Roadtrip på Hawaii (Big Island) Part 2

Hvis I ikke har læst første del af vores eventyr, så kan I finde det HER

Mandag

Det første vi gjorde efter udtjekning var at finde et nyt sted at sove på airbnb. Der havde vi ligesom lært lektien. Vi vidste, at vi skulle mod Hilo, den vestlige del af øen, som er meget frodig. Det var næsten for godt til at være sandt, men det første sted jeg fandt på Airbnb var det fineste treetophouse i skoven ved noget som hed Eden Rock, blot 15 minutter fra Hilo. Vi tøvede slet ikke med at booke og de 1.550 kr. for 2 overnatninger, virkede som et ret god deal efter at have betalt 2.000 kr. for en enkelt overatning.

Vi brugte starten af eftermiddagen med at køre præcis den samme vej som dagen før, fordi vi jo var kørt tilbage, men det gjorde bestemt ikke noget at nyde ruten igen.

Midt på eftermiddagen ankom vi til Punalu’u beach.

Punalu’u beach (black sand beach)

Hvis der var noget ved vores tur som jeg kunne springe over, så var det måske denne strand. Det var da meget sjovt at se det sorte sand, men der var ikke noget særligt (for os) ved denne oplevelse. Og så var der utrolig mange turister. Men det var bestemt smukt, og der ligger en lille jungleagtig skov ved siden af.

Black sand beach Hawaii

Sidst på eftermiddagen ankom vi til vore Airbnb efter at GPS’en havde guidet os en helt forkert vej ind gennem et fattigt område ad små grusveje, hvor ingen af os var særlig trygge. Det var små blikskure med pitbulls bundet ved hver indgang og store skilte med “private” og “STAY OUT”. Så vi var glade, da vi kom ud igen. Det viste sig dog, at vi skulle bo lige på den anden side af området, vejen GPS’en ville have os ind ad var bare spærret. Jeg ville måske have været lidt mere tryg ved at bo midt i en skov, hvis vi ikke var kørt forkert og havde set “slum-området”;)

Men vi ankom til vores lille hytte, og hold nu op, det var fint. Helt sikkert alle pengene værd. Ejerne havde selv bygget det og boede i nærheden. Alt var bygget med bæredygtige materialer. Vi badede i regnvand, som blev opsamlet i en stor tank under huset, og der var både en hængebro og en lille zipline. Se hytten på Airbnb HER.

Treetophouse Hawaii

Mandag aften kørte vi ind til Hilo og spiste på café Pesto. En super hyggelig café med dinnerstemning og de lækreste pizzaer. Jeg brugte generelt lang tid på at google mig frem til spisesteder og finde dem på Instagram, så vi ikke røg i en masse dyre turistfælder. Og vi spiste virkelig godt, så det var tiden værd. Da vi kom hjem til vores lille træhus, blev vi modtaget af de vildeste skovlyde fra dyrene. Jeg havde optaget det, men klippet er blevet væk fra mig. Det var en hel symfoni af frøer og mange andre dyr, som jeg ikke kender. Det var simpelthen så smukt.

Mandag havde vi faktisk også afsat til at se Volcano national park og Thurston Lava tube, som jeg havde set meget frem til at opleve. Vi havde lidt svært ved at finde ud af hjemmefra, om der overhovedet var noget at se, eller om alt var lukket pga. vulkanen som er i udbrud. Men det viste sig, at alt var lukket ned og spærret af. Et stort område med både huse og veje er evakueret, fordi det simpelthen er blevet oversvømmet med lava. Det er meget tragisk og mandag morgen var der sket en ulykke med en lavabåd, hvor 23 turister var blevet såret da der eksploderede lava ud over båden. Så vi blev rådet til at holde os lidt væk fra området, da folk var ret mærket af hændelsen og udbruddet generelt. Den eneste måde at se vulkanen på var enten fra båd eller helikopter, og helikopterturene var booket 14 dage frem, og kostede desuden meget mere end vi ville give. Vi fik dog mulighed for at se udbruddet to gange. Den ene gang var på vej hjem fra Hilo til vores Airbnb, da området ligger meget højt. Himlen var helt lyst op og man kunne se lavaen gløde og røg stige op. Det var så vildt. Den anden gang var på vej ned af Mauna Kea.

Tirsdag

Tirsdag morgen startede vi på Ken’s pankacke. En traditionel amerikansk dinner med 24 timers åbning og travle servitricer som serverer kaffe. Vi fik to store kæmpe portioner med pandekager og omeletter. Puhh, alt for meget mad!

Rainbow Fall

Bagefter gik turen til Rainbow fall. Det ligger lige på vej ud af Hilo. Et lidt sjovt sted, da man kører direkte fra by ud til en lille junglelignende plet med dette smukke vandfald. Jeg havde forestillet mig området større, så jeg vil ikke sige, jeg blev skuffet. Jeg havde bare tænkt at det var anderledes. Der var dog ingen regnbue at spotte den dag, men smukt var det!

Akaka Falls

Akaka Falls derimod, som var dagens andet stop, var et stort smukt område, hvor man kunne gå en lille rute ned til vandfaldet.

Botanisk have

Botanical tropical garden – A garden in a valley on the ocean. Vi var begge enige om at den botaniske have var den 2. bedste oplevelse på turen. Haven var virkelig smuk, og man kunne gå direkte ned til havet. Det var lidt dyrt at komme ind, men vi brugte også lang tid derinde, og det var så fint med alle de tropiske blomster og planter.

Waipio Valley

Hvis der er noget man ikke skal gå glip af på Big Island, så er det Waipi Valley! Ud over South Point var Waipio helt sikkert den bedste oplevelse på vores tur. Det er virkelig en smuk dal. Vi overvejede længe, om vi kunne køre derned. Der var den vildeste hældning på vejen, som I kan se på billedet. Men efter at vi så en jeep med to piger, som kom op derfra, så besluttede Morten sig for, at det kunne han godt (haha). Man kunne også gå derned, men da klokken var mange, og vi var lidt sultne, så blev vi enige om, at det var bedst at køre.

Dalen har vilde heste og ca. 55 indbyggere, som ligner nogen, som aldrig kommer op derfra. Men hvem ville også det, hvis man bor på sådan et smukt sted. Hvis man kører til venstre, kan man køre over en flod og ind i dalen. Det gjorde vi selvfølgelig. Hvis man kører til højre kommer man ned til den smukke strand, som man også kan se fra udsigtsposten.

Bilen er her midt ude i floden!

Trejde og sidste del af vores tur kommer snart.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ
1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Populære indlæg

Scroll to Top