Terrassen blev malet sort

Malingen er sponsoreret af Pinotex!

Billede af terrassen før og efter maling

Så blev jeg endelig færdig med at male terrassen. Det tog også kun et lille års tid. Projektet har stået på siden sensommeren sidste år, hvor jeg malede første gang. Vi var ikke i tvivl om at terrassen skulle males, da vi har bygget to terrasser sammen. Så den ene var helt ny og den anden havde nogle år på bagen. Der ville altid havde været en stor forskel på træet og det var vi bare blevet trætte af at kigge på. Vi havde den oppe at vende mange gange, i forhold til hvad farve den skulle være og valget faldt på sort. Vi valgte en sort olie fremfor en heldækkende maling, så man stadig kan se strukturen i træet. Der er selvfølgelig nogle ulemper ved at vælge sort. Terrassen bliver hurtig beskidt at se på og så bliver den også varm, når solen står lige på. Men ud over det, er vi SÅ glade for resultatet!  Hvis jeg skulle gøre det om, havde jeg klart valgt sort olie igen!

Lounge på den nymalede terrasse

    Jeg synes den er blevet rigtig pæn og står rigtig godt til resten af huset. Hvis jeg dog skulle gøre en ting om, ville jeg havde undersøgt, hvordan jeg skulle starte med at male første gang. Da jeg hentede malingen til anden omgang i Ry Tømmerhandel, fik jeg heldigvis et par gode råd med af Maiken i malerafdelingen. Dem kunne jeg i hvert fald godt have brugt da jeg startede. Som I kan se på næste billede, har vi bare smurt godt med olie på, hvilket har resulteret i en overflade fyldt med penselstrøg. Den rette fremgangsmåde er åbenbart at smøre et godt lag på, vente 10 minutter og lade træet suge olien og så tøre den overskydende olie af. Jeg er helt sikker på at resultatet var blevet meget bedre, hvis jeg havde vist det til at starte med. Vi har malet terrassen med sort olie fra Pinotex og jeg må altså sige, her kan det IKKE betale sig at spare! Man kommer meget længere med en god maling og den dækker meget bedre. Jeg delte terrassen op i to, da den først skulle have algefjerner (husrens), som skal sidde på i 3-4 dage og derefter vaskes af, og jeg ville godt, at vi i mellem tiden kunne sidde ude. Det her er noget af den ene del af terrassen. I får selvfølgelig lov til at se resten, men det bliver en anden dag.

I kan se flere billeder af den “rå” terrasse i indlægget HER

I kan også se den helt gamle terrasse fra da vi købte huset HER


Anden omgang maling


Første lag maling på terrassen

Anden lag maling på terrassen

Det er virkelig tydeligt, hvor meget den trængte til et lag maling mere!

IDIOT…. (haha)


FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

21 kommentarer til “Terrassen blev malet sort”

  1. Hej Eva

   Jeg tror ikke helt jeg forstår spørgsmålet. Jeg tror sagtens du kan finde en olie som er tonet grå:) Kh Louise

 1. Hej Louise
  Det er jo total min terrasse om forhåbentlig en par uger :-). Hvor mange gange olie gav du terrassen og var det kun olie du brugte til hvert lag?

  1. Hej Henriette

   Ja den har kun fået olie. To lag. Men det skaller af og den skal slibes ned i år eller næste år:) Kh Louise

 2. Vi har lige bygget en træterrasse af trykimprægneret træ. Vi vil gerne male den sort med pinotex træbeskyttelse. Nogle steder står der, at man skal vente op til et år med det for at sikre træet er tørt nok. Andre steder står der, at man kan male kort tid efter. Hvad gjorde I?

  1. Jeg malede den det første år. Det kommer helt an på hvor vådt det trykimprægnerede træ er. Det meste er ret tørt og den maler jeg talte med sagde at man sagtens kunne give det olie. kh Louise

 3. Hej Louise.
  Jeg har med interesse læst dit indlæg om jeres terrasse, som I gav sort olie.
  Vi overvejer selv at gøre det samme med vores og jeg vil derfor lige høre dig, om I stadig er glade for jeres beslutning med den sorte træterrase? Her tænker jeg på synlig snavs og varme brædder om sommeren☀️
  Vh Rikke

