5 fordele og 5 ulemper ved at flytte på landet

Det er nok næppe flyttetanker man har flest af i de her dage. Men derfor synes jeg nu alligevel, at jeg vil komme med nogle fordele og ulemper ved at flytte på landet efter mange år i storbyen. Jeg har flere gange skrevet om vores beslutning om at flyttet på landet. Det kan I læse mere om i indlægget “Tør du bo på landet” og “Tirsdageslasagne med naboerne på landet“.

Vi har nu boet her i Veng, en lille landsby udenfor Skanderborg, i snart 5 år. Præcis i august er det 5 år siden vi købte huset på første fremvisning. Vi var solgte. Det første og eneste hus vi kiggede på. Og nu her 5 år senere bygger vi ovenpå. Det projekt kan I læse mere om HER. Det har været en lang og sej kamp, som faktisk startede for præcist et år siden! Men nu når vi har 5 års dag i år, så vil jeg komme med mit bud på de største 5 fordele ved at bo på landet og 5 af ulemperne.

5 fordele

Luft og masser af have

Et af de største plusser herude er, at vi har masser af luft, højt til himlen og en stor have. Vi kan vælge byen til når det passer os, men kan også køre hjem og hygge os for os selv.

Fantastisk naboskab

Det er ikke givet at man får gode naboer, heller ikke på landet. På landet er der dog ikke så mange af dem. Og vi har virkelig vundet i nabolotteriet. Det har jeg påpeget mere end én gang. Til den ene side har vi et par på alder med os, som også købte huset for 5 år siden. Vi flyttede faktisk ind med 14 dages mellemrum. De har to drenge på 4 og 8 og da Malte er 5 er de et skønt trekløver. 

På den anden side har vi et ældre ægtepar, som altid er klar på en snak over hegnet, med en hjælpende hånd og tager varmt imod Smilla, når hun bryder ud af haven. 

Et lille og engageret lokalsamfund

Jeg har for nyligt fundet ud af, at vi har et fantastisk foreningsliv herude. Nu er alt ligesom sat på standby, men vi har et borgerhus, som har alle mulige slags arrangementer og forskellige sportstilbud til store som små.

Udsigt

Vi har en helt formidabel udsigt, som overhovedet ikke kan findes i byen. Slet ikke til den pris vi gav for huset. Det er klart udsigten vi faldt for da vi købte huset. Og mange der besøger os er også ret imponret. Det er jo hverken vand eller sø, men vi elsker den alligevel.

Livet som barn på landet

Jeg elsker, at jeg giver mine børn en opvækst på landet. Jeg ved de kommer til at hade det som teenagere, når der skal cykles hjem til venner. Men mens de er små er det fantastisk at se dem klatre i træer, lege ude i haven og gå tur i skoven for enden af engen. Det er en af de største grunde vi overhovedet flyttede fra Amager da jeg var gravid med Malte. Vi ønskede at vores børn fik dem samme opvækst på landet, som vi selv fik.

5 ulemper

Lang til indkøb

Det jeg savner mest ved byen er at have tingene tæt på. Vi støtter meget op om vores lokale købmand (5 kilometer herfra). Det er det tætteste vi kommer på indkøb. Ellers skal vi til Galten eller Skanderborg som er 7 og 9 kilometer væk. Jeg har egentlig ikke noget imod at køre. Men jeg savner at hoppe op på cyklen for at handle. Jeg savner generelt egentlig bare at kunne cykle og gå til alting.

Lille skole

Jeg har intet imod en lille skole. Tværtimod. Jeg elsker det. Vi har en lille skole. Tror der går 60-70 elever. Jeg ved det faktisk ikke helt. Vi har også en børnehave og en vuggestue. Ulempen ved en lille skole er, at den er truet af skolelukningerne. Det vil være en katetrofe for vores “byliv” og overlevelse. For hvem flytter på landet uden en skole i nærheden? Derfor håber vi selvfølgelig meget på at skolen overlever, men den vil nok altid være under ratteren i forhold til lukning, med mindre der flytter flere børnefamilier til!

Mørket

Her er mørkt herude. Og om vinteren er der endnu mere mørkt. Det er nok mest Morten det er et problem for. Jeg er lidt ligeglad. Men det kunne være rart at kunne gå en tur om aftenen med hunde et sted, hvor der var gadelamper på et lidt større område end vores. Vi har gadelamper, men man kan kun gå 100 meter og så er der mørkt igen.

Stor have

Ved de fleste huse på landet følger der nok en ret stor have med, hvilket også er en af fordelene ved landet. Men hold nu K… hvor jeg hader at slå den græsplæne. Vi har flere år snakket om en robotplæneklippe. Måske det bliver i år;)

??

Faktisk kan jeg slet ikke finde på den 5. ting. Jeg elsker at bo på landet. For os er det den helt perfekte kombination af at have fred men samtidig kunne vælge bylivet til. Det er så dejligt at køre ind til Århus, men det er virkelig også dejligt at køre derfra igen. Især lige inden myldertrafikken starter. Jeg savner åbsolut hverken den tætte befolkning eller de mange biler.

 

Spørg endelig løs, hvis I har spørgsmål eller hvis I selv går med tanker om at flytte fra byen på landet. Det kan virke som et stort skridt, men for os var det det helt rigtige.

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

2 kommentarer til “5 fordele og 5 ulemper ved at flytte på landet”

  1. Hvor dejligt, det er sådan det skal være når man får hus, hvor man ikke kan finde punkt5 på minuslisten. Selv har jeg jeg lige købt en murmestervilla med æbletræer i haven midt i Aalborg, og jeg er helt tosset med at cafe og kulturliv, samt alle venner er i 10 minutters cykelafstand, samtidig med at bydelen indeholder eget torv, sportsforening, bibliotek mv.

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Populære indlæg

Scroll to Top