Gør-det-selv bænken i gangen

Måske I kan genkende bænken?:) Den har tidligere stået ude i køkkenet ved vores spisebord. Men da vi fik barestole under vores højbord ved siden af spisebordet, kom bænken til at fylde for meget i rummet. Det har hele tiden været meningen, at vi skulle lave en bænk til entréen, så det var to flyer med et smæk. Bænken kom væk fra køkkenet og passede rigtig fint ude i entréen. Kasserne har jeg speciallavet til bænken, så de passer præcist i målene.

Sådan gør du:

Mål:

Sider: 59,5X32

Ender: 29,5X32

Bund: 29,5X57,5

Jeg har lavet mine kasser i 10 mm spånplader. Spånplader er super billige, men er ikke gode at skruer i, da de nemt flækker.

Tip: Brug evt. en tykkere spånplader, krydsfiner, OBS- eller mdf-plader.

Lim først med trælim og skru derefter pladerne sammen. Sæt til sidst hjul på. Hjulene er købt i Bauhaus og koster 10 kr. stykket. Pladerne er også købt og skåret i Bauhase og det kostede mig i alt 70 kr. I Bauhaus får man de første 4 snit gratis. Jeg valgte at få mine plader skåret, da de aldrig vil bliver helt lige med stiksaven. Bænken havde jeg i forvejen malet sort. Den er oprindelig træfarvet og koster 600 i IKEA. Se den her. Mal til sidst kasserne. Mine kasser er malet med den samme maling som bænken. Sort mat træmaling i glans 5. Tip: Hvis du vil lave kasserne i OBS-plader er de også rigtig fede uden maling.

Greb:

Klip og fold et stykke lædder, f.eks. fra et gammelt bælte. Skru en skruen i. Det kan være nødvendigt at lave en hul igennem læderet med et søm inden du kan få skruen igennem. Skru læderstykket på kassen som greb.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

11 kommentarer til “Gør-det-selv bænken i gangen”

 1. Wauwwe hvor er den bare flot, præcis hvad jeg har ledt efter til min entre. Hvor høje er hjulene?
  Kh Stine.

  1. Living on a budget

   Tak, Ida. Haha, det var sgu en god ide. Mangler faktisk en børneseng og synes de er sååå dyre! Så du har da helt sikkert sat gang i nogle tanker;) Kh Louise

 2. Super fed ide og brugsforvirring!
  Er lidt nysgerrig efter hvilken bauhaus du bruger, min giver nemlig ikke nogen gratis snit.

  1. Living on a budget

   Tak, Agnete:) Underligt. Det er den i Viby J. Mener også Silvan gør det. Troede faktisk det var sådan en generel ting. Kh Louise

 3. Fantastisk idé! Vil kaste mig ud i projektet, som skal bruges til sengebænk til opbevaring af vasketøj. Håber det er lige så nemt, som det ser ud 😉 Har du en idé om, hvad den har kostet med det hele?

  1. Living on a budget

   Dejligt du kan bruge det, Pernille:) Bænken koster 600 og resten af materialet vil nok løbe op i 200-300 kr. Alt afhængig af hvad du har derhjemme, og hvilken slags træ du vælger at bruge. Man kan jo også vælge at finde en billigere bænk. Evt. i genbrug. Held og lykke med projektet.

 4. Hvor er den bare flot! Er det muligt du kunne skrive hvilke maling du helt præcist brugte? Og om det var spray? Tak for en super blog…

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top