Mit liv med hovedpine og migræne

Jeg har haft hovedpine så længe jeg husker. Jeg kan faktisk ikke rigtig huske et liv uden hovedpine. Måske engang da jeg var mindre. I mine teenageår, og i de år hvor vi var begyndt at feste, var jeg kendt som hende der altid tog hjem fordi jeg havde ondt i hovedet (eller var gået kold på badeværelset haha). Men det var først i mine sene teenageår, jeg begyndte at få synsforstyrrelser og at den voldsomme migræne begyndte at komme ind i mit liv.

Jeg husker tydeligt det første anfald jeg fik. Jeg var lige flyttet til Århus og var begyndt at studere på Handelshøjskolen. Jeg sad og spiste min morgenmad, mens jeg så Godmorgen Danmark. Pludselig begyndte en flimren for mine øjne. Først perifert og til sidst kunne jeg næsten ikke se hvad der skete på skærmen. Efter et kvarterstid var det pist væk. Så jeg cyklede ned til min forelæsning. Godt placeret i midten af auditoriet fik jeg det mere og mere dårligt. Jeg blev svimmel og fik den vildeste kvalme, og jeg måtte masse mig forbi alle de andre for at komme ud. Jeg blev hentet og nåede kun lige ind ad døren, hvor jeg kastede op ud over hele gulvet. Det er sådan jeg husker at migræneanfaldene startede.

I store dele af mine 20’ere har jeg lidt af migræneanfald som starter med såkaldt aura/synsforstyrrelser efterfulgt af en altoverskyggende hovedpine. Jeg forsøgte at gå til lægen i min tid i Århus, men følte ikke jeg blev taget seriøst. Jeg skulle føre sådan en dagbog og skulle farvelægge dele af hjernen og blev aldrig rigtig sendt videre. Så jeg accepterede bare at hovedpinen var en del af mig.

Jeg kommer nemlig fra en hovedpinefamilie, hvor stort set hele familien lider af migræne. Min morfar har haft hovedpine siden han var 10 år gammel. 10 år!! I store dele af min barndom har han ligget i sengen med en iskold klud på panden. Indtil han i en alder af 70 fik 2 piercinger i ørerne og så var hovedpinen væk!!  

Jeg overvejer virkelig at få gjort det samme. Men i mine 30’ere har migrænen heldigvis løsnet sit tag en smule. Nu kan jeg måske slippe med migræne med aura 1 gang hver anden måned, hvis jeg er heldig. Slem hovedpine har jeg måske 2-5 gange om måneden. Nogle gange i 4-5 dage i træk. Jeg har en eller anden ting med at mit spyt bliver tykt, når jeg er ved at få et anfald, og så ved jeg at det bliver slemt. Så føles det som om jeg bliver banket i hovedet af en hammer. Det samme sted. Igen og igen. 

Da jeg aldrig er gået sådan rigtig til lægen har jeg heller aldrig spist andet end Treo. Og jeg tør slet ikke tænke på hvor mange ruller Treo jeg har konsumeret de sidste 15 år. Men jeg har helt sikkert holdt den virksomhed godt kørende. Lige indtil jeg blev gravid med Malte. For så må man jo helst ikke spise Treo, og desuden så oplever mange med migræne at den forsvinder helt under graviditeten! Hah!

I 3 måneder under min graviditet led jeg af migræne! 3 måneder i træk. Hvordan jeg overlevede er mig en gåde. Jeg ofrede så mange penge på behandlinger på det tidspunkt. Arkupunktur, kiroprakter, massage. Jeg fik endda Reiki healing. Intet hjalp. Jeg lå bare der i min seng i tre måneder med en pose frosne ærter på hovedet. Jeg kan huske hvordan jeg brækkede små stykker Treo i stykker, fordi jeg var så desperat for at få min hovedpine til at gå væk.

Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden hovedpine. Hvor er det trist at sige. Gad vide hvordan mit liv ville være uden hovedpine. Uden at panikke over at man er kommet afsted uden Treo i tasken, eller uden flere dage i sengen med mørklægning.

Kan man mon holde fast i en “sygdom” fordi man kender den og fordi den på en eller anden måde er blevet en del af en. Hvordan vil det være at være Louise uden hovedpine. Befriende vil man jo tænke! Men også underligt på en eller anden måde. Underligt ikke at have Treo i tasken. For Treo er jo sikkerhedsnettet. På en måde er Treo blevet en belønning. Det lyder helt misbrugeragtigt. Men nogle gange er Treo jo belønningen, fordi den får hovedpinen til at gå væk. For det meste i hvert fald.

Jeg har lært hvornår en gedigen hovedpine er under opsejling, og så kan jeg lige tage et par Treo inden. Bare for en en sikkerhedsskyld. Men min krop også begyndt at reagere kraftigt på Treo. Sommetider kan det føles som om min hjerne er ved at eksplodere, når jeg tager en. Min krop begynder at sitre, mine hænder ryster, og min lugtesans bliver mærkeligt. Det kan faktisk godt gøre mig lidt bange. Når jeg har et rigtig slemt anfald, så tænker jeg tit, nu kortslutter min hjerne simpelthen. Og så panikker jeg lidt. Jeg er dog glad for at jeg kun tager håndkøbsmedicin. Ikke fordi det ikke er slemt nok. Men når man læser bag på sådan en gang migrænemedicin, så er det altså ikke små bivikninger man kan få.

Måske jeg bare skal tage min mor under armen, som også lider af hovedpine og få det overstået med den piercing. Det kan jo være det virker!

Min mening med det her indlæg er ikke at få ynk eller medlidenhed. Mit ønske er bare at fortælle min historie fordi jeg ved, der er rigtig mange som kan genkende den (desværre).

Er der nogle af jer som har erfaringer med den der migræne piercing? Og hvad med synsforstyrrelserne dem tager den vel ikke.

Tak fordi I læste med helt herned. Rigtig god weekend<3

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

40 kommentarer til “Mit liv med hovedpine og migræne”

 1. Hejsa! Øv hvor ondt det må være. Håber, du finder hjælp!

  Jeg har ikke selv migræne som sådan men får tit hovedpine. Min læge anbefalede minipiller med desgrogel (prævention), mod min hovedpine og det har hjulpet. Og en bonus er, at min menstruation er stoppet

 2. Jeg har haft migræne siden jeg var 22 år. Jeg har brugt en formue på alternativ behandling og været til alle de steder der er muligt at komme i Danmark. Hovedpineklinikken i Glostrup opgav behandling fordi intet virkede.
  På et tidspunkt fik jeg et præparat der hjalp med at tage toppen men der var jeg 45 år. Det har senere hen vist sig jeg havde homonel migræne og den kan der pt intet gøres ved i DK. Nu er jeg 61 og har de sidste 5 år “kun” haft anfald 1 gang om måneden så trods alt er der håb forude. Men livet med migræne er hårdt. Al det bedste til dig.

  1. Living on a budget

   Hej Jeanne. Hold da op en historie. Det er da altid noget at du ikke er så plaget af det i dag. Men det er rigtig mange år at døje med migræne. Tusind tak! Kh Louise

 3. Glostrup har et hovedpine center, hvor de er vanvittigt dygtige til at udrede og behandle! Det kræver henvisning, men hør egen læge om de kunne være behjælpelige!