  1. Hej Rikke

   Jeg er stadig rigtig glad for at den fik sort olie. Men jeg er træt af alt den vedligeholdelse. Men det tror jeg nu der er ved alle træterrasser, uanset hvad man giver dem. Vi er ikke så generet af varmen. Jeg er mere træt af hvor beskidt den ser ud, især nu når vi bor på landet og der er meget støv i luften når de f.eks. høster:) Kh Louise

  2. Hej Rikke

   Jeg er stadig glad for at den er sort. Men jeg synes det er hårdt arbejde. Det er rens og olie hvert år. Ellers er den grim. Men jeg ville ikke ønske en anden farve til huset☺️ Kh Louise

 4. Hej Louise! Vi har en træterrasse som vi er nødt til at behandle med olie hver andet år. Det er et stort arbejde.

  Så overvejer at male den hvis kræver mindre vedligeholdelse? Har i måtte male jeres terrasse siden 2017 ?

  Vh Heidi

  1. Hej Heidi

   Mange tror vores terrasse er malet. Det er den ikke. Det er også olie. Den er bare tonet sort. Hvis I vil have mindre arbejde, så skal I bestemt hverken male eller give sort olie. Maling på lige flader holder bare ikke. Og sort olie kræver ligeså meget arbejde som almindelig olie. Desværre. Jeg river mig i håret hver gang den skal ordnes. For at det ser pænt ud SKAL den have en tur hvert år. Men jeg kan anbefale dig en terrassetrimmer. Søg på nettet, hvis du ikke kender den. Det er SÅ meget nemmere end en pensel. Men forarbejdet er jo bare tidskrævende. Kh Louise

 5. Hello Louise, I simply LOOOOVEEEE your blog! You transform things. I am getting lots of inspiration from you. I have a question, that outdoor carpet that you have from Ellos, what color is it? I have just checked Ellos and all they have is Green, Gray (but is seems more of a black than a Gray) and orange (but the one you have is not orange, obviously). Thx. 🙂

  1. Living on a budget

   Hi Tamar. Thank you sooo much:) The carpet is grey. I think it is sold out in grey, sorry. Have a nice evening. Best regards Louise

  1. Living on a budget

   Tusind tak, jeg er virkelig også glad for det. Kunne dog godt bruge lidt flere solskinstimer;) Kh Louise

 6. Hvor ser det godt ud! Er især vild med jeres plantekasser, har i selv lavet dem, eller kan man købe dem sådan? 🙂

  1. Living on a budget

   Tusind tak, Mette. Jeg ligger en DIY op inden så længe:) Vi har selv lavet dem og det er super nemt:)

 7. Hej Louise
  Jeg er helt vild med dine havemøbler af paller. Er det noget du selv har lavet?
  Kan puderne tåle vand?
  Mvh Anna

  1. Living on a budget

   Hej Anna, Tusind tak:) Ja det er bare 4 paller oven på hinanden og så en palle der er skåret lidt til med hjul under. Puderne tåler desværre ikke meget vand. Så dem tager jeg ind, når de lover regn. Jeg er dog begyndt at lade dem ligge ude, hvis det holder tørvejr. Sidste år slæbte jeg dem frem og tilbage, og det gider man bare ikke i længden:) Kh Louise

 8. Hvor er det blevet flot 👍🏼
  Vi har også lige lavet træterrasse og ville male den sort. Men er stærkt blevet frarådet det – da den bliver så varm at man ikke kan gå på den. Så lige en står den bare rå. Glæder mig til at høre om jeres erfaring når solen rigtig kommer og varmer. Men flot er det bare 👍🏼😊

  1. Living on a budget

   Tusind tak, Lene. Vi hørte også en masse om det med en sort terrasse. Men vi gjorde det altså alligevel;) Den bliver varm! Sidste år var den også sort, bare kun et lag maling. Og den kan da også blive så varm og det ikke er rart at stå på den med bare tæer. Men så tager jeg altså bare sandaler på. Værre synes jeg nu ikke det er. Jeg går ikke så tit udenfor uden fodtøj;) Og så er det altså heller ikke så tit, at vi har så varmt et vejr herhjemme i DK. Indtil videre har vi i hvert fald ingen problemer haft. Det jeg synes er mest træls er, at den hurtig bliver beskidt at se på. Især med alt den pollen vi har haft i luften. Og så bor vi jo også på landet, hvor der generelt er meget støv i luften fra markerne, især når der bliver høstet osv.Men så vasker jeg den over engang og så er den fin igen. Så jeg ville helt sikker male den sort, hvis det var mig:)

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top