Nu skal det hele jo ikke gå op i lækkerier og snacks, men jeg bliver simpelthen nød til at dele denne supernemme opskrift på flødekarameller med jer! Massen skal bare smækkes i mikroovnen og bum, så er der karameller. Vildt nemt og de er MEGA lækre!
Ingredienser
1 dl fløde
2 spsk glukose
1/2 dl mørk sirup
1/2 dl rørsukker
1 spsk lakridspulver
Evt. lidt flagesalt
Drys
Flormelis
Bland alle indgredienser sammen i en stor glasskål (egnet til mikroovnen). Giv det 5 minutter i mikroovnen ved 700 W, rør rundt og giv 2 minutter mere. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir og stil i køleskabet. Når massen er helt afkølet kan den skæres ud i karameller og vendes/drysses med flormelis.
Opbevar dem i køleskabet!
Find opskriften på hjemmelavet Ferrero Rocher HER!
Velbekomme!
I kan finde den originale opskrift HER
11 kommentarer til “Flødekarameller med lakrids på 10 minutter!”
Pingback: Juleknas: nemme flødekarameller med lakrids… Og flagesalt. – Acie
Lyder lækkert! Kan de måske laves med kakaopulver i stedet for lakridspulver..? Jeg glæder mig i øvrigt til at prøve din opskrift
Uha det må da næsten prøves. Måske du kan afprøve med en lidt mindre portion:) Kh Louise
Jeg har prøvet at lave 2 portioner, men massen stivner ikke selvom det har stået i køleskab i 2 dage
Jeg tror der kan være sket to ting. Enten er der for meget fløde i ellers har det ikke fået længe nok i mikroovnen. Jeg har prøvet en enkelt gang, hvor det ikke stivnede og der var kommet for meget fløde i. Det skal ligesom være lidt tykt allerede når du hælder det i formen, ellers stivner det aldrig. Når massen er som den skal være vil den næsten stivne i køleskabet med det samme:) kh Louise
Er det sådan nogle som sidder fast i tænderne? Mere så jeg ved hvor mange jeg skal lave ☺️
Det synes jeg ikke rigtig de gør, nej:)
Hvor længe kan de holde sig?
Da det er ren sukker, kan de nok holde sig rimelig længe. Men jeg kan desværre ikke sætte dage på for dig. Herhjemme var de spist i løbet af 4 dage;) Men sæt dem i køleskabet, så kan de da nok godt holde sig en 3 ugers tid eller mere måske:)
Hvad gør man, når man ikke har mikroovn og er nødt til at lave det i en gryde?
Godt spørgsmål, Susanne. Man skulle jo synes, at det kunne lade sig gøre ved at massen kogte i gryden i 7 minutter. Men det er svært, det der med Watt og temperatur fra mikroovn til kogeplade. Men du kan jo prøve dig frem med kogetid og hold godt øje med massen. Et bedre råd kan jeg vist ikke give dig, desværre. Kh Louise
Der er lukket for kommentarer.