 4. Har fået piercingen for to år siden. Og hos mig virker den. Har stadig anfald, men meget få og når de rammer, så er det kun i modsatte side af hovedet end hvor piercingen sidder. 🤔Så jeg har lige booket tid til at får en piercing i det andet øre også.
  Ved godt vi alle har forskellige smertetærskler, men det er ikke så slemt at få piercingen. ☺️ Kan anbefale pierceartist på clemensbro i Aarhus 😉

  1. Living on a budget

   Hej Anette. Hvor dejligt at høre din historie! Og garanteret hvis jeg så får den lavet, så tænker jeg, hvorfor fik jeg det ikke gjort for længe siden! Men jeg får helt ondt i maven ved tanken om den nål der. Det er også hos den på Clemensbro jeg har overvejet. Tak for anbefalingen. Kh Louise

 5. Hej

  Jeg lider af migræne jævnligt og fik i mange år sumatriptan. Det hjalp dog ikke fuldstændig, så jeg fik tid hos en neurolog som også scannede mit hoved. Han satte mig derefter på noget man kalder Londonkur.
  Det er 1 stesolid, 2 panodiler og en stikpille mod forstoppelse. Det har nedsat mine anfald med virkelig meget. Så i stedet for migræne flere gange om måneden i flere dage ad gangen, har jeg det nu max 1 gang pr.måned af en dags varighed.
  Jeg synes bestemt at du skal gå til din læge. Du skal da ha dit liv tilbage! 😉

  Rigtig god bedring
  Kh Vibeke

  1. Living on a budget

   Hej Vibeke. Hvor er det godt at du har fundet en nogenlunde løsning. Det optimale ville jo selvfølgelig være et liv uden migræne! Og ja, du har fuldstændig ret. Selvfølgelig skal jeg det!! 🙂 Tusind tak! Kh louise

 6. Har du nogensinde fået tjekket, om det kan hænge sammen med fx dine p-piller? Jeg har lidt rigtig meget af migræne med aura fra jeg var 18-25 ca. Til sidst fik jeg det flere gange om ugen, så jeg gik til lægen. Der var lægen ikke i tvivl og tog lægen omgående p-pillerne fra mig og gav mig et par hormonfrie præventions-alternativer til mig. Siden da har jeg næsten aldrig migræne, måske en gang om året maks. I mine graviditeter kom de tilbage, helt sikkert pga. de ekstra hormoner i kroppen.

 7. Har du nogensinde fået tjekket, om det kan hænge sammen med fx dine p-piller? Jeg har lidt rigtig meget af migræne med aura fra jeg var 18-25 ca. Til sidst fik jeg det flere gange om ugen, så jeg gik til lægen. Der tog lægen omgående pillerne fra mig

  1. Living on a budget

   Hej Christina. Hvis man har migræne med aura frarådes det at tage p-piller, da det giver en øget risiko for blodpropper. Så dem har jeg ikke taget i mange år. Men godt at din læge var skarp!! Min læge slog det op i en bog efter at jeg fortalte hende det. Jeg havde fundet det på nettet efter at have taget p-piller i 13 år! Sååå… Håber det har virket for dig. Og godt at du kom af med dem! Kh Louise

 8. Louise Nyboe Rasmussen

  Hej Louise.
  Jeg har som dig levet så længe jeg kan huske med både hovedpine og migræne. Hovedpine kan jeg slå ned med hovedpinepiller, men migræne er jeg begyndt at tage sumatriptan for, hvilket er det bedste jeg længe har gjort, de tager altså migræne, efter en times tid er den væk. 😍🙏🏼 Jeg har fået lavet daith piercing to gange, begge gange har den virket, dog kun et par måneder. Pt. Er jeg i et forsøg med glutenfri kost, det er lidt bøvlet, så ved ikke om jeg håber det ikke virker 😂🙈. Prøv den piercing, måske det virker for dig og overvej migræne medicin!?
  God vind herfra!

