Når bekymringerne overtager nattesøvnen + en vild nyhed!

Taget i betragtningen af, at jeg kun har sovet to timer i nat, så har jeg været ualmindelig frisk i dag. Jeg har generelt svært ved at lukke ned for dagen, og plejer at styrte rundt og lave alt muligt om aftenen, hvilket jo ikke ligefrem indbyder til ro og søvn. Men jeg er bare mest oplagt om aftenen. Jeg kvikker gerne op omkring 18-19 stykker, og så kan jeg sagtens køre på til kl. 00. Det er bare ikke rigtig en livsstil der fungerer med to børn. Tiden bliver gerne brugt på at dimse rundt, rydde op, arbejde foran computeren eller telefonen. 

I går sad jeg med mit regnskab til kl. 23.30. Morten var for længst gået i seng, da han skulle tidligt op og med toget til KBH i morges. Jeg tog et varmt bad for ligesom at falde ned, men intet hjælp det. Da jeg lå i min seng, var jeg lysvågen. Jeg plejer gerne at prøve at fokusere på min vejrtrækning, når jeg ikke kan sove. Men det ender gerne med, at jeg tager telefonen frem og tilbage. Først for at skrive noget ned i kalenderen som jeg skal huske og så for at Google et eller andet. Og sådan kan det fortsætte i flere timer. Dumt – jeg ved det!

En virkelig dårlig nyhed!!!

Men så skete det. Kl. 01.50 tikkede der en besked ind i e-boks fra Skanderborg kommune. Spørg mig ikke hvorfor den kom så sent. Men nu når vi så længe har afventet en byggegodkendelse, så blev jeg jo ligesom nød til at læse den. Og jeg blev godt nok slemt skuffet. Kommunen havde taget nye luftfotos i forbindelse med vores ansøgning til førstesalen, og havde observeret, at vi havde et drivhus og en ny carport på grunden, som skal registreres hos BBR. Carporten har vi aldrig søgt tilladelse for, for der stod jo ligesom en rådden carport i forvejen. Vi lavede bare en ny magen til. Som I kan se HER.

Så nu skal vi til at indsende en ansøgning for carporten, og i værste fald, hvis de ikke godkender den, skal den fjernes! Og så skulle drivhuset i øvrigt også registreres hos BBR. Altså det drivhus, som har stået på grunden i over 30 år! Jeg var simpelthen så arrig efter den mail. Nu var jeg ikke kun lysvågen. Jeg var også skide sur. Som i virkelig hidsig. Man køber en grund, og så må man ikke engang bygge en ny carport i stedet for den gamle uden at spørge kommunen. Jeg synes virkelig at hele den her sag har taget overhånd og er trukket ud. Det har hele tiden handlet om småting, som ikke kan godkendes af den ene eller anden latterlige grund.  Hvad bliver det næste. Hvad skal mere registreres? Et kaninbur. Et legehus! Hvorfor i alverden skal et 30 år gammelt drivhus registreres? 

Men omkring kl. 3.30 må mit blodtryk da alligevel være faldet tilpas meget til at jeg kunne sove. Indtil jeg vågnede kl. 5 ved at Morten var på vej ud ad døren. Men altså, den carport skal ingen steder! Den står præcis det samme sted som den gamle og der ligger en tilladelse på den. Og desuden, hvem skulle den genere. Vi bor jo ikke ligefrem i et villakvarter. Men garanteret der bliver et eller andet bøvl!

En helt fantastisk nyhed!!!!

Men midt i alt mangel på søvn og carporte som der skal ansøges om, så er der også sket noget helt vildt fantastisk. Selvom glæden er ret underspillet. For vi tør ikke rigtig tro på det. Er 3. gang virkelig lykkens gang!?

Vi har fået vores byggetilladelse!!!!!!!!!!

Wuhuuu. NU skal vi i gang med at bygge en overetage. Det virker jo helt syrealistisk. Stilladset har stået i indkørslen i flere måneder. Nu sker det virkelig. Morten sagde i morges inden han tog afsted, at han troede, at han havde fået en godkendelse i e-boks. Hvordan man kan være i tvivl, det ved jeg ikke. Men jeg satser sgu på at den er god nok. Vi har i hvert fald fået regningen med for sagsbehandlingen fra kommunen også. Så jeg regner med at den sag er afsluttet! Så sådan her ser vores hus forhåbentlig ud engang til sommer! Se det HER!

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

4 kommentarer til “Når bekymringerne overtager nattesøvnen + en vild nyhed!”

 1. Tillykke med overetagen 🙂
  Kommuner har så mange regler og ofte næsten til at tro, kun fr reglernes skyld!
  Alle bygninger skal åbenbart godkendes på en grund i dag.
  Kender du Bolius, en god side med råd og vejledning om alt vedr. bolig.
  Glæder mig til at følge jeres byggeprojekt 🙂
  Sov godt i nat 🙂

  1. Tusind tak, Tina:) Det virker helt åndssvagt at alt skal registreres. Også et legehus. Men hvorfor!:)

   Vi glæder os så meget til at komme i gang.

   Tak:)

   Kh Louise

 2. I er ikke ene i Skanderborg kommune! Mine forældre (hvor vi på deres grund er igang med at bygge hus) har de i forbindende med byggetilladelsen også set, at de har et udhæng som halvtag til en hest, et halvtag til en grill og et 30 år gammelt lysthus, som alle tre ikke er godkendte og som de skal søge tilladelse for nu. Det er så latterligt!

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Populære indlæg

Scroll to Top