Flødekarameller med lakrids på 10 minutter!

Hjemmelavede flødekarameller

Hjemmelavede flødekarameller

Nu skal det hele jo ikke gå op i lækkerier og snacks, men jeg bliver simpelthen nød til at dele denne supernemme opskrift på flødekarameller med jer! Massen skal bare smækkes i mikroovnen og bum, så er der karameller. Vildt nemt og de er MEGA lækre!

Ingredienser

1 dl fløde
2 spsk glukose
1/2 dl mørk sirup
1/2 dl rørsukker
1 spsk lakridspulver

Evt. lidt flagesalt

Drys

Flormelis

Bland alle indgredienser sammen i en stor glasskål (egnet til mikroovnen). Giv det 5 minutter i mikroovnen ved 700 W, rør rundt og giv 2 minutter mere. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir og stil i køleskabet. Når massen er helt afkølet kan den skæres ud i karameller og vendes/drysses med flormelis.

Opbevar dem i køleskabet!

Find opskriften på hjemmelavet Ferrero Rocher HER!

Velbekomme!

I kan finde den originale opskrift HER

FØLG MIG PÅ
LÆS OGSÅ

11 kommentarer til “Flødekarameller med lakrids på 10 minutter!”

 1. Pingback: Juleknas: nemme flødekarameller med lakrids… Og flagesalt. – Acie

 2. Lyder lækkert! Kan de måske laves med kakaopulver i stedet for lakridspulver..? Jeg glæder mig i øvrigt til at prøve din opskrift

  1. Living on a budget

   Jeg tror der kan være sket to ting. Enten er der for meget fløde i ellers har det ikke fået længe nok i mikroovnen. Jeg har prøvet en enkelt gang, hvor det ikke stivnede og der var kommet for meget fløde i. Det skal ligesom være lidt tykt allerede når du hælder det i formen, ellers stivner det aldrig. Når massen er som den skal være vil den næsten stivne i køleskabet med det samme:) kh Louise

  1. Living on a budget

   Da det er ren sukker, kan de nok holde sig rimelig længe. Men jeg kan desværre ikke sætte dage på for dig. Herhjemme var de spist i løbet af 4 dage;) Men sæt dem i køleskabet, så kan de da nok godt holde sig en 3 ugers tid eller mere måske:)

  1. Living on a budget

   Godt spørgsmål, Susanne. Man skulle jo synes, at det kunne lade sig gøre ved at massen kogte i gryden i 7 minutter. Men det er svært, det der med Watt og temperatur fra mikroovn til kogeplade. Men du kan jo prøve dig frem med kogetid og hold godt øje med massen. Et bedre råd kan jeg vist ikke give dig, desværre. Kh Louise

Der er lukket for kommentarer.

1CB00A1D-CB4A-493A-A09D-E52512D04103

Louise Uldall Otto

Velkommen til mit DIY univers. Her finder du en masse inspiration til gør-det-selv løsninger og boligindretning. Læs med om livet på landet, livet som mor og kvinde i 30’erne. 

Jeg håber, du bliver inspireret.

Kærlig hilsen

Louise

Scroll to Top