  1. Living on a budget

   Hej Louise. Hvor underligt at piercingerne kun hjælper et par måneder. Men dejligt at sumatriptan hjælper. Overvejer også kraftigt stærkere medicin, da jeg ofte har mange dage i træk, hvor Treo alligevel ikke virker. Kh Louise

 9. Hej Louise.
  Jeg har selv lidt af kronisk hovedpine og migræne flere gange om måneden. For halvandet år siden fik jeg en piercing i det ene øre og begge dele forsvandt. På års dagen for min piercing kom migrænen dog igen og er her stadig, men det er i MEGET mindre grad end før hen. Jeg stoppede dog også samtidig på hormonel prævention og har fået en kobber spiral istedet, så måske det også har gjort noget. Men syntes helt klart at du skal få lavet en piercing, det kan ihvertfald ikke skade og jeg er næsten helt begyndt at synes om den 😅

  1. Living on a budget

   Hej Lykke. Min morfar har også fået to piercinger, som han lige har haft taget ud, da de pludselig ikke hjalp mere. De havde rykket sig fra det rette punkt. Men nu har han fået lavet to nye og ny er migrænen væk igen. Så måske din også har rykket sig? Øret vokser jo hele livet:) Jeg får ingen former for hormon, så det kan i hvert fald ikke være det. Haha nej skade kan den næsten ikke:) Kh Louise

 10. Av, din stakkel! Migræne med aura er det værste..
  jeg har døjet meget med det men havde en læge der tog det meget alvorligt og sendte mig videre til Neurolog Einar Bech i Aarhus. Det har ændret lt for mig. Jeg har en plan for hvilken pille jeg skal tage så snart auraen kommer, 1 anden til når auraen går væk og en sidste til de almindelig anfald. Og pillerne har virkelig gjort en stor forskel. Mest af alt fordi jeg ikke skal være nervøs og bange for hvornår det kommer igen. Så, mit bedste råd er at prøve lægen igen, de er kommet meget længere siden min anfald startede for nu 30 år siden..

  1. Living on a budget

   Jeg synes faktisk også selve aura-delen er slem. Man kan ligesom mærke at der bare sker noget forkert i hjernen, og det er så ubehageligt med synsforstyrrelser. Jeg går stort set altid med solbriller, når jeg er ude. Når jeg kører har jeg altid solbriller på. Med mindre det regner. For lyset tricker min migræne. Hvor er det dejligt, at du har fundet en løsning, som passer dig og som hjælper! Kh Louise

 11. Kender det alt for godt… migræne er noge lort…..har selv overvejet den men har hørt både og med den piercing så har ikke selv gjort noget….
  Til gengæld har udelukkelse af gluten laktose og store mængder sukker sat mine anfald ned fra flere gange ugentligt til en max 2 gange månedligt….
  det er jo forskelligt hvad der udløser men måske det var værd at undersøge om du reagerer på noget i kosten!!

  1. Living on a budget

   Hej Anja. Jeg tror bestemt ikke (for meget) sukker gavner noget. Og jeg tror bestemt jeg får for meget sukker, som nok også påvirker min hovedpine. Og ja, det er virkelig noget lort og altoverskyggende når det står på. Øv. Kh Louise

 12. Hej. Jeg har haft det på præcis samme måde som dig. Og for 2 mdr siden besluttede jeg at prøve med en piercing. Tænkte hvad skader den. Og hel ærlig. Lige siden har jeg ikke haft migræne eller synforstyrrelse. Den går jo ind og påvirker nerverne i hjernen der skyldes migrænen altså inden den kommer. Lindre ligesom de blodåre der får tryk. Jeg hverken kan se eller mærke min piercing da den sidder rimelig langt inde i øret. For høre ofte “det er jo psykisk at den virker” men folk der har migræne ved man ikke får det for sjov. Stor anbefaling herfra. Har ikke rørt en treo siden. God aften.

