet den midterste høvlet 70×70 du har som er i fuld længde i loftet? 😉 jeg syntes ikke jeg kan finde nogle som er så lange. Passer det at den du har der er 4,5 m?

  1. Den midterste er ikke høvlet. Den er 71 mener jeg, og så har vi selv høvlet lidt af for at den kan være i beslagene. 70×70 høvlet laves ikke i den længde desværre.Kh Louise

 11. Hvor er den bare flot!
  Har I bare skruet pergolaen fast med skruer i træterrassen?
  Mvh. Amanda

  1. Tusind tak:) Ja den er bare skruet direkte ned i. Vi har selvfølgelig understøttet med en klods under, så skruen har noget at få fat i ud over det tynde bredde fra terrassen:)

 12. Hej Louise,

  Hvordan har I sat bagbeklædningen fast – altså hvor er den hæftet til konstruktionen? Umiddelbart ligner det at den må være skruet fast i top og bund, da stolperne (de sorte) er synlige.

  pft 🙂

  1. Hej Carina

   Der sidder to stolper bagpå, som de er skruet ind i. Stolperne er bare sat fast i pergolaen og terrassen med L beslag:) Håber det giver mening. Kh Louise

  1. Tusind tak. Dem tror jeg næsten du kan få i hvilket som helst byggemarked. De er bare afhøvlede:) De fås i hvert fald i Bauhaus

 13. Wow wow wow! Hold op det er lækkert! Det var det helt rigtige at lade trinnene følge hele længden, det bliver l virkelig glade for, det giver et mere roligt look, man kan benytte trappen som siddepladser og så giver det et liiiidt blæret look. Og l vil til enhver tid kunne lægge en presenning over pergolaen og vupti en overdækket terrasse hvis l skal holde noget fest eller hygge uden for og der måske kommer en byge. Genialt. Tillykke med den, den bliver l glade for og er bestemt alle pengene og knofedtet værd Der kan man godt nyde et køligt glas, tage en lur eller bare hænge ud☀️

  1. Jeg har desværre ingen tegninger. Det er lavet lidt ud fra hovedet:) Men den måler 5,40×4,5 ca:)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top