  1. Living on a budget

   Hej Maja. Det er jo fantastisk! Dejligt at det virkede for dig! Jeg bliver mere og mere overbevist. Det værste der kan ske er jo at det ikke vikrer og det bedste, at den virker!! Kh Louise

 13. hej Louise, Jeg har lidt af rigtig, rigtig slem migræne. Jeg har i flere år haft det hver uge og 3 dage i træk plus mange faktore kunne ogs¨udvikle migræne, så som stress, madvare, søvn underskud osv.
  Jeg fik migræne piercingen 1 juni 2015 og jeg har kun haft 5 anfald siden!
  Jeg syntes virkelig, virkelig du skal give den et forsøg. Jeg troede ikke på den ville virke da jeg fik den lavet. Men jeg blev heldigvis virkelig glædelig overrasket! 🙂

  1. Living on a budget

   Wow hvor er det dejligt for dig, Camilla. Jeg overvejer det meget, meget kraftigt! Tak for din historie! Kh Louise

 14. Hej Louise!
  Jeg døjer også selv med migræne og dertil hørende synsforstyrrelser. Jeg har for 3 år siden fået en recept på sumatriptan tabletter, som har gjort en kæmpe forskel for min oplevelse af sygdommen. En enkel tablet og så forsvindet anfaldet efter max 4 timer og jeg kaster ikke op under anfaldet, og jeg oplever ingen af bivirkningerne (ja det er heldigt 🤞🏻). Før varede mine migræneanfald et døgn og jeg kunne komme op på 20 + opkastninger.
  Jeg har haft en periode uden anfald, men er begyndt at få dem igen, hvor jeg dertil også overvejer, om jeg skal prøve en piercing eller to af, for at se om det kunne hjælpe. Sig endelig til hvis du prøver det, og om det virker. 😃

  1. Living on a budget

   Push Gabriella, det lyder hårdt. 20+ opkastninger, det er jo helt vildt! Har også kun hørt “godt” om sumatriptan. Jeg lover at give en opdatering, hvis jeg får piercingen! Kh Louise

 15. Hej Louise! Jeg har haft piercingen, men jeg bøvlede så meget med at den ikke ville hele, så har den ikke længere. Men den virkede på mig, i hvert fald i 6mdr. Så jeg synes da den er værd at prøve 😊 jeg klarer mig nu igen med min anfaldsmedicin, men ville da ønske jeg kunne slippe. Har næsten dagligt hovedpine, og migræne 1 gang i ugen ca. Det er ulideligt med sådan et hoved, så føler med dig. Men prøv da piercingen, det værste der kan ske er jo at den ikke virker 😜

  1. Living on a budget

   Hej Pia. Jeg har godt fulgt lidt med hos dig. Det lyder også til at du er meget slemt ramt. Det er så træls! Og nej, som du siger, så kan det jo ikke skade;) Kh Louise

 16. Hej! Jeg lider også af slem aura migræne – og piercingen virkede ikke for mig. Jeg har også prøvet et hav for forskellige behandlinger, desværre uden videre effekt. For et par uger siden, startede jeg så på noget forebyggende medicin, som essentielt er noget blodtryksmedicin. Der virker godt, so far. Det kræver dog at man har både godt blodtryk og normal puls. Men lige i forhold til piercingen, så havde den desværre ingen effekt for mig.

  1. Living on a budget

   Hej Amanda. Må jeg spørge hvad det er for noget medicin? Jeg har et blodtryk til UG, så jeg vil mene jeg er en oplagt kandidat. Men øv at piercingen ikke virker for dig og i øvrigt at andre behandlinger ikke virker:/ Det vil da være at foretrække at man kan undgå medicin. Kh Louise

  2. Hej igen Louise. Medicinen hedder Propranolol, og det virker bare! Håber også du kan finde en løsning snart. Og lige en kommentar til, med hensyn til piercingen…. Hvis du vælger at få den, så skal du være forberedt på, at den er overraskende smertefuldt at få lavet! Og det siger jeg, som en med ørerne fulde af andre piercinger og adskillige tatoveringer på kroppen. Bare lige en heads up 😅

  3. Living on a budget

   Hej Amanda. Tusind tak for tippet. Haha. Altså den er meget smertefuld at få lavet!??… Jeg havde ikke lyst til at få den i forvejen. Nu har jeg i hvert fald overhovedet ikke lyst, haha;) Rigtig god aften til dig. Kh Louise

 17. Gør det!
  Jeg fik en piercing i mit ene øre sidste år, og den virker. Jeg troede i lang tid at min piercing hævede og gjorde ondt når jeg en gang i mellem havde hovedpine, men det viste sig at den har været småbetændt det meste af tiden. Efter en omgang behandling er betændelsen væk, og jeg mærker intet til piercingen.
  Jeg er gået fra at have daglig hovedpine og flere migræneanfald om måneden, til næsten kun at have ondt hvis jeg stresser totalt op eller har en hård dag – men så kan det som regel klares med et glas vand og 10 minutters pause i en stol.
  Har af og til et migræneanfald, men uden hovedpine… Det er vildt mærkeligt at min krop sætter ud på den velkendte måde, men uden hammeren i hovedet.
  Og har jeg ‘slem’ hovedpine i dag, er den på niveau med hvad jeg gik med dagligt før…
  Så gør det! Find et sted de måler stedet ud (jeg fik min i Aarhus, ved pierce artist) smerten varer to sekunder og er INTET ift. migræne.

  1. Living on a budget

   Det lyder da fuldstændig fantastisk, Henriette. Tror jeg har overvejet det samme sted i Aarhus. Det er nemlig også der min morfar og moster har fået sine. Det er da så dejligt for dig at det har hjulpet!! Kh Louise

 18. Hej!
  Jeg lider desværre selv af hovedpine og heldigvis sjældent også migræneanfald. Jeg får ligesom dig synsforstyrrelsers og så kan heldigvis via recept piller holde det nede så snart forstyrrelsen på mine øjne kommer! Derudover går jeg hos en dygtig massør som også yder øreakupunktur, som så falder ud selv, dette har jeg også prøvet mod migræne – så summa summarum:
  Gå til lægen og få noget stærkere!
  Og få den piercing, eller alternativ start med at få dem via øreakunktur og se om du synes de gør noget?!
  Bare lige mine tanker herfra, for det lyder voldsomt hårdt med så mange dage med hovedpine! 😘
  Maria

  1. Living on a budget

   Hej Maria. Jeg har faktisk overvejet øreakupunktur. Det skal jeg da prøve. Tak for råddet!<3 Rigtig god aften til dig. Kh Louise

 19. Øv ja det er så træls med migræne. Jeg lider også af det. I en periode fik jeg noget forebyggende medicin i mod det (metoprolol), og det hjalp faktisk. Jeg synes 100 pct du skal tage fat i din læge og høre om du kan blive videre henvist til et hovedpine center hvor du kan få hjælp… Der kommer snart et nyt lægemiddel på markedet som nedsætter migræne markant! Det skulle virke fantastisk… Og hvis man tænker på hvor meget af dit liv som er påvirket af migræne og hovedpine så ville det da være værd at overveje, sammen med den piercing.. Jeg kender ikke nogen som har fået sådan en piercing men det kan vel ikke skade noget. 🙂 håber det bedste for dig og at du snart finder vejen ud af de hyppige migræne anfald. God weekend og tak for en dejlig blog 🙂

  1. Living on a budget

   Tak for dine søde ord, Kathrine. Dejligt du kigger med:) Jeg har godt hørt om det nye der kommer. Måske jeg bare skal pakke min skræk ned og få lavet den piercing;) Rigtig god søndag til dig. Kh Louise

 20. Hej.
  Måske en lille trøst,jeg kommer selv fra en hovedpine familie og har lidt af hovedpine mindst en gang om ugen i hele mit liv ..migrænen kom til da jeg blev gravid…et sandt marrerit de første 3 måneder hvor man ikke må tage medicin….meeeen da jeg kom i overgangsalderen i en alder af 52 år,harjeg ikke set en hovedpine eller migræne siden..spøjst 😊…tag dog en piercing,det skader jo ikke…knus marianne.

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Populære indlæg

Scroll to Top